Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strona internetowa na notatniku szukam komend ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Strona internetowa na notatniku szukam komend ??

robie swoja 1 stronke internetowa w notatniku.jesli ktos tez robil to niech sie podzieli swoimi uwagami aha i jak byscie mogli dac jakies ciekawe komendy do wpisania do notatnika np : <marquee behavior=alternate> jest to taki pasek na którym mozemy napisac jakis tekst i on bedzie sie ruszal prawo<>lewo
    pozdro www.dejman2005.republika.pl <<<w trakcie roboty

php czy html

Skomentuj

html np: komenda zeby zamiescic dzwiek w tle

Skomentuj

ja siedzialem w php ,sry niepomoge

Skomentuj

Pełno jest tego w necie.... google i juz wszystko jasne....

Skomentuj

Dejman, zeby dodac dzwiek to musisz jeszcze poznac java script albo inny jezyk skryptowy. Poszukaj w necie jakichs tutoriali, ale przede wszystkim zapoznaj sie ze skladnia html'a. No i radzilbym uzywac bardziej popularnych fontow. Musisz jeszcze zdefiniowac kodowanie na polskie bo u mnie "znaczki" wyskakuja.
            Lepiej uzyj jakiegos WYSWIG'a np. Dreamweaver'a albo Homesit'a...

Pozdrawiam.

Skomentuj

Nonsens. Zainstaluj jakiś Pajączek albo inny kreator stron z trybem WYSIWYG. Będziesz się męczył a nie waarto wpisywać wszystkiego z ręki a kursy html są powszechnie dostępne w sieci np. na stronach www różnych pism komputerowych.

Skomentuj

Zmień kodowanie bo nie ma polskich znaków:
                <HEAD>
                <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
                </HEAD>

Pisz w pajączku, tam jest tutorial. W notatniku zarżniesz się, a nie napiszesz :P

A dzwięk:

<bgsound src="żródło i nazwa pliku" loop=infinite> Chyba, że ma być odtworzony tylko raz to bez "loop"

Skomentuj

dzieki Piotr oto własnei mi chodzilo nie pamietalem tego aha teraz zmieniam calkowicie wyglad i nieraz mi sie nei udaje
                  pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez Piotr

Pisz w pajączku, tam jest tutorial. W notatniku zarżniesz się, a nie napiszesz :P
                    dlaczego? ja pisze tylko w notatniku albo w araneae(notatnik ale kolorowa skladnia) i pisze wszystko z glowy :>

no ale poczatkujacemu polecam jakiegos frontpages, pajaczka czy innego zajaczka zeby sie nauczyc podstaw, ale pozniej radze porzucic ten program i pisac najlepiej samemu

Skomentuj

Można nawet w Wordzie ale wyjdzie zaśmiecony kod.

Skomentuj

Moze sie przyda:
                        http://www.audiosklep.com.pl/download/htmls.rar
                        Wrzucielm tam stronke o Powstatniach , o kolumnach (artykuly skopiowane ze strony Igoda (to byla tylko stronka do szkoly na zaliczenie)), moja stara strona sklepu i jeszcze stronka o gotowaniu :)
                        Wszystkie pisane w notatniku, tylko czasami sciagalem komendy z FrontPage.

JEzeli chcesz moge Ci wyslac kod te stronki:
                        www.zst.bytom.pl/~tomsik/index2.htm

Jeszcze jak bylem mlody :P... bawilem sie w to i powiem Ci ze jest tam kilka skryptow ciekawych (galeria)

Jakby co to GG: 1797100

Mam nadzieje ze pomoglem

Skomentuj

dzieki serdeczne tomsik !!! :* :*

Skomentuj

Mam troche miejsca na serwerze wiec moglbym wrzucic Twoja stronke gdyby byla o Audio... (wzamian za banerka :P)
                            to taka moja propozycja gdybys szukal serwera...
                            <pamietam czasy jak ja szukalem ... i nie bylo takiego miejsca w sieci...>

Skomentuj

narazie to wychodzi mi na sucho biore nawet jakies gotowe szablony ze stronek ale jak wrzuce na republike to nic niema albo linki nie działaja !!!

Skomentuj

sprawdz czy czasami nie masz podaej sicezki na Twoim dysku... jezeli plik jest w tym samym katalogu to masz .... a href="plik.html" ... a nie .... a href="C:\windows\pulpit\plik.html" ... sprawdz to..

Skomentuj

Czaruję...
                                X