Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najgłupsze teksty o audio jakie słyszeliście

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najgłupsze teksty o audio jakie słyszeliście

Wpisujcie tu najgłupsze teksty, rozmowy i tego typu rzeczy jakie usłyszeliście o audio. Chodzi mi głównie o głośniki ale jak macie coś śmiesznego to walcie :)

Przypuszczam, że będzie z czego się śmiać. A jeśli złoży się kilka fajnych opowiadanek to może Chłopaki od administracji zrobią na głównej stronie dział w stylu humor czy coś takiego :)

Pozdro.

a nicccc nie bede pisal

Skomentuj

Mnie się kumpel kiedyś zapytał dlaczego nie mam w swoich kolumnach dziury do basu...

Skomentuj

A ja slyszalem kiedys o gosciu co LADOWAL do dziury od basu w kolumnie...

Skomentuj

Łeee
          Najlepszy jest mój kumpel ;d
          Ma 2 kolumny z elipsowatymi tonsilami pudła ok 50L głosnik tak ok.30cm
          na dole pudła ponawiercane otworki ,,Niby b-r:) '' pewnego dnia przyszed lem do niego patrze aod spedu tam gdzie były te dziurki jest kawałek bytelki od wogy mineralnej 5L ona doklejona tasma do wylotu butli doczepiona rura od odkurzacza a na koncu kolejny kawałek butli wsadfzony a tył zasłoniety naciagnietym materiałem .
          Kurde jak to zobaczyłem to prawie ze smiechu padłem i sie
          -pytam co to ?
          -(on) A dzis zrobiłem to jest tuba sprezajaca.
          -Co? hehe
          - no patrz powietrze wlatuje w rure tam siew spreza i wychodzi pod cisnieniem do konca tam jest szmatka filtrujaca wokale. czyli wydostaje sie sam bass fajne co ?
          -Jezu poj....ało Cie?
          właczył to Jezuu plastik drzał szmata latała ale najwazniejsze ze sie ,,spreza powietrze''

Skomentuj

oj panowei ja bym mogl tu zamiescic wiele rozmow z gg ale z uwagi ze te osoby tu sa obecne i sie udzielaja pomine to :)
            pozatym kazdy zaczyna z czym przygode zwana audio

Skomentuj

dobre lukasz......panowie radzil bym sie teraz z innych nie smiac do lukasz bedzie szantarzowal i straszyl.....))) ale byl by obciach ))

Skomentuj

poprstu znam poczatek wiele osob z tego forum pamietam jak razem skladalismy pierwsze wzmaki kolumny subwoofery i bywalo smiesznie strasznie i miło
                nawet dzis jest pare takich osob z ktorymi cos skladam przez necika (dzis sie jednej udalo zlozycv swoj pierwszy w zyciu naped do suba)

Skomentuj

"Muzyka na żywo brzmi inaczej niż na dobrych klockach. Bywa że wręcz gorzej."
                  "...ale pomimo tego wielu melomanów słucha żywych muzyków"
                  "Brzmi lepiej między innymi dlatego, że zwykle siedzimy na złych miejscach."
                  "A więc niestety póki co, trzeba słuchać sprzętu."

Magazyn Hi-Fi 2/04

Skomentuj

Ja widziałem jak koleś na pałe zrobił dziure i wsadził rure pcv o przypadkowych parametrach w kolumnach Dynaudio. Szkoda że mnie przy tym nie było :(

Skomentuj

Jeden z moich znajomych - nie powiem że za bardzo inteligentny w swoim RedWingu(Fiat126p) przykręcił malutkie głośniki stroną membrany do wlotów powietrza.
                      Jak go zapytałem co on odp******* to powiedział że to subwoofer i ma teraz więcej basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez yellow_p
                        Jeden z moich znajomych - nie powiem że za bardzo inteligentny w swoim RedWingu(Fiat126p) przykręcił malutkie głośniki stroną membrany do wlotów powietrza.
                        Jak go zapytałem co on odp******* to powiedział że to subwoofer i ma teraz więcej basu.
                        Zaslyszane w sklepie ze sprzetem wyzszej klasy.
                        Przyszedl facio kupic kable - interkonekty i glosnikowe, te z wyzszej polki za kilka kilozłotych.
                        Gosc siedzial i sluchal, obsluga wymieniala kable. Ilosc ochow i achow rosla wraz z cenami oferowanych modeli. Gosc podobnie sie zachwycał po podłączeniu zwyklych miedziaków, z uprzednim zapowiedzeniem ich jako topowy model van den hull :-)

Skomentuj

A słyszeliście o specjalnych kierunkowych przewodach głośnikowych?

Skomentuj

koles powiedzial: "mam dwie paczki po 100 watow kazda podpiete do 300watowego pieca. jak dopier... do gwizdki mu siadaja ,ale najwazniejsze ze z dziur wieje... " jak to slysze to mnie skreca

Skomentuj

a mnie śmieszy audiofilskie sformułowanie "słuchałem kabli..."

Skomentuj

a ja tam lubie termin "zwrotnica uniwersalna"

nieraz juz spotykalem sie ze zrezygnowaniem sprzedawcow w sklepach elektronicznych gdy chcialem kupic cw1202c alfreda, oni mieli inne modele 30cm alfreda i na sile wbijali mi ze to nie bedzie roznicy poza cena i wygladem hehe

Skomentuj

ja już opisałem, to co uważam za głupotę w innym temacie:
                                  http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=336

żal mi ludzi, którzy to kupują.

Skomentuj

Tego gościa to chyba mało kto przebije.

Najlepsze są moce "sinusoidealne", "potencjometr na płytkach podzespołowych" oraz "stojaczki od wzmacniacza Techniksa w klasie AA"

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30424882

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30602218

no proszę, węglowa membrana, ale wygląda jak zwykła papierowa. Najważniejsze, że jest lżejsza od standardowej dzięki czemu głośnik schodzi niżej :P

Skomentuj

+ duża kopułka przeciwkurczowa dla lepszego wyglądu
                                        przeciwkurczowa? LOL

Skomentuj

Czaruję...
                                        X