Hej!! Już wiem dlaczego wooferki samochodowe strojone są tak wysoko :-)
Dziś sprawdzałem działanie mojego wooferka w aucie. Skrzyneczka 24l i do tego samochodowy 20cm głośniczek Monacora CBR200TCR. 2cewki po 80W w RMS czyli razem 160W RMS :) Napędza to 2xTDA7294 na przetwornicy Irka - chociaż planuję spiąć głośnik w 8R i zrobić mostek na TDA - podobno jeden wzmacniacz ma lepszą kontroę nad głośnikiem.
Strojenie mam na 36Hz i bassu jest co nie miara
ale drażni mnie to, że każdy plastik w aucie "gra" - w środku boczki tapicerki, na zewnątrz ramki, taklica rejestracyjna - niebęde przecież wszystkiego usztywniał. I tak się zastanawiam czy by go nie przestroić troszeczkę wyżej, 80Hz to trochę wysoko, ale sprzęty CA są tak właśnie strojone (chyba celowo) bo w domu w fazie testów te ~36hz było mało odczuwalne, ale w małym aucie tragedia. Jak sobie dałem głośniej i wysiadłem z samochodu, zauważyłem, że normalnie tylna klapa delikatnie drga w rytm bitu :-) ale ja tak niechce i sie zastanawiam na ile wy stroicie swoje samochodowe potworki??
Dziś sprawdzałem działanie mojego wooferka w aucie. Skrzyneczka 24l i do tego samochodowy 20cm głośniczek Monacora CBR200TCR. 2cewki po 80W w RMS czyli razem 160W RMS :) Napędza to 2xTDA7294 na przetwornicy Irka - chociaż planuję spiąć głośnik w 8R i zrobić mostek na TDA - podobno jeden wzmacniacz ma lepszą kontroę nad głośnikiem.
Strojenie mam na 36Hz i bassu jest co nie miara

Skomentuj