Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Der 8,5 KW gigant :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Der 8,5 KW gigant :D

http://www.soundstream.com/sub/products_amps_xxx.html
    8500RMS! :P

hehehhe tylko skad brac prad ? :)

TatoTurbo, rzuć sie linkiem

Skomentuj

no ciekawe jak by sie ten glosnik grzal gdyby faktycznie dostal 8,5kW pewnie jajka na nim mozna by smazyc, a moze jakis toscik nawet :P

Skomentuj

Idziemy cos zbuzyc? :P
        pozdro

Skomentuj

Po co ślepemu oczy,co nie?
          Tam i wzmak mają do kompletu chyba jakiś.Fajne,tylko gdzie ja to se wsadze?I tak mam problemy po 22 z sasiadem że mu coś tam w chałupie drży.Ja nie wiem,stara śpi,dzieci śpią a on sie czepia.Nawiedzony jakiś?

Skomentuj

u mnie jak winda jedzie to sciany drza .... fotel sie w vibrator zamienia :P noi slychac nawet dzwiek.... podobny do tego jak odpale okolo 15-20 hz na generatorze..... powaznie.... slysze to.. coprawda cicho(dzwiek windy) ale slysze-na glosniku juz glosniej
            Pozdro

Skomentuj

Ten wzmak to juz w ogole jest zwalowy :)

http://www.soundstream.com/sub/products_amps_human.html

Skomentuj

O krowa mac!

Skomentuj

yy az mnie zatkalo :/ jaki wyglad

Skomentuj

głośnik wypas, za niedługo przestana wykorzystywac cięzkie maszyny i dynamit do rozbiórki domów. a co do wzmaka to interesujący to ma design, taki twarzowy:)

Skomentuj

ok ja ten glosnik sobie sprawie ... i zaloze firme "przemeblowaniem mieszkania w 3 sekundy" ---(powyzej 3 sekund zwracamy pieniadze ...) ;]
                      sa tam gdzeis ceny ?? ;]

Skomentuj

Kiedys Amerykanie prowadzili badania ktore mialy na celu wykorzystanie infradzwiekow do burzenia budynkow. Oczywiscie najbardziej tym bylo zainteresowane wojsko. Urzadzenie badalo jaka f rezonansowa ma budynek i takie dzwieki mu implementowalo Czy cos z tego wyszlo nie wiadomo
                        Pozdro
                        Dexter

Skomentuj

Wzmacniacz masakra, a co do glosnika to do autobusu pelnego dresow jadacych na mecz :)

Skomentuj

hehehe dobre EZO, ale chcialbym posluchac tego suba i wzmaka w samochodzie typu vito, sharan

Skomentuj

W Opolu kiedys jeden facet mial wana 9 osobowego. W przestrzeni bagazowej dwa przetworniki cos okolo 45-50 cm srednicy. Boczne okienka na koncu byly uchylane. Jak podkrecil glosnosc i ktos stal w poblizu tych okienek to wlosy mu lataly w takt udezen przetwornikow. A gosc byl gluchy jak pien od tej muzy :)

Skomentuj

Kolejny głośnik dla panów w dresach. Nikt mądry tego na estradę nie weźmie - stanowczo za mała efektywność. Ogromne ilości energi, 8500W, a wszystko tylko po to, żeby uzyskać maksymalne natężenie zaledwie 129dB. Rozglądałem się ostatnio za naprawdę porządnymi głośnikami - i znalazłem - "Phase Linear Heavy cast 10 a", 25-centymetrowy woofer z niespotykaną efektywnością 110dB (1W/1m) i mocą 300W. Pod względem otrzymanego ciśnienia akustycznego zrówna się z tym waszym 8,5 kilowatowym "potworem" przy zaledwie 70 watach mocy, a przy tym oferując liniowe pasmo przenoszenia....
                                121 razy mniejsza moc, a uzyskano takie samo ciśnienie akustyczne - to chyba doskonale obrazuje jak znikome znaczenie ma moc głośnika... Szkoda że panowie w dresach tego nie rozumieją

Skomentuj

hmmmm
                                  1 v przy 8 ohm to 1 W zgadza sie?
                                  wiec..... moze by pod 220 v podpiac :P ciekaw jestem czy by mu sie nic nie stalo :)
                                  pozdrawiam

Skomentuj

szkoda ze moze jest jakas roznica ...tego glosnika napewno nie zrobil tonsil tylko soundstream

jestem jak by to bylo w praktyce z ta liniowoscia i cicsnieniem.

Skomentuj

A tak apropo:

Jak się oblicza egektywność głośnika przy dostarczaniu dowolnej mocy ??

np. Mamy głośnik spl 86 dB (1w, 1m) i dostarczamy mu np. 200 wat to ile wtedy będzie miało spl ??

Skomentuj

Pokazac na tym forum cos innego niz STX cos lepszego i drozszego to tak jak bys zgwalcil komus matke... Tutaj nikt nie przyjmuje do wiadomoscie takich rzeczy TatoTurbo......
                                        Tutaj masz STX'a + PA300 i jestes miestrzem DIY.......

Szkoda slow... dobrze ze juz sie powoli odzwyczajam tu pisac cokolwiek bo forum spadlo na poziom ponizej krytycznego punktu ZERO...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X