Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka jest to klasa głośnika ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka jest to klasa głośnika ?

Mam takie pytanie czy jak kupuje się wieze przykładowo SONY 2 kolumnową to tam są jakie głosniki hi-end czy sredniej klasy czy sony oznacza bardzo dobrze czy tylko dobrze. np. taka http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...duct=MHC-RG222 do jakiej innej firmy mozna porównac takie głosniki no.vify, peerlessa czy czegos innego ?
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Dobra!

120 postow i nie nauczyles sie niczego. Glosniki w wiezach Sony to raczej klasa nizsza, powiem nawet, ze czasami od Tesli odstają.

Skomentuj

Zalezy od modelu, ale w tym co podales, to zgadzam sie z meles-em...

Skomentuj

te plastikowe fronty w tej wierzy co podałeś mówią same za siebie...
        ja osobiście mam taką (sorry za jakość fotki):

Skomentuj

muj kuzyn ma ta wieze wersja z subem jeszcze, nawet fajnie to gra :)
          pozdrawiam

[ Dodano: 08-04-05, 09:46 ]
          P.s
          nie jestem pewien na 100 % czy to ta sama ale z wygladu mi pasuje :) (on ma zolte glosniki itd :) :P )

Skomentuj

ja maiałem okazje słuchac prawie wszystkich wież:) co jedna podana w 1wszym poscie w sumie są rodzaje :
            1. Zwykła taka jak podana w 1wszym poscie moim zdaniem najgorsza
            2. Z subem lepsza od pierwszej tylko ze względu na tego suba
            3. Taka z minimalnie większymi kolumienkami która jest moim zdaniem najlepsza
            4. Wieki bajer chyba niedostępny w polsce z 4 kolumnami (nie słyszłem tej)

jak te wieże są robione --> jak najniższym kosztem czyli głośnikinie są najwyższej klasy mimo to wrażenia po posłuchaniu są bardzo pozytywne:)

Skomentuj

firmy mozna porównac takie głosniki no.vify, peerlessa czy czegos innego
              Alpharda
              Wzmacniacze takich wiez maja nie zle nadlubane przy korekcji dzwieku.
              I ta moca np 380rms :) na glosniku 13 cm heheh

Skomentuj

Ta moja mikro wierza w/w ma 60W RMS 100W Max ale głośniki basowe w kolumnach to mają wychylenie membrany

Skomentuj

dj SMS to ty chyba nie widzialeś głośnika z duzym X'max.... myśle że arn150 ma lepszy bass niz ta wieza..... kolumny są tandetne najczęściej na sopranie piezo albo wogóle 1way. moim zdaniem to padaka, najgorsze jest to że nawet nida się podłączyć zwykłych kolumn bo korekcja żeby to jakoś grało jest taka że w przypadku normalnej kolumny dźwięk jest zrombany w 100%

Skomentuj

Sound Wave, słyszałeś tą wierzę? Wysokie tony są moim zdaniem na bardzo wysokim poziomie, a mam bardzo mały pokój więc basu jest dość, a średnie tony są przejrzyste :)

ale nie mówię wiecej bo jeszcze znów się pokłócimy, a tego nie chcę...

Skomentuj

dj mms a do jakich kolumn mozesz porownac te swoje?? do B&W albo moze jakies kef`y?? bo to ze powiesz ze cos jest przejzyste to jest strasznie wzgledne zagadnienie... bo i woda w wisle jak i w basenie jest przejzysta tylko na roznym poziomie

Skomentuj

Powiem że gra na tyle dobrze, że spełnia moje wymagania.

Skomentuj

BO tak się zastanawiałem bo ma takie coś http://images-eu.amazon.com/images/P...3.LZZZZZZZ.jpg i napisaleiście mi ze takie TVM to lepsze będą niż te, Czy czasem zrobić do niej jakieś kolumny na lepszych przetwornikach, ja tam dużo dobrych głośników w życiu nie słyszałem ale jak dla mnie moje fajnie grają i bassu co nie miara i nie męczy. Na jakich przetwornikach zrobić aby przeskoczyć klase wyżęj przy nie za wielkiej kasie mowa tu o 2 kolumnach około 120 W.

Skomentuj

kondrax, Nie słuchasz co do ciebie sie pisze,w tej wieży jest masa elektroniki do korygowania dźwięku,z orginalnymi głośnikami gra to jako tako,ale jak podepniesz jakieś własne diy kolumienki to dźwięk może być gorszy niż w orginałach bo elektronika weźmie góre i spieprzy wszystko.A pozatym to wątpie czy ta wieża będzie miała te ok 100W żeby napędzić kolumny (takie jak chcesz) 120W.

Skomentuj

A skąd ty wiesz ze tam w tym modelu ta korekcja jest jak to sprawdzić. tak jest napisane w instrukcji :
                              moc wyjsciowa DIN (nzamionowa) 80W + 80W (8 Ohm przy 1kHz,DIN)
                              ciągła skuteczna moc wyjsciowa (wzorcowa) 100W + 100W (8 ohm przy 1kHz, łączne zniekształcenia 10
                              muzyczna moc wyjsciowa (wzorcowa) 170W + 170W (8 ohm przy 1kHz łączne zniekształcenia harmoniczne 10

więc myslałem ze takie kolumienki 120 W to by pasowały .

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                                ciągła skuteczna moc wyjsciowa (wzorcowa) 100W + 100W (8 ohm przy 1kHz, łączne zniekształcenia 10
                                10% zniekształceń to zajebiście dużo,ale jak widze niektóży są uparci....
                                Powiem tak "Rubta co chceta" tylko żeby nie było: "ojejku moje nowe kloumny grają gorzej niż stare,POMOCY"

>>Piekny<<

Skomentuj

no wiec dj sms twoja opinia ma nieiwelkie znaczenie i niewiele wnosi... wracajac do topicu...nie ma sensu robic kolumn pod takie wzmacniacze gydyz one graja tylko i wylacznie z tymi swoimi kolumnami... wszystkie inne kombinacje nic nie dadza jedynie moga cos pogorszyc...w tych mini zestawach glosniki wzmacniacze i wszystkie korekcje sa ustawione pod konkretny sprzet... i ktos to liczyl i ktos przy tym siedzial i watpie szczerze zeby udalo ci sie cos w tym poprawic nie posiadajac odpowiedniej wiedzy, dosiwadzczenia i sprzetu pomiarowego pozdrawiam

Skomentuj

Zauwzcie ze w takich typowych zestawach szczegonie eksponowane sa zakresy 80Hz i wyzej!!

BTW a napisz no kondrax, jak ten twoj zestawik gra gdy wayłaczysz wszystkie korekcje ,equalizery i tym podobne frajerstwa????
                                    My robimy tak kolumny by w ustawieniu flat grało ładnie i bez korzytania z super loudness,bassboxx,maxbas,super woffer ktore to podnosi strasznie do gory zkres bassu ,stymze sa to juz rytmy duzo powyzej 50Hz!

Skomentuj

No jak wyloncze equalizer i pro logic i V-groove to basu tak jakby wogole tylko słychac ze ktos spiewa no faktycznie bez tych wszystkich dodatkowych włączanych funkcji nie gra to supper.

Skomentuj

eq, pro logic, V-groove ... bosh... jakie wynalazki :P :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X