Kirby to taka esencja amerykańskiego druciarstwa :)
Muszę się z tobą zgodzić, choć w ostatnim czasie zaczął się rozwijać co widać choćby po zmianie podejścia do zwrotnic oraz coraz szerszą współpracę z innymi youtuberami którzy z druciarstwem nie mają nic wspólnego.
Tak. Ten maluszek może się podobać. Jak trochę pogra to delikatnie złagodnieje. Choć wiele osób używa go czysto purystycznie w pełni swobodnie szerokopasmowo, to jednak większość ujarzmia jego charakter wycinając jego wzniosłość w wysokich częstotliwościach. Ja osobiście mając po dwa na obudowę użyłem pułapki tylko na jednym z nich. Jak na moje ucho taka konfiguracja wyszła super.
Ja teraz mam je postawione na biurku, grają w takich prowizorycznych obudowach, cichutko słucham i powiem że jestem w szoku ile szczegółów słyszę. Do porównania mam EDIFIER 1700BT. Tak jak mi się edifiery podobały, to teraz wiem że nie słyszałem nigdy ŚREDNICY!
Być może puszczę je w pudło bez żadnych udoskonaleń, najwyżej za jakiś czas coś zmienię.
A powiedz mi, w ilu litrach tego malucha małego puścić ? 5L strojone na 70Hz ? tak mi w programie wychodzi, ale BR długości ok. 18cm, to trochę zakłóca mój plan na niewielkie kolumienki na biurko
Jaram się teraz ścieżką dźwiękową z gry DEATH STRANDING :
Czy 5L 70Hz...?
Szczerze powiem Ci, że niestety nie pomogę w tym temacie.
Ja glosniki kupiłem z góry wiedząc, że użyje ich konkretnie w igłach. Projekt ten od dawna chciałem uskutecznić szukałem jedynie przetworników. Z początku myślałem o da rs100 ale finalnie gdy znalazłem projekt ze zdublowanymi przetwornikami na kolumnę zdecydowałem się uczyć właśnie zachwalanych ps'ów. Od pierwszego dźwięku wiedziałem że długo ze mną zostaną.
Tak dzięki, wyszło mi podobnie, mam obudowę tak właśnie 5L strojone na 72Hz z tego co pamiętam )) ale tam wiadomo troszkę odebrać magnesiki od głośnika czy jakąś elektronikę wyjdzie coś koło 4.6-4.7 litra obudowy się kleją
- - - - - aktualizacja - - - - -
Też mi się podoba ich brzmienie
Przód będzie z sosenki, zobaczymy co z tego wyjdzie
O dzięki za link faktycznie z tą możliwością subwoofera wypada to lepiej. Właśnie się zastanawiałem jaki sposób podłączenia wybrać. Mam w kompie jeszcze optyk i coaxial.
Powiem Ci szczerze, TPA3116 gra tak bardzo naturalnie bez kolorowania, niższe rejestry mniej słyszane, wyższe rejestry jakby obcięte, ale średnica na pierwszym planie.
TDA 7297, niskie rejestry bardziej słyszalne, wysokie tak samo, dzięki temu średnica nie wychodzi znacząco ponad wszystko.
Tak teraz słuchając na tych DAYTONAUDIO, które bez żadnych zwrotnic potrafią ukuć w uszy, to mimo wszystko TDA bardziej mi odpowiada, mam wrażenie ze nie jest to wszystko tak zlane w jedno, jak w przypadku TPA3116.
Powiem Ci szczerze, TPA3116 gra tak bardzo naturalnie bez kolorowania, niższe rejestry mniej słyszane, wyższe rejestry jakby obcięte, ale średnica na pierwszym planie.
TDA 7297, niskie rejestry bardziej słyszalne, wysokie tak samo, dzięki temu średnica nie wychodzi znacząco ponad wszystko.
Tak teraz słuchając na tych DAYTONAUDIO, które bez żadnych zwrotnic potrafią ukuć w uszy, to mimo wszystko TDA bardziej mi odpowiada, mam wrażenie ze nie jest to wszystko tak zlane w jedno, jak w przypadku TPA3116.
O może też spróbuję w tą stronę, ja myślałem również nad tym ale tu znowu nad zasilaniem musiałbym kombinować. Mam taki projekt w głowie żeby skrzynki zrobić troszkę większe takie z dodatkową komorą i tam upchać elektronikę może się coś uda z tego zrobić jaka czas pozwoli.
Zwrotnicy nie używam jak słuchałem na TPA 3116, to te wysokie nie bolały, więc pomyślałem że jest fajnie ale później podpiąłem TDA, gra dla mnie duuużo lepiej, ale wysokie już kują w uszy ))) więc jakiś wzmacniacz z regulacją tonów z lekka by się przydał. W najgorszym wypadku mogę przed kolumną zgrabną zwrotnicę wykonać dużo części tam nie trzeba w sumie to się zastanawiam co i jak
Bardzo fajne sterowanie wysokimi tonami w przypadku tych moich kolumn, do tego podłączyłem subwoofer od kina domowego, jakiegoś tam w piwnicy wygrzebałem, jako uzupełnienie niskich rejestrów bardzo fajnie to gra )) mimo wszystko jest całkiem przyjemnie.
Właśnie się zastanawiam nad kupnem tej płytki. Możesz opisać czy stereofonia jest w miarę słyszalna? A jak z mocą daje to radę? Do komputera PC planuję takie 2.1 może się skuszę.
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję. Moc wystarczająca do 2.1 do komputera to jest naprawdę głośno. Mam podłączone te dwie moje kolumienki plus z kina domowego pasywny subwoofer i jest naprawdę głośno i przyjemnie ;] Stereofonia bez zarzutów. Powiem Ci że od momentu kiedy złożyłem te moje dwie kolumienki na tych szerokopasmowcach to się w nich zakochałem, ale dopiero teraz gdy przy pomocy tego amplitunera sobie uciszyłem lekko wysokie i dodałem subwoofer, to po prostu nic więcej chyba mi nie potrzeba ;] Moje kolumny EDIFIERA stoją i się kurzą
Skomentuj