Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Napisy na aluminium

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Napisy na aluminium

Przedni panel w moim wzmacniaczu jest trochę porysowany i napisy się nieco starły.
    W związku z tym mam zamiar oddać go do szlifu lub coś w tym stylu. Zakładając że znajomy poradzi sobie z tym zadaniem pojawia się nowy problem. Wszystkie napisy znikną. I tu wlasnie mam pytanie jak zrobić nowe napisy na panelu.

P.S. Dla uściślenia jest to wzmacniacz unitry ws 418 a panel jest z aluminium. Za pomoc z góry dziękuje.

możesz chyba spróbować druk na folii i wprasowywanie, tak jak to sie robi z płytkami laminowanymi, tylko potem trzeba to bedzie jakoś zabezpieczyć bo może sie szybko zetrzeć.. albo możesz dać do grawera

Skomentuj

Mi kolega sprzedał patent żeby wydrukować napisy na kartce zrobic xero na papierze kredowym i to dopiero naprasować. Tylko czy to się czepi aluminium?

Skomentuj

Tak tylko,że z folii i papieru kredowego napisy są czarne anigdzie niejest napisane,że panel niejest czarny a napisy białe.

Skomentuj

Jak biale to chyba tylko sitodruk pozostaje.

Skomentuj

No tak mój błąd. Panel jest srebrny rzec by można że w kolorze aluminium : ) a napisy są czarne.

Skomentuj

Raz widziałem taki kąplet wyklejek (kalkomania) do wykonywania scieżek na laminacie i w ofercie był także zestaw audio - chyba cyferki,napisy w stylu Volume.

Skomentuj

Mozna grawerowac i farbe przecierkami wciskac ale to dosc trudne, wiem bo sie meczylem az pozniej wzialem foliopis i sie skonczylo.

Skomentuj

sa firmy znajdziesz w googlach ktore graweruja laserowo... nie kosztuje zajebiscie duzo.
                  ladnie wychodzi i mozna miec napisane to co sie chce

Skomentuj

ja mam na dvd-romie napis wycięty na ploterze DVD i wyszło całkiem ładnie.

Skomentuj

Laserowa grawerka niestety nastręcza sporo problemów w alu. Kilka firm po uzyskaniu info, że to alu powiedziało pas, inne po.
                      IMHO najlepszą metodą jest trawienie i wypełnianie farbą, ale to sporo kosztuje.

Skomentuj

Czaruję...
                      X