Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Der 8,5 KW gigant :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no ciekawy glosniczek pomysle nad nim :P

Skomentuj

mojojojo proponuje jakis tandem

Skomentuj

ja to pokazuje na zasadzie nowosci i mam to gdzies ze to komus sie nie podoba bo post jest skierowany do tych wszystkich ktorzy interesuja sie audio ...wiadoamo ze ten glosnik przy 100eremesowym wzmacniaczu nawt nie zamruczy i ze cena bedzie adekwatna do ilosci zer w mocy albo odrazu te 8500Watt mozna zamienic na Euro :P

tak czy inacze j w szystko albo wiekszoc calego CA dazy do db dragu i tyle na jakoscia rownierz mozna sie nie rozwodzic bo tej firmy nie stac na produkowanie bubli i .

Skomentuj

Ej czasami co zaduzo to niezdrowo ... pamietam kiedys pioneer wypuscil glosnik o mocy 1.2 kW jakos bratu nie chcialem uwiezyc dopuki sam niezobaczylem ... a propo
          zeby on jakos grał to trzeba miec w domu elektrownie !!! 36 A ??
          na bezpieczniku wejsciowym na cale mieszkanie a mieszkam w m5 jest 25 A !!!!
          a pozatym kable raczej tego nie wytrzymaja i bedzeimi mieli sciany w linie ;] ( czarne linie )
          chodz moze i wcale nie mam racji moze to co napisalem do bzdura ... ?? ;]

Skomentuj

troche przesadziłeś :) moim zdaniem ten głośnik to ciekawa propozycja jeśli chodzi o rozwiązania konstrukcyjne. myśle jednak że mocy 8,5kW RMS to on nie wytrzyma. (patrząc na kilomaxa który ma "skromne" 1250wat i na tego jakoś niechce mi się wierzyć że świat estrady został w wyścigu o waty wyprzedony o klase przez car audio.....

Skomentuj

ale powiedzcie mi tzn napiszcie po &$% komu taki głośnik ??
              trzeba zdac sobie sprawe ze mowimy tu ( podobno ) o 8500 WATT !!!!!!
              nawt jesli ktos tirem jezdzi to i tak nie wyciagnie 354 A chyba ze z 8 alternatorow czy czgos tam ... ;]

Skomentuj

Moc podana w "wattach" jest...wszystko jasne... watt watowi nie równy.. :P
                z reszta to bardzo polpularne jest..piszesz watt i jesli się nie zgadza to nie możesz producenta podac do sądu za przekłamania w parametrach bo nie ma takiej jednostki jak watt... no dobra...jest tylko w car audio :)

[ Dodano: 2005-04-12, 12:37 ]
                żeby było śmieszniej to najmocniejszy wzmacniacz estradowy jaki widziałem w produkcji seryjnej ma ok 4kW w mostku... To już się bardziej opłaca kupić przetwornicę i końcówkę estradową...przynajmniej człowiek wie że kupił coś co ma prawdziwą moc...

Skomentuj

jestem pewien ze sa wieksze !! ;] a tak pozatym to ta przetwornica to kurde ... niezle tez by ssala ... ;]

Skomentuj

a myślisz że te wzmacniacze co maja po kilka tysięcy "watt" to na 12 v działają??

Skomentuj

Zamieszczone przez zip
                      Kolejny głośnik dla panów w dresach. Nikt mądry tego na estradę nie weźmie - stanowczo za mała efektywność. Ogromne ilości energi, 8500W, a wszystko tylko po to, żeby uzyskać maksymalne natężenie zaledwie 129dB. Rozglądałem się ostatnio za naprawdę porządnymi głośnikami - i znalazłem - "Phase Linear Heavy cast 10 a", 25-centymetrowy woofer z niespotykaną efektywnością 110dB (1W/1m) i mocą 300W. Pod względem otrzymanego ciśnienia akustycznego zrówna się z tym waszym 8,5 kilowatowym "potworem" przy zaledwie 70 watach mocy, a przy tym oferując liniowe pasmo przenoszenia....
                      121 razy mniejsza moc, a uzyskano takie samo ciśnienie akustyczne - to chyba doskonale obrazuje jak znikome znaczenie ma moc głośnika... Szkoda że panowie w dresach tego nie rozumieją
                      A to ciekawe masz jakiegoś linka do tego przetwornika? od jakiej częstotliwości przenosi 'liniowo' ?

Skomentuj

Na 4 calowym karkasie nawineli cewke o mocy 8,5 kW... heheh - wiecie jaka to jest moc?...
                        To jest chwyt marketingowy - po prostu car audio lubi waty i tyle. Mozliwe, ze sam glosnik gra naprawde niezle, ale z pewnoscia ma niewielka efektywnosc...
                        Niestety, juz dawno ludzie doszli do wniosku, ze przy takiej konstrukcji - tego typu przetwornikow) istnieje pewna granica oplacalnego skoku - czy to w ukladzie krotka cewka - dluga szczelina, czy tez w czesciej stosowanym dluga cewka - krotka szczelina... O co chodzi? Chodzi o SKOK POJEMNOSCIOWY - ktory to decyduje o natezeniu maksymalnym i posrednio o zejsciu glosnika - czyli ilosc przepompowanego powietrza p-t-p... Na 15 calach kosza nie ma wiele do zdzialania, nawet, jakby glosnik mial SP=5 litrow, to ja montuje sobie w tej mocy 6 Kilomaxow 15 i mam masakre, nie mowiac juz o wiekszych srednicach...i problemach z liniowoscia.

Ciekawa sprawa, moze sie dobrze spisywac, ale cena nie jest adekwatna, podobnie jak i wiarygodnosc podanej mocy - moze jeszcze powinni napisac ile czasu to wytrzyma i przy jakiej czestotliwosci (pomyslcie o skoku dla f=25Hz i dostarczeniu 8,5kW - nawet jakby mial tylko 82 dB efektywnosci dla tej f)...

Skomentuj

Czaruję...
                        X