Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myslicie o ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co myslicie o ...

1.Co myslicie o wzmaczniaczu PA 300 (jaki bylby lepsszy o podobnej mocy ?? )
    2.Co myslicie o kolumnach Alton 70 W z orginalnymi glośnikami
    3.Czy koś mugłby mi pomuc w zaprojektowaniu obudowy do Alcone AC6.5HE ?? plz !!

I prosze o udzielanie sie ... ;]

ja nie wiem co napisac ,,, jak PA juz pobilo na glowe STK'a a on zamiata kazde mieszkanie
    co to jest alton ? ...ja nie wiem.
    (link)
    po co masz kombinowac jak producent ma pewnie z 10 rozwiazan godnych przeanalizowania. :)
    podrawiam i udanej konstrukcji

Skomentuj

alton to kolumny .... nie chodzi o gotowe rozwiazania chodzi o dopasowanie do istniejacego projekut kolumn !!

ale serdecznie dzieki tato ze sie odezwales bo zauwazylem ze ludzie wola sie szprzecac o np. kabel ze skretki albo soc tam niz pomuc ... ;]

Skomentuj

no wiec moim skromnym zdaniem, ktore nie musi sie wszystkim podobac :)

1) Hm.. szczerze mowiac nie spotkalem sie z jakims super lepszym wzmakiem od PA 300... on jest dość popularny, wlasnie dzieki temu, ze nie jest strasznie drogi... taki sobie w wykonaniu... i chyba najlepszy w swojej klasie mocowej i cenowej.. o jakosci nie chce sie wypowiadac bo nigdy go na "sluch" nie slyszalem...

2) Na DiyAudio juz ktos chyba zadawal takie pytanie... te kolumny sa dobre do normalnego [czyt. nie bardzo glosnego] sluchania muzyki, maja nienaganna jakość dzwieku, do napedzania ich tez nie jest potrzebna jakas wielka moc... ktoś porównywał je z Altusami 110, i pisali ze do sluchania dla zwyklego czlowieka Altony są lepsze.. poprostu lepsze jakościowo... a Altusy wygrywają z głośnością... same w sobie nie grają zbyt wyrafinowanie, ale potrafią zagrać "wmiare" ładnie i głośno... Jak na czasy świetności obu modeli kolumn chyba byly naprawde dobre...

3) y.. no tu akurat ja osobiscie ci nie za bardzo pomoge :) ... wiec wstrzymam sie od glosu... ale szczerze mowiac ja bym wolal sam do wszystkiego dojsc i jedynie prosic o zweryfikowanie wynikow pracy... wieksza radocha :) ... ale nie kazdemu sie chce i nie kazdy ma czas, zeby sie wszystkiego nauczyc, poczytac....

OT: a no na tym forum ludzie niezbyt przyjaźnie są czasami nastawieni.. ale cóż... trzeba to zaakceptować :P ... kabel ze skretki to jeszcze wmiare temat... poczytaj "kable a brzmienie" to zobaczysz caly charakterek tego forum

Skomentuj

tak... i o takich ludzi mi wlasnie chodzi !!!!!!
          nie chodzi o to ze nie chce mis sie czy nie mam czasu po prostu jakos sobie sam nie wieze mam badzo duzo pomyslow ale nie wiem ktor jest najlepszy ... jak narazie cos tam z kudłatum kombinuje ... ;]

Skomentuj

Co do ALTON-ow 70 to takowe posiadam. Nawet od dłuższego czasu.
            Jak na konstrukcje troche leciwą nawet ładnie grają. Posiadam niestety wersje z głośnikami regenerowanymi (ale w serwisie). Miałem rownolegle jeszcze ALTUSY 140 i zrezygnowałem z nich, ALTONY grają lepiej (przynajmniej dla mnie), dużo wyrażniej, mniej buczą niż altusy. A poza tym pudełka nie sa takie duże, łatwiej dla nich znależć miejsce... Jak dla mnie to jeszcze subik do nich wskazany.

Skomentuj

no moze i masz racje ale nie musi byc zaduzy bo ne i tak dobry bas produkuja ...
              a te altony to troche iunngowane sa bo pod niskie tonuy jest podlaczona cewka 10 mH
              sa odlaczone potencjometry i lepsze troche kondensatory sa ... wymienione zawiesznie gorne ale w serwisie powiedzieli ze takich glosniczkow to jesxcze nie mieli ( tak dobrze zachowanych ... ;])

Skomentuj

Czaruję...
              X