Quester, krótkie pytanie.Czy jest wart zainteresowania?Bo jak dla mnie cena wydaje się byc przystępna.W końcu 150 zł to nie majątek za porządne narzędzie.O ile takie jest.
ej niektore osoby to za tyle maja kolumny ;] a tak serio to czy nie ma go na necie gdzies ?? 150 zl droga nie chodzi a na necie zawsze mozna poszukac ... ;]
w sumie kupujesz oryginalny program i nie boisz sie o panow policjantow..... wpadna znajda piraty i zabiora kompa.... sam powoli przesiadam sie na linuxa... tam jest wszystko darmowe
ej ziombel :
1. oni musza miec cynk
2. za windowsa jakiegokolwiek zabieraja ci kompa i chyba 2000 kary
3. do kumpla zapukali i sie uprzejmie zapytali czy posiada kompa
odp. ze ma no to na kolanku se wypisali nakaz i wycenili progy na ok 60 tys zl
pozdro i jak sie pytaja czy maciek kompa w domu to W ZADNYM WYPADKU !! panie policjancie ;]
nadzik, bez ściemy.Nakaz wystawia prokurator a nie pajace w cywilu czy mundurkach.Druga rzecz to to że faktycznie ida po nitce,nie wyrywkowo.Znam troszke ten temat bo mi kolege najechali i znaleźli u niego 600 cos płyt z filmami i muzą,o sofcie nie wspomne.A pracował w sklepie jako serwisant.Jak na razie w d...cie go pocałowali.Pracuje w drugim sklepie :)Co bedzie dalej-zobaczymy.
Do tematu-jesli warto chętnie wybule te 150 pln.
Jest bardzo dobra alternatywa... Tylko trzeba czasu i checi zeby sie do niego przyzwyczaic... Pierwszy raz zainstalowalem linux'a ok. 6 lat temu jak padla mi wingroza i nie mialem instalki... Tak sie zaczelo, a teraz wingroze uzywam tylko do grania - bo niestety malo jest portow gier wingrozowych pod linux'a... Poza tym ma wiele darmowego oprogramowania ktore jest odpowiednikiem komercyjnych programow pod winde... Ale warto sie tym tematem zainteresowac - polecam mandrake'a lub aurox'a (polski redhat) - to tak na poczatek (potem mozna zawsze siegnac po slack'a lub debian'a)...
kupilem gazete linux+ z auroxem 10.2 na DVD zastanawiam sie nad instalacja.... myslisz ze to dobra dystrybucja na pierwszy raz ??
PS oczywiscie moge chyba liczyc na pomoc z twojej strony ;]
To jedna z lepszych dystrybucji na pierwszy raz. Aurox czy Mandrake dla poczatkujacych sa w sam raz. Potem zapewne zechcesz sprawdzac inne distra, jak dzialaja etc..
wisnia..... ja mialem 2 sieciowki.... na integrze lapalo a na zewnetrznej nie pisalo ze polaczany jest ale kija netu bylo to jest bardzo trudno skonfigurowac wg mnie :/(po wieeeeeelu próbach udalo mi sie)
pozdro
wisnia:
a ile masz kart sieciowych w kompie? bo jak 2 i wiecej to ta z najwyzszym numerem bedzie jako domyslna do netu... np: majac dwie karty eth0 i eth1 to przez ta druga bedziesz mial wyjscie do neta... oczywiscie mozna to zmienic...
Skomentuj