slyszal ktos cos na ten tamat bo podobno ma byc wprowadzony jakis nowy podatek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podatek za allegro
Collapse
X
-
Tak, us to wymyślił i jest to niezgodne z prawem. Mają ściągać podatki od transakcji większych niż tysiąc złotych :( Poza tym jeśli jest sprzedaż wielokrotna tego samego towaru, to trzeba założyć teraz działalność gospodarczą i płacić podatki. W praktyce: chcesz powiedzmy sprzedać 4 krzesła, bo kupiłeś sobie nowe - jeśli sprzedasz je jako komplet za <1000pln jest git (chyba że us zmieni zdanie); jeśli chcesz je sprzedać pojedyńczo, to musisz założyć firmę płacić podatki, zusy i tp. bo us uznaje wtedy, że utrzymujesz się ze sprzedaży krzeseł (sprzedaż wielokrotna); jeśli osiągniesz cenę ponad 1k pln musisz się bujać, żeby gdzieś 2% podatku zapłacić.
-
To nie są nowe podatki, taki przepis był już dawno.
I nie przesadzajcie z tymi 4 krzesłami, jak ktoś sprzedaje/kupuje mało to nie ma się czego bać.
Oni ścigają ludzi którzy sprzedają np. 10000 płyt CD rocznie. To jest obrót sklepu, więc bardzo dobrze, że muszą od tego zapłącić podatek. I tak zapłacą bardzo mało.
Skomentuj
-
Nic nie ma ten post do tego, ale skoro są działy takie jak:
AKUSTYKA
ELEKTRONIKA
to o czym ma być offtopp ?? Chyba o wszystkim prócz akustyki i elektroniki nie ?! Gdybyśmy pisali tutaj o akustyce czy elektronice to można było by usunąć tamte działy i zrobić jeden wielki i był by wtedy "porządek".
Moze wyjaśni sobie zwrot Off Topic jak jesteś taki mądry :)
Aha i skoro tak się czymasz działów i teamtyki pszczególnych postów to nie wrzucaj w co drógim temacie na OffTOpie : "A co to ma wspólnego z Audio?",
"Poszukaj innego forum", nikogo to nie interesuje a nieładnie jest nabijać sobie tak posty, idź lepiej coś zjeść zamiast sie nudzić moze minie Ci ta straszna frustracja zpowodowana tematami "Nie Audio" :)
Skomentuj
-
a jak jestes taki madry to moze znajdziesz cos co nie jest bezposrednio zwiazane z budowa glosnikow i ich strojeniem i nie jest tak samo powiazane bezposrednio z tworzeniem wzmacniacza i czesci do iego potrzebnych i pochodnych tylko znajdziejsz jakies ciekawe strony o audio albo z nimi zwiazane nie pasujace do tego co wczesniej wymienilem jak jestes taki madry bo o zupie i o dupie to kazdy potrafi pierdolic.
a jeszcze latwiej to jak nie masz o czym gadac to mozesz sobie pisac o pogodzie albo o pracy!
Skomentuj
-
To masz racje ja mam propozycje : wiesz... nie wchodz juz na to forum i dam sobie spokuj.
Bo tobie zaszkodze.
tym sie roznimy ze ja nie kupuje techniksow i aiw :P i naprawianych marantzow.
jeszcze jedna rzecz nas rozni o czym nie wiesz... ja bylem, jestem i bede na tym lub pochodnym tego forum a o tobie z twoimi postami to ktos zapomni za dwa dni...
poprostu zrob cos...nie pierdol!
Skomentuj
-
Ech przykro mi niezmiernie, ze nie jestem Szlachtą tak jak ty i nie mam tyle kasy i jestem zmuszony na używany tani sprzęt.
Weź sie człowieku zastanów co mówisz i jaką postawe sobą reprezentujesz. I głeboko w dupie Cie mam i nie ocenie też tego forum po jednym zakochanym w sobie snobie, bo miałem takie szczęście, że znalazłem tutaj mądrzejszych i bardziej wartościowych ludzi od Ciebie. Dodam CIe do ignorowanych i nie będe sobie życia psuł.
Wiesz, żal mi Ciebie cżłowieczku, a tym tekstem z naprawianym Marantzem udowodniłeś chyba wszystkim kim jesteś.
Skomentuj
Skomentuj