Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podatek za allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podatek za allegro

slyszal ktos cos na ten tamat bo podobno ma byc wprowadzony jakis nowy podatek.

Tak, us to wymyślił i jest to niezgodne z prawem. Mają ściągać podatki od transakcji większych niż tysiąc złotych :( Poza tym jeśli jest sprzedaż wielokrotna tego samego towaru, to trzeba założyć teraz działalność gospodarczą i płacić podatki. W praktyce: chcesz powiedzmy sprzedać 4 krzesła, bo kupiłeś sobie nowe - jeśli sprzedasz je jako komplet za <1000pln jest git (chyba że us zmieni zdanie); jeśli chcesz je sprzedać pojedyńczo, to musisz założyć firmę płacić podatki, zusy i tp. bo us uznaje wtedy, że utrzymujesz się ze sprzedaży krzeseł (sprzedaż wielokrotna); jeśli osiągniesz cenę ponad 1k pln musisz się bujać, żeby gdzieś 2% podatku zapłacić.

Skomentuj

To nie są nowe podatki, taki przepis był już dawno.

I nie przesadzajcie z tymi 4 krzesłami, jak ktoś sprzedaje/kupuje mało to nie ma się czego bać.

Oni ścigają ludzi którzy sprzedają np. 10000 płyt CD rocznie. To jest obrót sklepu, więc bardzo dobrze, że muszą od tego zapłącić podatek. I tak zapłacą bardzo mało.

Skomentuj

ale 2% podatku place od jednej tranzakcji która wyniosła ponad 1000zł czy 2% płace na koniec roku od calego dochodu jaki uzyskalem na allegro??

Skomentuj

Generalnie jaki dochod ? Olbrzymia wiekszosc przedmiotow ktore sprzedaje schodza za nizsza cene niz placilem przy ich zakupie... wtedy od czego to bedzie podatek ? od straty ?
          Tak czy siak nie mozna opodatkowac takich transakcji... to nie zgodne z prawem

Skomentuj

2% trzeba zapłacic jezeli doszlo do transakcji na kwote 1000 zl lub wieksza

Skomentuj

i od czego podatek to bedzie? od allegro? nowy podatek? slabo to widze...

Skomentuj

obowiazek uiszczenia takiego podatku ma kazdy przeciez nawet jak samochod sprzedasz lub cos to musisz go uiscic nie wazne czy to przez allegro, czy normalnie, ten podatek był jest i pewnie bedzie

Skomentuj

i co z tego co to ma wspolnego z Audio?!!!
                  "nie ma sie miedzi to sie w domu siedzi!"

Skomentuj

A ty co chodzisz po offtopie i pytasz co to ma wspólnego z audio ?? Akustyka jest 2 piętra wyżej a tu jest offtop :)

Skomentuj

a kto powiedzial ze off topic ma nie byc na temat audio
                      jaka jest domena ?!
                      nie umiesz czytac ?!
                      to Ci wyjasnie: Audio-->akustyka i wszystko co jest z tym zwiazane!!!
                      a co ma do tego ten post ?!!!!!!
                      N/C

Skomentuj

Nic nie ma ten post do tego, ale skoro są działy takie jak:
                        AKUSTYKA
                        ELEKTRONIKA

to o czym ma być offtopp ?? Chyba o wszystkim prócz akustyki i elektroniki nie ?! Gdybyśmy pisali tutaj o akustyce czy elektronice to można było by usunąć tamte działy i zrobić jeden wielki i był by wtedy "porządek".

Moze wyjaśni sobie zwrot Off Topic jak jesteś taki mądry :)

Aha i skoro tak się czymasz działów i teamtyki pszczególnych postów to nie wrzucaj w co drógim temacie na OffTOpie : "A co to ma wspólnego z Audio?",
                        "Poszukaj innego forum", nikogo to nie interesuje a nieładnie jest nabijać sobie tak posty, idź lepiej coś zjeść zamiast sie nudzić moze minie Ci ta straszna frustracja zpowodowana tematami "Nie Audio" :)

Skomentuj

a jak jestes taki madry to moze znajdziesz cos co nie jest bezposrednio zwiazane z budowa glosnikow i ich strojeniem i nie jest tak samo powiazane bezposrednio z tworzeniem wzmacniacza i czesci do iego potrzebnych i pochodnych tylko znajdziejsz jakies ciekawe strony o audio albo z nimi zwiazane nie pasujace do tego co wczesniej wymienilem jak jestes taki madry bo o zupie i o dupie to kazdy potrafi pierdolic.
                          a jeszcze latwiej to jak nie masz o czym gadac to mozesz sobie pisac o pogodzie albo o pracy!

Skomentuj

Ty, mam dla Ciebie propozycje, dajmy sobie spokuj z kłutnią bo to do niczego nie prowadzi a Ty już nie wchodź na OffTop bo Ci szkodzi :)

Skomentuj

To masz racje ja mam propozycje : wiesz... nie wchodz juz na to forum i dam sobie spokuj.
                              Bo tobie zaszkodze.

tym sie roznimy ze ja nie kupuje techniksow i aiw :P i naprawianych marantzow.
                              jeszcze jedna rzecz nas rozni o czym nie wiesz... ja bylem, jestem i bede na tym lub pochodnym tego forum a o tobie z twoimi postami to ktos zapomni za dwa dni...

poprostu zrob cos...nie pierdol!

Skomentuj

Ech przykro mi niezmiernie, ze nie jestem Szlachtą tak jak ty i nie mam tyle kasy i jestem zmuszony na używany tani sprzęt.

Weź sie człowieku zastanów co mówisz i jaką postawe sobą reprezentujesz. I głeboko w dupie Cie mam i nie ocenie też tego forum po jednym zakochanym w sobie snobie, bo miałem takie szczęście, że znalazłem tutaj mądrzejszych i bardziej wartościowych ludzi od Ciebie. Dodam CIe do ignorowanych i nie będe sobie życia psuł.

Wiesz, żal mi Ciebie cżłowieczku, a tym tekstem z naprawianym Marantzem udowodniłeś chyba wszystkim kim jesteś.

Skomentuj

zrob cos! DIY ...nie pierdol!

Skomentuj

dla mnie Tatoturbo to prostak,na to wzkazuje jego wpisy w tym temacie przynajmniej...

Skomentuj

ty tez nie pi*&^%* tylko zrob cos!

Skomentuj

Tato wstales lewa noga czy jak ?? Po to jest Off zeby tematy nie zwiazane z glownym nurtem tu trafialy. Czepiaj sie w dzialach glownych i energie na to przeznaczona przeznacz na PW do moderatora ze cos jest nie tak. Koniec.
                                        Pozdro
                                        Dexter

Skomentuj

Czaruję...
                                        X