Dlaczego GDN 20/80/x z cennika STX-a kosztuje kilka razy mniej niz GDN 20/80/x Tonsila? Czy jest duża różnica w jakości? Obecnie mam model Tonsila i gra bardzo ładnie. Jak to wygląda w przypadku STX-a?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDN STX-a a GDN Tonsila
Collapse
X
-
dobra zrobimy tak piter87 pytanie powinno być tak sformuowane
np:
niemam zbyt wiele pieniędzy i zastanawiam się co wybrać tonsila 20/80/?? czy STX'a 20/80/?? parametry TiS niby ma lepsze STX ale zato tonsil ma większy SPL z 2 strony STX ma większe X'max
przyznaje że do STX'a skłania mnie cena ale z 2 strony obawiam się czy to nie będą pieniądze wyzucone w błoto.
czy trodno było napisać coś w tym stylu??
Skomentuj
-
kosztuje daltego więcej że to jest inny głosnik, tylko system oznaczeń jest podobny...
Mercedes i fiat też się nazywają samochód a różnica jest zauważalna na poierwszy żut oka :)
pozatym tym że stx ma dopiero 15 letnie doświadczenie wprodukcji a tonsil już troszke na rynku istnieje i sobie już pewną renome wyrobił...
Można by tak długo wymieniać ale to nie ma sensu.
pzdr
Skomentuj
-
nigdy nie miałem obrzmienia..więc nie mogę się wypowiedziec :)
Poczytaj forum...tonsile i stx'y były juz setki razy omawiane razem teslami i alfredami... Popytaj ludzi ktorzy jadą na tych głośnikach co cię interesują...
Pytanie zbyt ogólnikowe...
Odpowiedź do niego..jakość dźwięku jest inna...posłuchaj osądź sam
Pozdrawiam
Skomentuj
-
ja mam w subwooferze tonsilka gdn20/80/2 i jest naprawdę super jestem z niego bardzo zadowolony a stx nie slyszlem. Tonsil jest dużo droższy od stx'a ... w sumie cena muwi sama za siebie jezeli masz w mieście jakiś sklep Tonsila to możesz spróbować posłuchać --->activ 100 na tonsilu 20/80/2 i sam zobaczysz jak to gra a jeżeli bardzo chcesz tanigo stx'a to jakiś inny 22/120/8 sc, 27/150/8 sc czy ten nowy 27/300:)/4
jednak ja osobiście polecam tonsila wśród 20-stek:P
Skomentuj
-
BTW..............ten nowy STX......to jest mocna bestia.........zejdzie do 40Hz...dalej jest jazda........ale to jest podejscie pod car audio...w 40l ta 27'ka daje pewnie niezly power:)
nie ma co mowic o idealnej wiernosci ale na pewno to jest uklon w kierunku konkretnych zastrosowan........pochwalam stx'a za jakis rozwoj i koncepcje:)
hmmm... glosnik tonsila jest lzejszej wagi...przez co na pewno jest baedziej do reprodukcji lzejszego basu a nie do robienia masakry....z kolei 120W stx'a tez ma swoj sens...np w kinie domowym gdy chcemy "wypruc flaki" z widza i dac moc efektom a nie zwracamy uwagi na niuanse.....
hmmm STXy mozn aplikowac do mniejszej paczki o dobre 10l to tez jakas cecha
Skomentuj
-
ja uwazam ze ten stx to absolutnie nie car audio... po pierwsze mebrana z celulozy...ponadto tak niskie zejscie w aucie jest moim zdaniem nie az tak bardzo potrzebne gdyz i tak te najnizsze czestotliowsci to uslyszymy pare metrow od samochodu... no i pozatym zapotrzebowanie na moc... trzeba by sie wtedy ladowac w kondensator ktory jest drozszy od dwoch takich glosnikow
Skomentuj
Skomentuj