Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile te "kolumny" moga kosztowac?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ile te "kolumny" moga kosztowac?

Witam...
    Kumpel chce mi sprzedac takie - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43639191 -(chce pokazac o jaki model chodzi - te, ktore chce mi sprzedac oczywiscie maja glosniki ;]) kolumny... chce za 2szt 20zł... tylko ze srednio-nisko jest wypluty, tzn. gorne zawieszenie kiedys bylo, a teraz juz nie ma :)

ale ogolnie jak je dzis widzialem to bardzo zadbane, nie porysowane...

mozecie powiedziec ile mniej wiecej takie kolumny kosztuja? bo mysle ze 20zł za 2szt to nie zla cena mimo tego jednego mankamentu.. a moze sie nie oplaca...

czekam na opinie

to zalezy, sam ocene ile mozesz za niedac i sie dogadaj z nim

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43479663

o takie dokladnie ;]

Skomentuj

Kupno jednego zawieszenia gornego do takich glosnikow to ok. 6zl. Wymiana jest dosc prosta (wystarczy butapren).

Skomentuj

Na butapren to sobie można &*@$ kleić,a nie zawieszenie głośnika.

Skomentuj

ja kleiłem GDN 16/15 identyczny jak na tych fotkach z allegro na butapren i nie widze problemu, czemu to nie ma nyć butapren.

Skomentuj

Ja bym nawet brał dla samych skrzynek. Zagra to pewnie o wiele lepiej niż wszystkie alphardy i STXy, 8 omów, dobra skuteczność, tylko głośniki dość deliktane, GDN16/15 ładnie schodzi nisko z tego co pamiętam. Po upgrade'zie można z tego zrobić niezłe zamknięte monitory na GDN16/30 i GDW9/60 ze zwrotnicą 12/12 i całkowicie wytłumione w środku.

Skomentuj

Samo zawieszenie w 16cm glosniku mozna spokojnie potraktowac butaprenem, co innego jesli ktos chcialby membrane do cewki kleic wtedy butapren sie nie nadaje.

Skomentuj

a co byś za klej polecał do klejenia membrany do cewki bo ja jakoś zawsze używałem butaprenu i jakoś nic nie odpadło jeszcze ani się nie przesuneło (przynajmniej nie słychać ani nie widać) przez pół roku

Skomentuj

Nie zgodze sie, że bydapren jest do @#$%^!!! Wszystko zależy jakiego budaprenu uzywamy! Ja składam regeneraty na budaprenie z firmy "dragon"! Jest to jedyny budapren (z którym sie spotkałem), ktory nie jest jak woda, jest gęsty i nie roslewa sie jak rzadki kisiel! Altusy 140 (30cm) grają do dzisiaj, a mialy rowniez membrane klejona do cewki!

[ Dodano: 2005-03-05, 01:01 ]
                    Po zalaniu cewki i membrany, klej jest twardy, a nie kauczukowaty!

Skomentuj

ja bym nie brał tych kolumn... mialem kolumny unitry z dwoma takimi basowcami i nie graly one najlepiej... a co do gwizdka do ma je kuzyn w starych unitrach... bez porzadnej zwrotnicy ani je rusz

Skomentuj

ja mam jedna z nich gra swietnie
                        na wysokotonowym jest kondensator
                        2,2 uF

Skomentuj

Membrane do cewki powinno sie kleic zywica (duze naprezenia, butapren jest zbyt elastyczny). Co do rodzajow butaprenu to tez jest prawda, sa rozne rodzaje. Ja uzywam jakiegos butapreno-pochodnego firmy UHU i jestem z niego zadowolony, jest gesty i co najwazniejsze nie marszczy gumy czy pianki podczas klejenia.

Skomentuj

e tam... wasze opinie jakoes rozbierzne są...
                            a ja doszedlem do wniosku ze sobie odpuszcze, i caly czas bede zbieral na jakies pozadne monitory.. a raczej glosniki do nich i na obudowe :)

Skomentuj

Też kleiłem butaprenem firmy Dragon i uważam,że dużo lepszy jest klej epoksydowy
                              2-skladnikowy.

Skomentuj

Za 20zł masz 2 skrzynki z których można zrobić porządne monitory. Odpada dużo roboty, wystarczy wstawić głośniki. Wiem bo sam takie coś mam.

Skomentuj

te kolumny to są porządne monitory, skleić jest prosto zawieszenie, nie widzę problemów, aby ich nie wziąść... za cenę 20 zł to ja bym się od ręki skusił...
                                  Zawsze mozna cos zmienic - dodać lub ująć...

Skomentuj

Digital widze interesuje cie moja aukcja.To fajnie. Koledzy polecam posłuchać tych monitorków i zobaczycie jak to gra.Kolumny są wytłumione 3cm gąbką na każdej ścianie i dodatkowo klejone wikolem każdy kant i każde łączenie płyt.Zwrotnica to kondensator 2,2uF 250V na wysokotonówke...... .

Skomentuj

ja sie juz zagubilem.. teraz mam rekolekcje, jak sie skoncza to pojde do kumpla, przytacham je do domu, zobacze jak grają.. i wtedy ew. je kupie ;]

Skomentuj

nie ma co sie zastanawiac
                                        bierz i juz
                                        a jak nie to ja wezme

Skomentuj

Czaruję...
                                        X