Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprowadzanie sprzetu z USA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sprowadzanie sprzetu z USA

Jesli ktos sie orientuje, jakie sa koszty sprowadzenia ze stanow głosnika basowego? Czy jest jakies cło na takie buble ktore na upartego mozna liczyc jak "pamiatke z chameryki"? Nie licze kosztow transportu bo przywiozłby mi ktos kto czesto tam bywa. Chodzi mi jedynie czy sa jakies ukryte koszty.

Z gory dzieki za pomoc.

Jeżeli paczką i wartość przedmiotu (niepamiętam dokładnie, chyba od 50$ ) to na 100% cło lepią. Jak ktoś wieźie z sobą to różnie może być, chociaż przy prześwietlaniu bagażu, głośnik w walizce będzie napewno osobliwym zjawiskiem, także cło może się przytrafic.

Skomentuj

a ile te clo kosztuje ?? :P

Skomentuj

Wrzucić granat cwiczebny do bagażnika, jak prześwietlą to na pewno nie zwrócą uwagi na głośnik :P

A na poważnie - może sklecić byle jaką budę na głośnik i niech robi za głośnik basowy w bagażniku :P

Skomentuj

heheheh dobre z tym granatem jak i buda

Skomentuj

ja nie wiem czy samochodem da sie do usa pojechac .... pozdrawiam Piotrze :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Piotr
              Wrzucić granat cwiczebny do bagażnika, jak prześwietlą to na pewno nie zwrócą uwagi na głośnik :P

A na poważnie - może sklecić byle jaką budę na głośnik i niech robi za głośnik basowy w bagażniku :P
              Znajomość granic sie kłania :P

Skomentuj

to moze ja wyjasnie na przykladzie:

starszy mojej kolezanki jezdzi czesto do usa(tam pracuje), i mogłby mi kupic jakiegos cerwina czy audiobahna bo u nich to jest po cenie zlomu. tyle tylko ze jak bedzie wiozł ze soba to nie wiem czy mu nie nalicza jakiegos syfiastego podatku 200% ceny.

Skomentuj

Hehe... nie wiem co mi się z tym samochodem... z "głośnik + przywieźć" wyszło mi "caraudio".

pozdr panią od geografii - jednak nie zasłużyłem na tą piątkę :P a na polibudzie tego nie uczą.

Skomentuj

koles z ciebie !! ty sie najpierw zapytaj o te clo ... !!czy takie wogule istnieje
                    a jak tak to ile !! jak 10 $ to cie nie robi ... ;]

Skomentuj

Niech wlorzy do torebki jako przedmiot osobisty a jak sie spytaja po co jej 30cm misa to powie ze z niego wode pije bo z butelki nie lubi:)

Skomentuj

audiobahna
                        ludzie mysla ze to rewelacja i zabija basem ;/ pokazali go pare razy w PIMP My Ride i juz rewelka bo born in USA - nic bardziej mylnego.... Mialem Audiobahny z 3roznych serii- owszem graja mocno, zjadaja Hertze itp na sniadanko ale kogo na tym forum stac na wzmak do niego ?? bez 600W RMS nie ma co pakowac sie w ta firme, ja mialem pozyczonego 800W RMS wzmaka EM Phasera ktory kosztuje 3000euro i on dopiero rozbujal ten glosnik bo jak sluchalem na 300W RMS Audisonie to bylo bez rewelacji nie lepiej niz Hertz ES300 czy JBL GT4 12"

Skomentuj

->wisnia

nie mam mtv i nie widziałem go w tym programie, wiec nie oceniam w tym stylu.

chce kupic cos z audiobahna lub cerwina bo widze ze mozna je w usa tanio dostac. JL jest juz drozszy itd. Nie chce ładowac sie w kw rms tylko kupic model z serii Performer Subwoofers np.AW100T(wydaje mi sie ze nie bedzie potrzebowal pieca 1000W)

mam mono-block blaupunkta 270Wrms do napedzenia głosnika

ewentualnie prosze o propozycje.

Skomentuj

Skład celny jest chyba w Częstochowie i cła miałem niewiele na paczkę, ale ... są tam takie papiery, których sam nie wypełnisz, bo niewiadomo o co chodzi a nawet niewiem czy samemu możesz je wypełnić - czy nie trzeba jakiejś pieczątki. I utrzymujesz w ten sposób aparat celny, że cło kosztuje 30zł a wypełnienie papierków 100zł.

Jest taka możliwość, możesz skołować lewą fakturę na sprzęt tutaj i przy przekraczaniu granicy powiedzieć...... niewiem, że było się na zawodach CA :) ale czy to przejdzie to niewiem, bo mogą sie czepić czego nie zgłaszano przy wjeździe do USA.

Jepiej jechać do niemczech i wrzucić głośnik do budy, bo z chamerykanami to niewyjdzie.

Skomentuj

tzn. ze jesli wioze ze sobą ze stanow "figurke busha" ;-) jako pamiątke to tez musze zaplacic cło i podatek i wypisac papiery za 100zł? Na pamiątkowy długopis, spinacz do poscieli i papier toaletowy z usa tez?

Czy nie jest tak ze trzeba to zaplacic tylko przy wiekszych ilosciach lub wiekszej wartosci przedmiotu??

Za paczke "oryginalnych(R) KARTOFLI(TM) from U.S.A." za 50centów tez bym musiał zaplacic 100zł + cło + podatek??? NO RZESZ KUTWA!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

hehehe dobre... ale mi sie wydaje ze jezeli bedziesz wiozl ze soba glosnik to nic nie powiedza i cla nie bedzie zadnego... (nie jestem pewny)

Skomentuj

Cła na głośnk nie dadzą bo było by to bez sęsu.Osobiście przewoziłem nieraz rzeczy nowe np aparat,discman kamere i wiele innych przez granicę o wartościach do 3000zł i nigdy do cła sie nie przyczepili!!

Skomentuj

a znacie jakies fajne www z europy gdzie mozna kupic jakies fajne suby do auta taniej niz w polsce ?

Skomentuj

->vip

ebay

Skomentuj

Hmm....Ja mam tate w USA od 11 lat i mam audiobahn AW1206T a, że niemam go czym zasilic to inna bajka wiec go sprzedaje. Cło dowalaja jak wysyłasz poczta lotnicza(tata ma obywatelstwo ale to itka niema znaczenia przy wysyłaniu paczki) mi wysłał morską i niezalaciłem ani centa za żadne cło za sam ten głośnik dałem 92$ plus tam jakies koszty przesyłki co po podsumowaniu daje ok.450zł(NÓWKA!) podczas gdy u nas krzycza za niego o paniee. Na wakacje jade do USA na stałe i bede sie zastanawiam czy niewysyłac głośniki do polski . Tam byłem w te wakacje to te audiobahny i wiele innych głośników np.Blaupunkty alpiny i wiele innych były cenowo jak u nas buszmeny wiec :/ (a jaka różnica w jakości dżwieku. A co do paczek to itak sie opłaca ściagac. Aha cło tyczy sie rzeczy Nowych a nie używanych i powyżej jakiejś wartości. Moje gg to 5925143 jak ktoś by chciał sie czegoś dowiedziec. Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                        X