Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka jest to klasa głośnika ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja mam tylko funkcję minimalnego wzmocnienia basów i jak to wyłącze to gra podobnie :)

Skomentuj

Dzisiaj naprawiałem kolumne z takiej wieży jak w 1 poscie ;] spadla z szawki i cud ze zostalo 0.5cm kabla bo za groma jej sie nieda rozebrac, no hyba ze przeciac na pol hehe. A kable do kolumn to sa takie jak w słuchawkach miedz to na 100% niejest. pozdro

Skomentuj

kolumienki takich mini wierz maja poprostu duzy impuls ktory przy kazdej muzie sie wlecze i jest go duzo

Skomentuj

Zamiast wydawać kasę na takie coś lepiej zacząć inwestować w segmenty...ludzie teraz w związku z erą dvd, 5.1 wyżucają swoje stare segmenty po śmiesznych cenach...kupujesz technicsa ampli, cd robisz kolumny i jesteś w domu :) troszkę drożej kosztuje sprzęto niebo lepszy możliwość rozbudowy... czego chcieć więcej ??

Skomentuj

dokładnie, jak hifi to tylko sprzecik segmentowy. znam kilka przypadków, kiedy to taka mikro/mini wieża grała aż siadła soczewka w laserze od cd. w przypadku zestawu segmentowego cd zanosisz do naprawy, reszta zostaje. gdy masz mikro/mini:) musisz zanieść całość i ze słuchania wielka kiszka... poza tym nienawidze jak podczas słuchania muzyki na wyswietlaczu diodki wściekle mrugają jak wystawy sklepowe podczas świątecznej wyprzedaży.

Skomentuj

A mam takie pytanie jeszcze ile około takie zespoły glosniekowe mają SPL na oko ??? Chodzi mi o moją kolumne http://images-eu.amazon.com/images/P...3.LZZZZZZZ.jpg glosnik basowy 16,5 cm okolo.
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Jak będzie 80dB to będzie dobrze...

Skomentuj

Powaznie mowisz bo jak dla mnie na moj pokuj 4 na 3,5 m około zastawiony troche meblami to mi styka i sąsiadom raczej też, bo kilka razy byli :) Bo planuje zrobić 2 kolumny około 88-90 dB to juz chyba ich zabije dziekiem

Skomentuj

wiec ja osiagne 118 dbspl przy 32 W przy teslach arz,to ja chyba zabije polowe miasta :>(przy 1 w to bedzie 100db)

Skomentuj

no to by było extra extra estrada :) heh
                      Tasior, jak Ci się uda, to mi napisz na PW.. :P

Skomentuj

jak dobrze policzylem(a cos mi sie wydaje ze zle) to bedzie 118 przy 32 W ale to bedzie z 6 db mniej bo zle policzylem te +3db :P

Skomentuj

oczym gadacie bo nie kumam zazartowalem sobie ze zabije hałasem a wy sie czepiliscie, to ile w koncu bedzie na oko dB SPL ???

Skomentuj

widać niektórzy nie zrozumieli mnie.... 80 decybeli z 1 wata przy 1 metrze....

Skomentuj

To ja zrozumialem ze 1m 80dB a jak inni o tym sądzą chcialem zapytać czy sie zgadzaja , a oni jak zwykle o czym innym tylko nie konkretnie.

Skomentuj

Czaruję...
                              X