Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprowadzanie sprzetu z USA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Osobiście ściągam z USA co chce w granicach rozsądku z ebaya i nie tylko, znajomy który tam wyjechał siedzi tam ładne pare lat. Wysyła za pomocą różnych firm między innymi Polamera, USPS i Poloneza - w zależności czy biorę kuriery, expresy czy paczki lotnicze zwykłe. Cła na szczęście nie było no ale kiedyś ten pierwszy raz może się zdarzyć choć nie ukrywam jak paki ważą mi po 20kg i są rozmiarów kartona po TV 32 calowym a na blankiecie wypisana bezpieczna wartość po której się nie czepiają niby celnicy 35$ a rzeczy zawarte w takich pakach jak używane bez rachunków w środku oczywiście - sposobów jest wiele i jak tak samolot albo statek z towarami które mają na pokładzie mieli by sprawdzać wszystkie paki "nie firmowe" to ludzie w całych urzędach musieliby chyba nie spać wogóle żeby się z tym wyrobić.
    Od siebie dodam że w takim kochanym państwie jakim jest Polska polegać możesz ale tylko sam na sobie:)

Skomentuj

a jak wyglada sprowadzanie z usa jesli ktos przywiezie to ze soba? przykladowo mowie panu Zenkowi "kup mi głosnik". on go kupuje i bierze ze sobą, bo akurat wraca do Polski. jak to sie ma w takiej sytuacji?

Skomentuj

Z tego co wiem to mogą mu cło dowalic bo uznadzą, że jest nowy i wlepją :( Jak udowodnisz ze jest używany to loz ale wiesz też zależy czy wogole sie przyczepią ja tam bym paczuszką wysłał droga morska i po sprawie, fakt, że idzie dosyc długo ale cła niewpakuja a to jest rzędu podajże 8-90% wartości produkyu.

Skomentuj

A moze by zrobic tak ... kupic glosnik i zabudowac go w prowizoryczna skrzynke ze niby car audio to co tez wezma cło albo jakis inny podatek to tak samo jak by wzieli od radia i czegos tam to jest jakies wyposazenei samochodu...
          pozdro

Skomentuj

Gadałem z tata i powiedział ze najbezpieczniej jest paczka ale wodna POLAMER . Co to tej skrzynki to tak bo uznadzą go jako stary głośnik czyzli używany. Dotego dowiedziałem sie, że cło sie chyba płaci powyzej 100$ wartości danej rzeczy niejestem pewien w 100% ale mniej wiecej jest to w tych granicach. Mała rada: jak ktoś bedzie wam wysyłał glośnik albo cokolwiek to to zabezpieczcie MAXYMALNIE bo oni te paczki rzucaja jak worki z ziemniakami(wiem bo widziałem jak do USA leciałem). Paczką wodna jak wyślecie to bedzie super bo oni ihc nieprzeswietlaja wiec nawet możesz nówki blaszki wysyłac a lotnicza prześwietlaja bo wiecie, że bezpieczeństwo musi byc a jak zobaczą coś metalowego to napewno zajża do paczki i dalej w zależności od kaprysu kolesia może włożyc spowrotem i dac dalej a może też ja odłożyc i wałek zdeka dlatego morska jest najleprza i tyle .
            Pozdrawiam

Vincent

Skomentuj

Czaruję...
            X