Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Quake III przez neta... problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Quake III przez neta... problem

Elo. Może głupi i prosty problem mam ale kto pyta nie błądzi <lol>
    Słuchajcie chce sobie z kumplem prze neta pograć w ów gierke ale za czorta nie wiemy jak to zrobić żeby ze sobą pograć. Nie jesteśmy w sieci itp... normalnie przez neostrade...
    Już troche się nad tym męczymy i nic.
    Wiecie jak to zrobić? Z góry thx za odp.

ja gieram w csa i jak chce z kolegami pograćto robie tak

znajduje jakiś serwer pusty lub pełny i spisuje ip(id) i wysyłam znajomym potem wszyscy wchodzimy i łupiemy

jeżeli chcesz założyć serwer to nie polecam bo jest to kupa roboty (ja nie potrafie) i zwykle potrzeba osobnego kompa

Skomentuj

najpierw sie dowiedz czy nie masz zablokowanych portow z Q3,
      nastepnie wejdz na multiplayera i wybierz polaczenie Internet (u gory) kliknij na dole create a nastepnie wybierz mape i next, potem wybierasz czy chcesz z botami grac, ile fragow na jeden szpil itp, dajesz next i serw sie stawia, podajesz kumplowi IP twoje i powinien wejsc

jesli nie wejdzie to podaj mu ip i :27960 albo 27915 albo 27910 (np:10.10.0.1:27960)

zreszta przy ladowaniu sie serwera powino na srodku pisac twoje ip i port

Skomentuj

Pierwsze pytanie powinno brzmiec: macie oryginaly ??:>

Skomentuj

...macie oryginały... <lol> i wszystko jasne
          dzięki za rady może coś dzisiaj wymyśle....

Skomentuj

Wybierzcie jakis serwer i potem sie wladujcie na jego ip.

Skomentuj

krok 1: któryś z was musi postawić serwer (na swoim komputerze) i podać drugiemu numer IP tego serwera. Do tego nie zmieniajcie podstawowych ustawień np. port (default to 27960)
              krok2: drugi wpisuje w konsoli komendę "connect <ip serwera>" np. "connect 217.188.94.159" (potem tab + enter)

oczywiście wersje kłejka muszą się zgadzać (aktualna to 1.32) oraz wersje modów (jeśli gracie na OSP albo CPMA).
              najlepiej odwiedźcie stronkę www.q3arena.gry.imro.pl

Skomentuj

E tam od razu orginały :]

Zainstaluj najnowszego patcha i od razu znajdzie ci multum serwerów. Do większości się nie podłączysz ale znajdziesz kilka na których da sie grać.

Gier deathmetchowych jest najwięcej ale to jest rzeźnia i gra w ogóle bez sensu jak 20 playerów nawala na małej mapce , nim sie dobrze pojawisz to giniesz. Ja jak grałem kiedys to na mapach turniejowych (pro-q3dm6 , tourney4 itp. ci co grywaja wiedzą o co chodzi .

Skomentuj

widze tuataj nikt na q3 sie nei zna:d
                  napisz mi jaka masz wersje q3 czy 1.11 cyz 1.32 czy jeszcze inna czy macie winde czy pingwina a moze cos innego jako system potem wejdz powiedzmy na www.q3r.info i zobacz w dziale artykuly masz tam napisane jak postawic sobie serwer czy na vq3 czy na ca czy na instagib insta czy jeszcze jakis inny bo ich jest od groma wiec dobrze przeczytaj artykul i bedziesz mial gotowy serwer a do stawiania serwa orginal nie jest potrzebny

Skomentuj

U mnie na półce stoi puchar za I miejsce w turnieju CPMA :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X