Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DVD player

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DVD player

planuje zakup odtwarzacza, ale nie wiem jaki byłby dobry :-)
    chciałbym taki z odtwarzaniem DivX i najlepiej z możliwością wyświetlania napisów
    coś też słyszałem ze sa takie ktorym mozna aktualizować soft, ale cos nie bardzo sie orjentuje

może ktoś z was ma jakies doświadczenie i mogłby sie podzielić?

ja ci moge polecic za 40tys zl moze podasz kwote jaka mozesz przeznaczyc na to

Skomentuj

Generalnie czytają wszystkie tanie odtwarzacze typu CyberHome, XORO, więcei o nich jest na stronce www.komsa.pl w sklepie on line można w nich aktualizować oprogramowanie ten pierwszy testowałem czytał nawet napisy w formacie TXT.

Skomentuj

oblukaj to :
        http://sklep.divx.pl/

Skomentuj

Ja polecam manta emperor 2, kumpel zamierza taki kupic, przychodzi do mnie na neta i w ten sposob juz duzo sie na temat tego dvd oczytalem! za cene 290 zł to dobra propozycja! Z manta miałem juz doczynienia ale zstarszym modelem, co do boslugi formatu dvd nie mam zastrzeżen, pracuje szybciej niz moj philips fr 752! W emperor 2 tez jest mozliwosc aktualizacji softu ze stronki, odczytuje txt i jeszcze kilka formatow tekstowych!

[ Dodano: 2005-02-26, 11:17 ]
          Dodam ze gwarancja 24 miecha i pomoc techniczna po polsku i wiele serwisow w Polsce!

[ Dodano: 2005-02-26, 11:25 ]
          http://twojepc.pl/artykuly.php?id=ma...eror2&strona=1 recenzja tego dvd

Skomentuj

Witam,
            Z własnego doświadczenia, zalecam rozpatrzenie kwestii zakupu już nagrywarki DVD. Zdarza się, że pojawiają się na rynku już urządzenia tego typu poniżej 1kpln. Klasyczny magnetowid/video to już zabytek. Jeśli chodzi o zakup jednak tylko odtwarzacza DVD, to także zwracam uwagę na kwestię możliwośći odtwarzania przez dane urządzenie zapisów dokonanych z różnymi "prędkościami", co najmniej w HQ, SP i LP (60; 120 i 180 minut). Dosłownie, dokonałem zapisu jednego filmu o długości 171 minut na standardowej płycie (120 minut) przy użyciu LP (180 minut) z utratą jakości raczej małozauważalną i okazało się, że tego zapisu nie udało się odtworzyć na dosłownie nowym, dwumiesięcznym odtwarzaczu DVD pewnej firmy u moich znajomych. Zauważyłem, że dość często producenci w instrukcjach nie podają, czy na przykład ich produkt odtworzy zapis w LP lub wyższy (umożliwiający do 360 minut lub nawet do 480 minut). Aktualnie, Divx to już raczej nie problem.
            Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

wisnia za 40tys to ja bym sobie kino urządził:-)

dzięki za odpowiedzi... poprzeglądam sobie stronki i zapoznam sie z ta mantą..
              a co do nagrywarki to moze w przyszłości:-) po co teraz wydawac 1kPLN jak za 2lata za to samo zapłace 200PLN.. narazie styknie samo odtwarzanie..

zastanawiam sie nad Mantą.. zastanawia mnie tylko to:
              http://www.kissdivx.pl/recenzje.php?id=2&art=13
              jesio poszperam i moze sprobuje sie dowiedziec co i jak u producenta..

Skomentuj

Bellwood - najlepsze za 300zł masz zajefajny odtwarzacz. na www.napisy.org masz sklep, taniej nie znajdziesz [to nie jest teklama]

Skomentuj

Tylko, że on kosztuje 399 a nie 300...PLN

Skomentuj

ale z tych bezmarkowych jest najlepszą marką....cos mi się cena pomyliła.

Skomentuj

a jak jest z trwałością manty? znajomy już drugą w ciągu 3ch miesięcy oddał do servisu. raz nie wysuwało tacki, a następnej piszczała jak tylko zakręciła płytą. teraz czeka na trzecią. ma pecha, czy to reguła?

Skomentuj

Ja z tym straszym podelem nigdy nie narzekałem! Od czerwca zeszlego roku i chula bez zarzutu! Ale jak ktos mial do czynienia z emperor 2 to niech rzuci jakas opinie, tez bylbym ciekawy! Wczoraj zgadalem sie ze znajomym z gg ona ma emperpr jedynke, tez nie narzeka, ale ma go dopiero 3 miesiace.

Skomentuj

ja chyba kupie emperora 2, tylko sie teraz zastanawiam fczy czekać na wersje w czarnym kolorze - ma być w marcu wiec juz chyba niedługo
                          jak juz bede mial to opisze jak sie sprawuje:-)

Skomentuj

czarny juz jest dostepny na www.manta.com.pl

Skomentuj

co do manty to sa chyba najgorsze z mozliwych odtwarzaczy sam kupilem tego emeprora 2 dla ciekawosci i coz tego mam dvd w kuchni w zasadzie fajny gadzet ale nie przydatny
                              obraz z tego dvd ponizej krytyki . dzwiek hmm bardzo mało basu reszta standard w tej cenie najlepsze jest ze po msc nieuzytkowania i dwoch otwarciach klapki szuflada przestała sie wysowac do konca
                              ogolnie bubel !!!!!!!!!!!!

jezeli juz masz cso kupic kup sonego albo panasonica dostapne sa juz za 300-350 zł ale to co oferuja zbliza sie do srednije jakosci sprzetu
                              no ale brak tu dvixa chodz nie rozumiem po co ktos wymyslil zeby dvd odtwarzalo dvixas przeciez ten format nic soba nie prezentuje ani dzwiek ani obraz o ale albo dobrze DVd albo zabawka za 250 zł ps emperora kupisz za 250 zł w cerfourze

[ Dodano: 2005-03-02, 15:37 ]
                              DeeJay_Sqter, zgadzm sie ze ten odtwarzacz jest chyba najlepszym wyborem taniego sprzetu czytajacego dvixy mialm go troceh ogolnie ciekawa zabawka

Skomentuj

Łukasz nie rozumię dlaczego nie dvd+divx ??? Generalnie mpg4(divx,xvid) jest nowszym i bardziej zaawansowanym formatem niż dvd(mpg2) i to co sobą reprezentuje zależy głównie od sposobu kompresji, wiadomo że większość divx jest przekompresowywana z dvd dlatego jakość nie będzie lepsza jednak w tej chwili w dobrze zakodowanym xvid nie zauwarzymy żadnych śmieci. Co do dźwięku to jeżeli divx jest z AC3 lub dts to przecież ta sama ściezka co na dvd więc nie rozumię jak dźwięk może być gorszy??? tu już pole do popisu ma dekoder dolby-digital, dts.
                                Z tanich odtwarzaczy proponuję Bellwoda, nie jest bez wad ale za tą cenę nie dostaniemy nic lepszego.

Skomentuj

w teri masz racje chodz nie do konca jednak jakosc jaka ma divi czy x vid daleka jest od idealyu wiem bo nie raz porownywalem juz filmy w obu standardach mozliwe ze wina jest kiepkie dvd manta emperor II ale jak dla mnie format w DVD jakim jest divix to tylko wynalazek jak MP3

Skomentuj

Jak napisałem 99% divx i xvid jest robione amatorsko z dvd więc jakość jest różna, jednak coraz lepsza w miare jak wchodzą nowe wersje kodeków.Wielką zaletą divx jest to że mogę mieć praktycznie każdy film zanim pojawi się dvd w wypożyczalniach. Jak już chcesz rozpatrywać pod kątem jakości to dvd też nie jest do końca rewelacją, wystarczy włączyć zoom, przecież to jest tylko 720x576 pikseli, ale to już dyskusja na inny temat.

Skomentuj

Ryzyko fundowania sobie frustracji po zakupieniu tego "przyrządu"
                                      mógłbym ponieść tylko w przypadku niższej ceny, mniej więcej
                                      100zł i mniej. Więcej dla mnie Bellwood wart nie jest. Cena na
                                      poziomie 500zł to dla mnie rozbój w biały dzień - od tych kwot
                                      zaczynają się już tanie modele LG, Samsung'a czy perfekcyjnie
                                      wykonanego Playstation2, które przynajmniej mają wygląd i
                                      normalną jakość obrazu. Istniejące rozwiązania to raczej półśrodki,
                                      dlatego nie pakuję się w "wynalazki" i DivX pozostawiam do oglądania
                                      na PC, a do DVD kupuję PS2 lub Panasa/Denona/Yamahę/Pioneera

znalazlem na forum napisy.org zachecam do przeczytania testow

Skomentuj

LG i samsung to modele low-end więc nie ma czym się podniecać, samsung za 400zł nawet nie ma panelu sterowania i wyświetlacza, także nie odpalisz nic bez pilota, dodatkowo nie czyta polskich fontów w divx, czy PS2 jest perfekcyjnie wykonany no kłóciłbym się to co firma sony zrobiła z tą konsolą to jest skandal, wystarczy poczytać ile było zwrotów z powodu uszkodzenia samego czytnika

Skomentuj

Czaruję...
                                        X