Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VDO...co to za radyjka ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VDO...co to za radyjka ??

Mam na oku takie radyjko samochodowe firmy VDO i nie mam zielonego pojecia co to za firma

Ceny mają przeróżne od tanich w cenie Medionów itp, aż po "troche"droższe...

Ktoś coś wie o tej firmie?
    Wystarczy mi jak ktoś powie czy to jest koreańskie gówienko czy też firmowy sprzęt średniej klasy :)

no chyba troche nie to forum :) przynajmniej nie dzial akustyka... a vdo?? daj jakis link to sie zobaczy

Skomentuj

VDO nalezy do Philipsa z tego co pamietam.

Skomentuj

BadKenny!
        to jest nie wiem jakiej produkcji ale to jest zwykłe "gówienko", bo na pewno to nie jest to "firmowy sprzęt średniej klasy"..
        ogólnie wolałbym kupić za cene VDO kupić najsłabszy model czegoś lepszego i zrezygnować ze zbędnych świecidełek czy z niedziałających funkcji tych radyjek.

Skomentuj

z ciekawosci poszukalem w necie i okazalo sie ze to siemens tu masz linka http://www2.vdo.com/vdo/genericnavi/about_vdo.aspx zalezy jaki model cie interesuje bo ponoc Daytona jest juz wyzszej klasy ale to wydatek ok 800 zl

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=51941599

tutaj znalazłem coś ciekawego. Ogfólnie dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez EZO
              VDO nalezy do Philipsa z tego co pamietam.
              i tak po czesci wygladaj te radia :)

Skomentuj

nie będe forum zaśmiecał odrazu sie zapytam o wzmacniacz do suba.

Szukam jakiegoś najtańszego bo na jakis czas chce sobie do autka wrzucić lw800, jak odłoże to sobie kupie coś leprzego, ale narazie musi mi to wsytarczyć.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51420537
                Co myślicie o tym ?? Acha i jak to jest, wzmacniacz 120W a głośnik 60, to chyba nienajleprzy układ :)

A moze macie jakieś tańsze rozwiązanie??

Skomentuj

ten first to jest sprzęt bazarowy, jak rozkręcisz to sobie w domu to się uśmiejesz ile miejsca jest wolnego w obudowie.

niestety za 60zł trudno dostać coś porządnie grającego.
                  szukaj starej alpiny 2 kanałowej, chodzą do 100zł.
                  z innych to polecam blaupunkt gta200 flash, nówka kosztuje 299zł więc za 150 kupisz używany.

taniej sie nie da.
                  pozdro,

Skomentuj

vdo i vdo dayton gmbh niemiecka fimra produkaujaca m.im osprzet do samochodów niemieckich np liczniki, sprawdz czy na licznikiu masz vdo :P

Skomentuj

kolega ma radyjko tej firmy
                      ze sredniej polki z mp3 i innymi bajerami
                      radyjko ujdzie, ale jest dosc slabe i ma jakis przymulony dzwiek

jazeli chcesz kupic nowe to lepiej zrezygnuj i kup uzywanego pioneera

Skomentuj

kup uzywanego pioneera

zamienil struyjek siekierke na kijek :p

Skomentuj

Już mam upatrzone pare radyjek używanych, sony, pioneer, blaupunkt.

Chciałem kupić nowego Pioniera za 180 zł, myśle sobie okazja i w ostaniej chwili Dziejok mnie ustrzegł, bo niezauważyłem że to jest PIONIER a nie PIONEER :) ALe bym se bubla kupił :P

Źle troche zformuowałem te "tańsze rozwiązanie"
                          Myślałem o jakimś prostym wzmacniaczu, może samoróbka ? Bo domyślałem się że ten FIrs w środku ma układ 15cm/15cm :P

Słyszałem coś o wzmakach na tda1562 ale nie wiem o co chodzi

Skomentuj

z doświadczenia wiem że samoróbki w samochodzie to nie najlepsze rozwiązanie.
                            Będziesz łaził i klął na czym świat stoi przerabiając kolejne pomysły typu skad zakłócenia, dlaczego pierdzi, czemu buczy i od nowa.

inna sprawa że samoróbka będzie musiała mieć przetwornice żeby wzmak dostał papu.

jeszcze do tego filtry na wzmaku no i oczywiscie nie obejdzie się bez odkłócenia różnych samochodowych "silniczków od wycieraczek" które przy starszych samochodach będą siać na wzmak zakłócenia jak sieją mak na polu. choć oczywiscie od ostatniej wady są wyjątki.

podsumowując lepiej kupić tańszą używke dwukanałową, podpiąć na mostku suba, pokręcić kilkoma gałeczkami, puścić odpowiednie kabelki prądowe i sygnałowe i będzie tak samo cenowo a użerania sie będzie mniej.

tak jak już powiedziałem są na allegro nawet chyba, stare alpiny 2 kanałowe które mimo niskiej mocy bo ok 80-160w rms są bardzo dobre. nic tańszego tutaj nie wymyślisz.

pozdrawiam

[ Dodano: 2005-05-21, 18:09 ]
                            a te radyjka to dawaj tu linkami i modelami to coś doradzimy sensownego.

Skomentuj

Czaruję...
                            X