Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner 5+1 w cenie 900-1100zł - pomoc w wyborze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner 5+1 w cenie 900-1100zł - pomoc w wyborze.

Witam
    Potrzebuje pomocy odnosnie wyboru amplitunera w cenie 900-1100zł.
    Jedyne wymagania to moc min. 85W RMS na kanał oraz wyjscie na pasywnego subwoofera.
    Nie wiem czy jest to mozliwe w tej cenie, ale wlasnie po to zalozylem wlasnie ten topick.

Na razie w miare sensowne to widziałem YAMAHY z seri RX-V, ale czy one maja ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49988686 ) faktycznie taką moc pod pełnym obciążeniem na każdy kanał?

Mile widziane wypowiedzi jesli chodzi czym sie sugerować przy wyborze amplitunera.

no ta moc to moze i ma .. ale jeszcze niwidzialem alplitunera z wyjsiem na PASYWNY subwoofer

Skomentuj

Ja widzialem tylko jeden jakis Technics nic wiecej.

Skomentuj

ja mam RXV 440 i jestem zadowolony, tyle ze mam suba aktywnego <lol>,moc nie wiem jaka jest dokladnie, niby przy 4 Ohm'ach jest 6X90 RMS, ale mam kolumny na 8 Ohm i niby jest 75 na kanał :), tak czy siak na maxa nigdy nie slucham bo boje sie ze glosniki tego nie wytrzymaja :), ale jest glosno :)

Skomentuj

wow ... to ja zuz nie wiem o co chodzi !! ;[

Skomentuj

oraz wyjscie na pasywnego subwoofera.
            to na pewno jest dobry wyznacznik? amp ma mieć wzmocniony sygnał podawany na sub i pełną regulację tak? a ile chcesz W rms żeby szło na sub z tego wyjscia?
            jeśli czegoś nie rozumiem to mnie poprawcie bo nie rozumie do końca o co chodziło autorowi postu.

Skomentuj

Nie wiem czy te wszystkie nowe amplitunery maja tylko wyjscie do sterowania aktywnym subem, czy tez sa takie co daja powiedzmy 100W mocy? O to mi chodzilo.

Skomentuj

hehe:), znow chyba nie do konca wyjasniles o co chodzi :), ale ja sie domyslam :). chodzi o amplituer z wyjsciem na subwoofer pasywny ( bez wbudowanego wzmacniacza ), chyba dobrze mysle ?.
                no wiec jak ja szukalem to widzialem takie amplitunery, napewno je produkuja, ale dobrego to raczej nie kupisz za 1000zł ;/ skoro za ta kase to producenci robia 5 kanalow powiedzmy o mocy 80W RMS to komu by sie oplacalo gratis dodac 100w RMS + jakies filtry? hm.. poszukaj na allegro jesli Cie taki tylko interesuje, napewno są, poczytaj opisy to sie doczytasz ktory ma takie wyjscie....:) Powodzenia :)

Skomentuj

nowe amplitunery z wyższej i średniej półki mają wyjscie sygnału niewzmocnionego na subwoofer i posiadają do niego wszystkie filtry, takie myśle że są warte uwagi.
                  bo jak coś jest do wszystkiego.. :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X