Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Największy problem konstruktora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Największy problem konstruktora

Fajnie tak usiąść w warsztacie i zacząć sklecać kolumny lub lutować nowy wzmacniacz, ale osobiście mam mały problem. SKĄD BRAĆ NA TO WSZYSTKO KASE. Dlatego pytam Was, forumowiczów, skąd bierzecie kasę na swoje, nieraz ambitne i drogie projekty, bo ja już nie wiem, skąd skombinować kase na wzmacniacz stereo na TDA w mostku i kolmny na STX (czyli z grubsza licząc 1000zł).

kolumny na stx i mostki tda to razem 1000 zł ... hmmmm :>
    co do tematu,ja kase mialem z odszkodowan,zarobilem troche w grze sprzedajac rzeczy,itd
    zarobilem na tym z 360 zł co jest malo,bardzo malo (w 1-2lata..)chociaz w grze rekord to 200 zł w godzine...

Skomentuj

zarabianie przez internet - polecam

Skomentuj

co do kwoty:
        trafo, mostek i kodensatory razem z kosztami przesyłki to ok. 200zł
        STX 4*GDN-25-100-4-SC -160zł
        2*GDM-17-150-8-SS -50zł
        2*GDWK-11-200-8-AJ - 80 zł
        obiciówka na kolumny - 120 zł
        4*TDA7294 - 55zł
        obudowa, płytki, koszty trawienia i reszta elementów - ok.100zł

no dobra. biorąc pod uwagę wykonczenia, detale i nieprzewidziane wydatki to jakieś 800 zł

[ Dodano: 2005-05-16, 18:56 ]
        dragon - jakieś programy partnerskie czy co??

Skomentuj

Allegro allegro i jeszcze raz allegro a no i prace semestralne dla kumpli z 3 klas technikum

Skomentuj

a ja jestem mlody ambitny i mam prawko C

Skomentuj

pożyczasz -> robisz -> sprzedajesz -> oddajesz -> zysk inwestujesz -> robisz -> sprzedajesz -> zysk inwestujesz -> robisz -> sprzedajesz -> zysk inwestujesz itd...

Skomentuj

Dobry tekst. Naprawde dobry. Muszę spróbować.

Skomentuj

Stoję przed tym samym problemem: zrobiłem kolumny, okleiłem, wykończyłem, ale głośników i zwrotnic brak. Mam akurat w chacie kilka Altusów, jakieś dwie Unitry, Life, Alphardy i Eltrony, mnóstwo głośników, dwa wzmacniacze i deck - i muszę to wszystko ponaprawiać, posprzedawać i będzie kasa.

Skomentuj

nieskumalem Cie esh0 :) btw co z allegro... co mam opylac? he :P

Skomentuj

Zrobione np kolumny... ale w dzisiejszych czasaxch ciężko coś sprzedać , trzeba się nieźle naszukać na klienta:)

Skomentuj

praca praca i jeszcze raz praca ;] ci co sie nie ucza pracuja i maja $

Skomentuj

ja to do pracy chodze i niedlugo pokaze suba na es 250 :P

Skomentuj

na klienta trzeba sobie zapracowac sumienno praca... trzeba sie wbic na rynek robiac konstrukcje ktore sie czesto sprzedaje po cenie czesci lub z minimalnym zarobkiem dopiero jak siel udzie na tobie poznaja ze robisz dobry i sprawdzony sprzet to bedziesz mogl sobie narzucic marze odpowiednia i klientow ci na bank nie bedzie brakowac... a przy okazji zdobywasz mnostwo doswiadczen i w ten sposob sie uczysz rewelacyjny rozwoj

Skomentuj

... i dlatego sprzedaje na allegro mikrofony bezprzwodowe niby mała kaska ale wyżyć idzie .. i kolejny wzmak w drodze :)

Skomentuj

Szaflik, ty może do Turaszówki chodziłeś?
                                btw ja niby pracuje ale ... Szkoda gadać. Od chyba 2 lat przymierzam się do zrobienia w końcu kolumienek. Ale zawsze jest coś na co trzeba kasę wdać, to studia, to to, to tamto itp. Chyba tak zrobię że zaraz po wypłacie kupię jakieś głośniki i już wtedy będę musiał kolumienki zrobić a do następnego 10-tego to się jakoś pobieduje...

Skomentuj

co do tej metody zrobic >>sprzedac to bede musiał spróbowac jak skoncze swoje kolumienki(zawsze mozna troche kitu powciskac tym ktorzy sie nieznaja na audio :) )
                                  pozdro

Skomentuj

Elektryk RuLeZ heh właśnie będę się bronił za jakieś 2 tygodnie :)

Skomentuj

Szaflik, to właśnie kończysz szkołe? hehehe
                                      Ja ukończyłem ją w tamtym roku. A obroną to się nie przejmuj. Na pewno ocena będzie bardzo dobra ;-)

Skomentuj

heheh no kończe kończe :P a obroną to siem nie przejmuje :P zobaczymy co tam j00zek powie

Skomentuj

Czaruję...
                                        X