Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

konfiguracja Girdera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

konfiguracja Girdera

Witam.
    mam ten program w wersji 3cośtam.
    działa elegancko z winampem bo mam gotowy set zciagniety z internetu.
    Za cholere nie moge srobić tak zeby działał a jakimkolwiek playerem do divixa.
    po prostu jestem chyba na to za tepy.
    Czy moze mi ktoś pomóc gotowym konfigiem lub pomoca w stworzeniu takowego.
    Pozdrawiam

Witam
    masz na myśli ten program który steruje komputerem za pośrednictwem prostego odbiornika podczerwieńi(IrDA)?Jeśli tak to nie widze problemu tylko musisz sobie zaprogramować odpowiednie przyciski pilota pod odpowiednie klawisze na klawiaturze które odpowiadają odpowiedniej funkcji playera(jeśli ten odtwarzacz ma taką funkcję sterowania z klawiatury), bo jak wiadomo winampem można sterować za pomocą klawiatury numerycznej i do tego zadje sie na X jest play, na V stop itp. wiec programujesz Girdera w ten sposób że odpowiedni klawisz na pilocie odpowiada np. X i na tym masz play, no i tak samo robisz w przypadku playera do Divixa i każdego innego programu tylko musiasz wiedzieć które klawisze odpowiadają jakiej funkcji w programie i odpowiednio przypisujesz je do pilota.W tym momencie już dokładnie ci nie powiem jak to sie programowało bo przyznam że już dwno nie kożystam z tego.Ale była w tym programie taka funkcja "wczytaj kod" klikasz to potem naciskasz odpowiedni klawisz na pilocie-program powinien pokazać ten kod następnie z zakładek poniżej kodu wybierasz odpowiedni klawisz który będzie "reagował" na ten kod i zapisujesz-nie wiem czy jasno to tłumacze.No albo możesz zrobić tak jak piszesz że poszukasz gotowego konfiga dla twojego pilota pod konkretnego playera, ale przypuszczam że może to być trudne.Jeśli sie myle to niech mnie ktoś poprawi.
    POZDRO

Skomentuj

Ale ja nie mam problemów z pilotem i dczytywaniem kodów tylko ze zrobieniem akcji.
      Tutaj sie moja wiedza (i cierpliwosc kończy).
      Uzytkownicy powinni dobrze wiedzieć o czym piszę.
      Pozdrawiam

Skomentuj

Tu masz configa do SubEdit Playera .. wedlug mnie najlepszy do DivX'a
        Załączone pliki

Skomentuj

Dzięki, rzeczywiście fajny player i chyba zaczne uzywać.
          Mam jednak problem.
          Do jakiej wersjii Girdera jest ten konfig?
          mój girder czyta pliki *.gir a ten od Ciebie to xml z rozszerzeniem GML.
          Pozdrawiam

Skomentuj

to jest do wersji > 3.2

Skomentuj

A tak, juz sciągnąłem.
              (a tak przy okazji, czy girder nie jest teraz płatny?)
              test opcji nie działa
              czy dlatego ze nie mam pilota (robie to w pracy) i siła rzeczy aktywnym oknem jest girder?
              Pozdrawiam

[ Dodano: 2005-07-08, 09:12 ]
              Witam.
              Odgrzewam tematr bo po wymianie na nowszą wersję (3,2) nie działa mi igor.plug.dll (sterownik do szujnika podczerwienia dla portu szeregowego).
              Co zatem zrobić?
              Czy czeka mnie produkcja nowego czujnika czy ściągniecie jakiejsc biblioteki?
              Jakiej?
              Pozdarwiam

Skomentuj

Czaruję...
              X