Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki Diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki Diy

Witajcie
    Zbliżają się urodziny mojej koleżanki i tak się rozglądam za pewnym pomysłem by zbudować słuchawki diy stereo, macie jakieś ciekawe propozycje, źródła skąd można zamówić głośniczki 16-32ohm?
    Planuje kupić jakieś słuchawki używane tylko dla samego uchwytu trzymającego obudowy z przetwornikami. obudowy wytoczyć z drewna, lub zastosować miseczki drewniane, gąbeczki na nauszniki widziałem że da się kupić na ebay/ali. Największym problemem wychodzą głośniczki, dobrej jakości :/

A nie lepiej szukać wśród uszkodzonych słuchawek, z których to zaadaptować "głośniczki"
    Tu masz przykład: https://allegro.pl/oferta/sluchawki-...ada-8290669322
    Podpowiem, że bardzo prawdopodobne jest przerwanie kabla,po zlutowaniu którego będziesz miał pełnowartościowe słuchawki (jak zrobić taką naprawę znajdziesz w sieci).
    Powiem, że ostatnio miałem wywalić swoje AKG K-701 bo przestała mi grać jedna strona, myślałem, że przy otwieraniu poniszczę, porysuję obudowę przetwornika, znalazłem filmik na youtube i postępując zgodnie z zaleceniami, otwarłem beż uszkodzenia obudowę. Co ciekawe uszkodzeniu uległa linka nie bezpośrednio przy lutowaniu, a jakieś 5 mm dalej co wskazywałoby na uszkodzenie od drgań przetwornika. Po zalutowaniu śmigają idealnie :).

Skomentuj

Mam uszkodzone słuchawki otwarte Philipsa, które niegdyś miały rewelacyjne opinie. Rozsypały się plastikowe pałąki. Gdybyś dorobił jakieś muszle i mocowanie, to mogłoby śmigać i ładnie wygląda. Jak coś to wal na pw.

Skomentuj

Mam parkę peerless HPD-50N25PR00-32 do sprzedania. O ile się nie mylę mają lekko wgniecione zawieszenie, ale tak przyszły z digikey. I nie zauważyłem żeby wprowadzało to jakiekolwiek zniekształcenia. Do oddania za stówkę.
        Są zastosowane w słuchawkach Kennerton Vali
        Włożyłem je do superluxow 681.
        Całkiem fajne granie, takie "analogowe" detali sporo na średnicy, górą spokojna, może nawet trochę wycofana, bas jest ale nie przesadny. Nie męczą przy długim słuchaniu.
        W tym kennerton były jako otwarte, w superluxach jako półotwarte.

Skomentuj

Na forum.mp3store jest projekt Boson. Duże z planarnymi głośnikami. Może da radę części odkupić.

Skomentuj

Czaruję...
          X