Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Basowy wydech ...... ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Basowy wydech ...... ??

Tak mi się marzy, aby zamienić szum silnika na delikatny basowy pomruk :) i nie chodzi mi o jak najwięcej dB , bo wtedy wywalił bym wszystko :) ale zamiast specyficznego szumu z wydechu 4-ro cylindrowca - cichy basik.

Np. Taka słynna firma.....REMUS wydała serię ciekawych wydechów o wdzięcznej nazwie REMUS POWER SOUND -"Innowacją nowego produktu jest możliwoć regulacji brzmienia tlumika za pomocą specjalnego systemu. " Ciekawi mnie w jaki sposób może odbywać się regulacja w takim tłumiku?!? - podobno jest tam jakaś przepustnica, ale ciekawe co ona zmienia. Próbował ktoś w jakiś ciekawy sposób dostroić wydech swojego auta ??

myslem kiedys nad czyms tkaim do mojego orionka i doszedlem do wniosku ze najlepeij zostawic tlukmik przendi i srodkowy oraz katalizator a koncowy zrobic przelotowy. Tak zrobil moj znajomy i jest ok. Nie za glosno i ladnie mruczy.

Skomentuj

może to wyda sie śmieszne ale jeżeli zdemontujesz tłumik uzyskasz naprawdę głośny dzwiek:):)

Skomentuj

i najprawdopodobniej porozmawiasz z ludzmi w niebieskich wdziankach -tak mial muj kumpel w maluszku hehhe.....
        pozdrawiam

Skomentuj

A właśnie jak pisałem, to niechodzi mi o to żeby było głośno ....... poprostu zastanawia mnie fakt - co odpowiada za barwę, częstotliwość, i głośność wydechu - "pojemność rezonansowa", średnica, długość wylotu .... tak jak to jest w subwooferkach?

Skomentuj

Tlumik przelotowy kosztuje nie cale 100 pln zostaje jeszcze srodkowy i przedni. Panowie w niebieksich kubraczkach nie maja sie do czego doczepic.

Skomentuj

za barwe dzwieku odpowiada rodzaj i ilosc wytlumienia, a co za tym idzie dlugosc i szerokosc tlumika :). wiadomo im wiekszy tlumik i lepiej wytlumiony tym lepiej tlumi dzwieki.
              a w jaki sposob dziala te nowe Remusy to nie mam pojecia :|, ale one sa dosyc drogie z tego co sie orientuje.

Skomentuj

mozna kupic K&M za 300zl z montarzem, sa calkiem nizle ladnie brzmia i ladnie wykonane

Skomentuj

Czaruję...
                X