Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy portal.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy portal.

Hej,

Przymierzam się mozolnie do przerzucenia treści z https://diyaudio.pl/content.php do czegoś niezależnego i darmowego.
    Obecnie CMS wbudowany w vBulletin 4 to jakaś katorga i średniowiecze.

Wziałem na celownik popularnego wordpressa z tego powodu że jest nieźle rozwijany i o ile nie ma instalowanych wtyczek pisanych przez studentów - jest całkiem bezpieczny (tak czy siak, portal i forum zostaną całkowicie od siebie odseparowane na poziomie hosta)

Chcę utrzymać formę keep-it-simple.
    Dopiero przerzuciłem bez formatowania jedną kategorię - to czego mi brakuje to spisu treści po jednej ze stron - zobaczcie:
    http://portal.diyaudio.pl/ (użytkownik: portal, hasło: portal1)

Co myślicie o takim minimalizmie?
    Wszystkie arty z portalu zostaną przepisane/przeniesione do nowego.

Minimalizm jednak mi nie przypadł do gustu, tak jak i rozdzielanie tego stylu forum.
    A może po prostu czas na przesiadkę na nowszy silnik forum?
    Nie jedziemy na AVS to może uda się zrobić zrzutkę na nowy silnik?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

I może jakąś nową szatę graficzną ? :) Wiem fanaberia ale przydał by się jakiś powiew świeżości... :blushing:
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wywalić portal w ogóle. Tam nie ma newsów, nic się nie dzieje oprócz wiszących podstawowych i najważniejszych treści od których się powinno zaczynać DIY. Kupić nowy silnik, artykuły z portalu wcielić na forum jako linki (nawet w formie graficznej podzielić na kategorie np jakieś kafelki ale tak żeby to za duzo miejsca wizualnie nie zajęło, albo rozwijane menu) i wstawić między nagłówek i spis forum.

tak ja bym to widział.

minimalizm w formie scalenia.
        Last edited by dragon; 22.06.2020, 10:14.

Skomentuj

Jestem za. Jako glówną stronę ustawić forum wszystko z portala dać jako dział pod zasadami forum. Ja np wchodząc na stronę pierwsze co to klikam ten mały napis " Nieprzeczytanych postów" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Wywalić portal w ogóle.
            niestety nie da sie!
            tam jest wiele informacji ktore powinny byc tutaj w formie FAQ
            skoro forum nam na to nie pozwala to zostaje tylko portal

w sumie wiele rozwinietych tematow trzeba by wrzucic na portal, podobnie jak gotowe projekty
            ludzie w tych czasach "kupuja" wzrokiem, wiec jednak musi to byc ciekawie zrobione

- - - - - aktualizacja - - - - -

a co do nowej formy - Tomcio, jednak zbyt skromnie :/

Skomentuj

Mi dużo bardziej pasuje obecny, jest bardziej czytelny. Ale wordpress i ilość stylów do niego to temat rzeka...

Skomentuj

W sumie można zawartość portalu przenieść na forum w jakiś odpowiedni dział i zrezygnować z portalu jako takiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  niestety nie da sie!
                  tam jest wiele informacji ktore powinny byc tutaj w formie FAQ
                  skoro forum nam na to nie pozwala to zostaje tylko portal

w sumie wiele rozwinietych tematow trzeba by wrzucic na portal, podobnie jak gotowe projekty
                  ludzie w tych czasach "kupuja" wzrokiem, wiec jednak musi to byc ciekawie zrobione

- - - - - aktualizacja - - - - -

a co do nowej formy - Tomcio, jednak zbyt skromnie :/

Paweł, może mnie źle zrozumiałeś. Mi chodzi o to żeby właśnie zainstalować taki system który umożliwi wrzucenie w treść forum wszystkich artykułów z głównej, wtedy chodząc na diyaudio.pl wchodzisz od razu na forum, treści i artykuły są podwieszone u góry, poniżej kategorie forum i wszystko jest zwarte w jednej formie.

Skomentuj

Dla mnie to forum działa fajnie, jest przejrzyste i funkcjonalne ale może to moje przyzwyczajenie i brak obiektywnego spojrzenia. Sama szata graficzna może wnieść sporo świerzości a uzupełnienie portalu o nowe wskazówki dla początkujących tylko może pomóc.

Skomentuj

Ja samo forum też lubię, bo jako chyba jedyne jest lekkie i szybko chodzi. Całe obrośnięte kodem i grafikami, współczesne strony irytują mnie, bo więcej wolno chodzących wodotrysków niż treści, tego nie straćmy.

Skomentuj

nic nie zmieniać

Skomentuj

Czaruję...
                        X