Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który moduł wybrac ... drogi vs tani

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Który moduł wybrac ... drogi vs tani

Witam. Mam maly problem. Dysponuje glosnikiem jbl gt3 12" jego moc rms wynosi 225W. Chce wykozystac w/w glosnik do budowy aktywnego suba do domu. Mam w domu wzmak na tda 7294 ale moim zdaniem to bez sensu robic modul na tej koncowce do tego glosnika. I tu moje pytanie: czy warto i jest sens kupienia modulu "autorstwa" js za 650 zl(co wcale nie jest tak malo...) czy modul stx czy z allegro jakis movic( jakos tak) bedzie wystarczajacy? Czy naprawde warto dolozyc i kupic drozszy modul? Czy roznica bedzie wyczowalna? ok to na tyle:) bede wdzieczny za odpowiedzi i sugestje.
    PS. szulakem na forum podobnego tematu ale nie znalazlem nic co by odpowiedzialo na moje pytania. pozdrawiam

glosnik nowy czy uzywany ?? jest to istotna roznica bo GT3 szybko sie wylata to jest glosnik na 2 sezony.... jezeli uzywka sprzedaj go i doluz i kup GT4 12" za okolo 350- 380zl jest duzo lepszy i nowszy technicznie.... to tego GT4 w sam raz bedzie PA300 od JS albo moze ktos ci zlozy NE107K ktory wyjdzie taniej

Mielam kiedys tego GT3 i zadna rewelka po roku jezdzenia w aucie poprostu jakby stracil moc i spl... mozna powiedziec ze sie zuzyl

Skomentuj

Glosnik jest nowy, tyle ze kupiony chyba jakies 2 lata temu i lezy w pudle... na razie musze zostac przy tym co mam. dziex

Skomentuj

Nie no spoko jak nowka zalezy tez jak sluchasz... ja tam nigdy nie oszczedzam glosnikow i na glosniki, jak sluchasz "normalnie" to pociagnie ci dluzej niz 2 latka
        Pozdrawiam

Skomentuj

Ok ale zostal mi problem jego napedzenia. Jaka roznica bedzie miedzy drozszym modulem od js a modulem od stx badz z allegro, ktore sa duzo tansze. Czy moge pozwolic sobie na oszczednosci na module?

[ Dodano: 01-06-2005, 21:37 ]
          Coś widze ze nie ma "ruchu" w tym temacie... ale sprobuje jeszcze raz
          "drozsze nie zawsze jest lepsze" ale jak to sie ma do modulu? Czy tanszy wystarczy? SZczerze mowiac modul od js bardzo mi sie podoba ale by go kupic musze jeszcze troszke dozbierac, na jakis stx juz by kaski starczylo wiec czy zbierac dalej czy cos tanszego styknie? pozdroo 4 all!

Skomentuj

powiem ci ze mialem tego Mivoc' co ma 80rms i na takim module to mozesz sobie tesle podpiac. Ja go mialem pod cw1202c i na 3/4 mocy membrana sie nawet nie ruszała.
            Jeżeli masz kase to kup tego pa300 od js, bedziesz mial zakup pozadny i wykorzystasz w pełni możliwosci głosnika.

Skomentuj

Czaruję...
            X