Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Volvo 850 - poprawa audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Volvo 850 - poprawa audio

Witam serdecznie,

Trafiło się takie autko jak w tytule - niestety audio, które jest obecnie nie gra najlepiej. Głośniki i radio są nieoryginalne:

- Radio Blaupunkt London 120
    - Głośniki z przodu Hertz DSK 130.3 (mid woofer w drzwiach a gwizdki przy podszybiu)

Z tyłu też są głośniki bodajże oryginalne ale grają fatalnie. Z przodu dźwięk jest w miarę okej ale według mnie nawet na tak mały głośnik basu powinno być ciut więcej. Nie wiem czy fabrycznie na przód nie idzie sygnał przez jakiś filtr. Z tyłu przy klapie bagażnika w słupkach też są miejsca na głośniki. Pytanie moje brzmi od czego by zacząć żeby jakoś to z sensem ogarnąć. Nie piszę budżetu bo nie wiem czego się spodziewać za jaką kwotę. W wolnej chwili wrzucę fotki żeby pokazać ja to wygląda.

Pozdrawiam
    Last edited by GTK; 29.07.2019, 08:33.

Wrzuć fotki, podaj budżet i wymagania. Dopiero można cokolwiek doradzić.

Skomentuj

Otworzone zostały maskownice w tylnych drzwiach i okazało się, że jest tam takie coś :( Z przodu głośnik siedzi jak oryginalny śladów większego zepsucia nie dostrzegłem

Ktoś niestety zastąpił oryginalny system czymś takim i głośnik praktycznie gra w powietrzu, przy odsłuchu czuć, że powietrze wypychane jest wszystkimi możliwymi otworami, wydaje mi się, że na ten moment najrozsądniej byłoby przywrócić to co było fabrycznie czyli głośnik ze specjalną obudową osadzoną w drzwiach. Czy to co tam jest może się do czegoś nadać?
      Last edited by GTK; 29.07.2019, 19:39.

Skomentuj

wstaw ori naprawdę wystarcza, https://www.youtube.com/watch?v=MlkFSkSMZ5s

Skomentuj

Czaruję...
        X