Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gokart!!! :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gokart!!! :P

Chciałbym Wam przedstawić mojego gokarta - super duper big great mada faka rotfl&roll lol, za którego oddałem Tonsile ZGC 40-8-513 :P

Jest to pewien złom, który:
    - nie ma hamulców (bo w sumie po co)
    - nie ma silnika aninic do napędzania (bo zjeżdżam z gór)
    - ma obluzowaną kierownicę (przez którą ostatnio przeleciałem jak jechałem na stojaka)
    - zwinklowane tylne koła
    - krzywe siedzenie

- no ale najważniejsze że to gokart i jest ładny (n/c) :P

A tak poza tym macie jakieś schematy budowy gokarta (bo chciałbym zrobić totalny upgarde)?? PILNE!?!?

Niedługo fotki :)

moze to by Ci pomoglo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49540866

To nie moja aukcja jak by co.

Skomentuj

a coś innego? 4zł za drogo jak dla mnie :P

Skomentuj

napisz przecie do kogos kto kupil i ci da ....

Skomentuj

Moje 3gr do upgradu........
          - dorobić hamulce, najlepiej nadają się tarcze z dużego fiata - 2 na przód i jedna na tył jeżeli koła są połączone osią. Pompa z czegoś innego..... może z malucha, bo z fiata nie bedzie bo ma wspomaganie.
          - ukł kierowniczy , wzmocnić, nie może być żadnych luzów itp.
          - pasy, najlepiej wstawić rame nad fotelem i do niej przytwierdzić pasy - to dosyć istotna rzecz, bo niewiem jaki jest twój kart, ale myśmy z qumplem mieli takieego co miał płytę podłogową 4cm od ziemi - przy ostrym skręcie i dużej prędkości się nie przewracał tylko kręcił bączki, ale Ciebie w tym momencie trzymały tylko pasy.
          - i teraz deser.... moje doświadczenia, silnik WSK 125 :P ze skrzynią 3 okazuje się za słaby, nie idzie rozpędzić karta.
          MZ 250 jest nawet za duży, wydaje mi się że ze 150 byłby OK bo ma 5 biegów to się dobrze rozpędza. Qumpel chciał władować z jawy 350 ale jakoś do tego nie doszło
          - kup sobie kask

Taka zabawka to fajna sprawa, ale trzeba uważać, bo ten silnik 250 potrafi to bardzo szybko rozpędzić, 100km/h to goni bez problemu i na starcie auto z silnikiem 1.8 16V zostawia i szczerze mówiąc wolę auto, zawsze to większa strefa zgniotu, nawet to w takim 126p.

Szkoda tylko, że naszym kartem dało się jeździć max 30 mim, później zawsze się coś rozkręciło, popsuło, odpadło :( i poszedł za skrzynkę vodki :)

Ps. Pamiętam jakieś 10 lat temu wpadł mi w ręce taki miesięcznik, nazwy nie pamiętam.... młody technik, zrób to sam czy coś takiego w każdym bądz razie jakaś stara gazeta z czasów komuny... i tam był właśnie schematyczny plan wraz z opisem budowy takiego karta.

Skomentuj

Ja i kumpel tez mielismy go-karta, i to nawet tego co ten gość sprzedaje plany na allegro. nazywał sie on bodajże pol-kart. zajefana zabawka, silniczek z wsk 125 i nam wtedy wystarczał. co do hamulców to wystarcza tylko mechaniczny hamulec tarczowy na tylnej ośce. bardzo pomocną rzecza jest taki pałąk z tyłu, pomaga zaalić na pych, a przy okazji może ochronić przed dachowaniem (mnie sie nawet udała ta sztuka).
            a żeby zdobyć plany to polecam biblioteke i szukać coś o gokartach lub kartingu. wtedy kiedy my robiliśmy tego gokarta korzystalismy z takiej fajnej polskiej ksiązki, było wniwj ok 15 plaów budowy róznych kartów, wraz z opisami skąd brac cześći.

Skomentuj

kup warburga zdejm karoserie zbuduj klatke i bedziesz miał

Skomentuj

ja gdzieś widziałem malucha przerobionego na takiego przerośniętego gokarta, no może coś bardziej w stylu buggy. Po odjęciu blach, dachu itd, ważył połowę tego co maluch i miał niezłego kopa (jak na malucha).
                Nawiązując do tematyki forum... jakie głośniki zamontujesz w swoim gokarcie??

Skomentuj

ja mam na wakacje plan budowy gokarta z silnikiem Junaka bo taki wlasnie posiadam :) 21 km nacos sie przyda :)

Skomentuj

nierob nic z samochodu,kumpel kiedys takim jechal(wszyscy jechali on niechcial,ale mowili ze cykor itd i w koncu pojechal) podrzucilo ich jakos na kamieniach i zgniotlo mu czaszke miedzy rama....

Skomentuj

myślę, że pasy bezpieczeństwa zrobię, bo ostatnio przez kierownicę przeleciałem :P głośniki naturalnie jakieś car-audio, w skrzyneczkach :) niedługo będą fotki, a upgarde jak będzie jeszcze cieplej :) ale teraz dam se looz, taki looz jak w mojej gokartowej kierownicy :P za miesiąc.... ale kontynuujmy temat :)

Skomentuj

skataktu sie zamen na gg mam ksuzrzk je zrobic karta

Skomentuj

To ja może przetłumacze kolege bo coś popił dzisiaj...
                          "Skontaktuj się ze mną na gadau-gadu mam kurs(?) jak zrobić gokarta" :P

Skomentuj

kurs
                            Chyba książkę

Skomentuj

tylko tej ksiazki nieskumalem... w kazdym badz razie ostro...

Skomentuj

zamontuj tam dobre car audio !!!!!!!!!

Skomentuj

sam bym posmigał jakimś wymiataczem he he dj smsm jak skonczysz to pochwal sie jak wyszlo i daj te fotki;

Skomentuj

Może jutro załatwie cyfrówkę i kogoś kto mi zrobi zdjęcie jak jade z góry!!! mam już nowe koła stalowe!!! heh przed chwilą wróciłem z jazdy testowej... tylko jedna uwaga - najlepiej sie jedzie na leżąco, prawdopodobnie zaprezentuję to na fotosie, który niedługo się pojawi... jeszcze może wywina tyłem z tej wielkiej piaskowej góry heh
                                    teraz go będę wzmacniał i przygotuję do zamontowania jakiegoś skromnego silnika, pewnie od komara :P bo ter gokarcik jest trochę mały :? ale co tam!!! car-audio też sie zmieści zamontuję tam półkę na STX'ach <lol> po tych wertepach to wyleci!!! <rotfl> to lepiej okleje kocykiem i założe narożniki plastikowe aby się nie poobijało
                                    <rotfl&roll>

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50738434 - coś podobnego mam tylko przerobione heh

Skomentuj

dj zrób w koncu te fotki bo co chwile patrze na ten watek i sie doczekac nie moge bo tez mnie interesuje,..

Skomentuj

co z tymi fotami panowie?
                                        miały byc a nie ma?

co jest?

pozdro too all, man!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X