Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lozyska ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lozyska ??

ej jakie jest najlepszy smar do łożysk ??
    chodzi o lozyska do rollllek ;] abec 3

Tyle o ile wiem to do rolek sa specjalne smary... Zobacz w akcesoriach na: http://www.hedonskate.com/szop/

Skomentuj

JA TAM SMARU NIE ZNALAZLEM ZIOM ... TYLKO JAKIES GOWNO DO CZYSZCZENIA !!
      wezme rozpuszczanik za 3.50 i bedzie to samo !! a nie za 20 zl

Skomentuj

Potraktuj te łożyska preparatem o nazwie WD-40, zadziała gwarantuje:P pozdro

Skomentuj

a moze smar do łozysk tocznych :P WD 40 się nie nadaje!! ma właściwości penetrujące i jest agresywny!! tego preparatu uzywam w ostateczności właściwie to niema dla niego dobrego zastosoania... ma jedną zalete jest tani i doraźnie doskonały... na dłuzszą mete nie polecam

Skomentuj

smalec...
            ... mam ochote na chleb ze smalcem :P

Skomentuj

uzywam łożysk nie dłuzej niż 3 miesiace i WD-40 zawsze pomagał :P wypłukiwał cały "syf" i dodawał prędkości, nie wiem jaki ma wpływ po długim czasie ale doraźnie był dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam

Skomentuj

moze właśnie dla tego po 3 miesiącach musiałeś łozyska wymieniać :P
                ja myśle że jednak smar do łozysk tocznych będzie ok. nadaje się do łozysk w samochodzie to czemu przy rolkach miał by się nie sprawdzić (tylko trzeba dokładnie wszystko rozebrać umyć w bęzynce i ładnie posmarować)

Skomentuj

"Coś za coś" cena płynnej jazdy :) jedna zostane przy WD40 wg mnie jest oki ale to moje prywatne zdanie. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Ancymon
                    sam sie nim potraktuj jak sie zatrzesz :P

Skomentuj

obyś Ty sie pierwszy nie zatarł........:P

Skomentuj

wow ile odpowiedzi za wszystkie THX
                        najbardziej mi sie podoba wypowiedz :
                        TatoTurbo
                        Ancymon napisał:
                        sam sie nim potraktuj jak sie zatrzesz :P

tak ja ty masz lozyska 3 miecy to ty kurde chyba spisz na forsie ?!! a po 2 te lozyska sa na maxa lipne w poruwnani z orginalami z st one !!

najlepszy to chyba tawot bedzie ale jaki jest najlepsy ja zawsze smarowalem u kuzyna na wsi łt 40 czy jakos tak nie pamietam co to bylo ?? !! ;]

a tak pozatym to wd 40 nie jest do smarownia !! ma plynna konsystencje i uleci !! on raczej do czyszczenia jest ale wole juz se kupic rozpuszczalnik ;]

Skomentuj

ŁT43 i Tawot to jest to samo.... hehe wkoncu sie pracowalo w hurtowni oleji i smarow z kolega...

Skomentuj

powochaj to WD40 to przeciez jest nafta w sprayu !!!!!!

Skomentuj

dokładnie to jest nafta z dodatkiem odrdzewiacza i troche substancji ropopchodych (frakcje między bęzyną a olejami)

Skomentuj

Ale WD40 tylko penetruje, po jakimś czasie już go niema. A smar do łożysk ma taką konsystencję, aby smarował i pozostawał na swoim miejscu!! Ostatnie wymieniałem łożyska w samochodzie i w sklepie z łożyskami dostałem specjalny do tego celu smar grafitowy.

Skomentuj

grafitowy.
                                  grafitowany ;]

Skomentuj

a grafit niejest przypadkiem do przekładni łańcuchowych?? do łozysk jest coś ŁT

Skomentuj

dokladnie grafit jest do lancuchow... w rozwerku mialem lancuch grafitem smarowany... a w starym rowerze w ktorym smarowalem wianki i oske tam przy pedalach to smarem do lozysk i tyle...

Skomentuj

wczoraj bylem w sklepie i mi proponowali grafitowy ale ja nie chcialem .. dzis w rowerowym bylem to mi chciel dac taki za 27 zl !! ;]
                                        koniec z wd 40 !!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X