Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sound Blaster Audigy 2 ZS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sound Blaster Audigy 2 ZS

Stalem sie dzis szczesliwym posiadaczem karty dzwiekowej jak w temacie Sound Blaster Audigy 2 ZS, cena 269zl. Dotychczas mialem zintegrowana karte AC97 <rotfl> i nie wiem jak moglem czegos takiego sluchac, roznica w jakosci brzmienia olbrzymia to tak jak bym sie przerzucil z Fiata 126P na nowego VW Passata- kolosalna roznica. Na zwyklych sterownikach czuc juz ograoma roznice nie wyobrazam sobie jak juz KX zainstaluje. Bawie sie karta juz od dwoch godzin i jeszcze poznaje nowe funkcje ;] Karta jest bardzo dobrze wykonana, posiada wysokiej jakosci pozlacane wejscie i ogolnie na pierwszy rzut oka prezentuje sie bardzo solidnie. Moge z czystym sumieniem polecic wszystkim ta karte mimo swojej dosc wysokiej ceny, zwyklego sound blastera 5.1 mozna kupic u mnie w miescie w sklepie za 85zl wiec roznica w cenie dosyc duza, tylko ze tu jest 5.1 a moja karta obsluguje juz dzwiek 7.1 co jest chyba tylko takim dodatkiem bo nie mam pojecia kiedy z tego skorzystam ;]

Pozdrawiam i czekam rowniez na wasze opinie, bede wdzieczny za wypowiedzi rowniez o roznicy sterownikow

ja tez czekam na opinie innych, tez sie zastanawiam na zmiana na Audigy, teraz mam SB Live 5.1, i ciekawi mnie czy warto zmieniac...., kozystam tylko z wyjscia cyfrowego do ktorego jest podlaczony wzmacniacz RXV440. a te Audigy ma moze wyjscie optyczne?

Skomentuj

Ja mam kartę Audigy ES i jako źródło dźwięku do kina domowego spisuje się doskonale, różnica pomiędzy tą kartą a jakąkolwiek zintegrowaną jest po prostu kolosalna. Jakość dźwięku bardzo dobra. W tej chwili używam sterowników KX Project i dźwięk trochę różni się od tego na standardowych sterownikach - scena jest "szersza" a bas z subwoofera twardszy i szybszy. Poza tym karta na tych sterach podaje mocniejszy sygnał niż na standardowych.
      Mimo to po zakupie nowego amplitunera Pioneera planuję wymianę karty na właśnie Audigy 2 ZS. Ogólnie polecam wszystkie karty z serii Audigy/Audigy 2 oprócz modelu Audigy LS (podobno totalny shaisse :))
      Aha no i sterowniki KX Project dają nieporównywalnie większe możliwości konfiguracji niż oryginalne. Tylko pamiętaj żeby po instalacji w Mikserze przy konfiguracji głośników wyciszyć całkowicie opcje VRearW - powodują one dziwne wyciszenie dźwięku w pewnych miejscach i jego nadmierne podbicie w innych. Ogólnie KX mogą początkowo trochę przerazić ale są zdecydowanie lepsze. Trochę treningu i dochodzi się to wprawy w obsłudze. No i pozwalają na zapisywanie ustawień. :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
      X