Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Twój wymarzony głośnik do suba ? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Twój wymarzony głośnik do suba ? :)

Na dzień dzisijeszy moim głośnikiem number one jest JL Audio 18W3 D4 (przedtem był Peerless Resolution 15 ale już mi się nie podoba odkąd zobaczyłem prezentowaną tu piękność).

Jest to przepiękny 18-calowy masakrator o mocy 400W RMS, Xmax=13mm i Fs=19Hz

W symulacjach wychodzi pięknie :)

Piękne niskie zejścia:

w obudowie closed 92L: F3=42Hz, F6=31Hz
    w obudowie BR 127L: F3=30Hz, F6=25Hz

W zagranicznych recenzjach same pozytywne opinie.
    Wszystko ma duże: średnice, moc, wychylenie, efektywność i...cene :P

A że ja jestem megaloman więc o czymś takim marze
    Gdyby nie żądane za niego 2400zł to już bym go miał

No czas zejść na ziemie i zająć się konstrukcją mojego realnego subiego :)

Ehh jaki ten głośniczek śliczny....

Podobnego posta umieściłem na forym AudioFun.er.pl ale chciałbym poznać marzenia co do głośniczków od użytkowników tego forum :)

Moim wymarzonym glosnikiem jest... ...ten na ktorym teraz robie suba. I moze to nie jest jakis specjalny bajer ale powinien ladnie zagrac i to w malenkiej obudowie.
    Marzenia o innych glosnikach zle wplywaja na aktualna konstrukcje... ...w takim przypadku lepiej poczekac i robic na tym jedynym :) ...Kazda konstrukcja powinna byc tak robiona jakby miala byc ostatnia.

Skomentuj

moje juz znasz ;] moj JL Audio 10W0 wyglada identycznie ;] piekne sa..... a na 13W7 niedlugo bede mial juz kase

Skomentuj

No niedawno natrafiłem wogóle na tą firme JL Audio i musze przyznać że to są naprawde zajefajne głośniki

Pierwszy raz z tą firmą miałem styczność w...grze Need for Speed Underground 2 gdzie wśród dostepnych głośników do tuningu audio były także te ze stajni JL Audio

Skomentuj

moje marzenia tez znasz-hercuś es300,moze marzenie się wkońcu spełni :)

Skomentuj

też bym sobie hertza kupił, gdyby nie ta cena...

Skomentuj

z gowna bata nie ukrecisz wiec trzeba placic

Skomentuj

Nom niestety trzeba zapłacić...ehh gdyby nie ta cena 18W3 to już by sobie piękność u mnie stała

Skomentuj

Moim marzeniem to jest eminence kilomax 15" estrada ale jaka... teraz ciężko zbierma na Beyme Powe 12 hertze też fajne sa.

Skomentuj

JL Audio 10W0... zbieram już jakiś czas, może sobie na gwiazdke kupie

Skomentuj

glosnik ameryknaskiej firmy HEXIGON 12 wyposazonyw amortyzator membrany 3 magnesy neodymowe, membrana to 100 tytan producent deklaruje FS na poziomie 12 Hz niestety cena to cos kolo 2300 dolarow

Skomentuj

Ja tak wysoko nie sięgam.Marzy mi się głosniczek o jak najmniejszych wymiarach z mocnym napędem,jakieś 8-10 cali max który by ładnie zaczynał gdzieś od 30-35 Hz.No i o małych wymaganiach oczywiście.Mam niby jego zalążek,nie powiem ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.No ale lodówek nie lubie,stąd te marzenia.

Skomentuj

LUKASZ dasz kinka do niego ??

Skomentuj

Mój głośnik marzeń:
                            Załączone pliki

Skomentuj

co wy tam sie znacie??!!
                              oto marzenie kazdego wies-burak-audiofila
                              esenja mocy i baSSSuu :)))))))
                              Załączone pliki

Skomentuj

Ja tam duzych wymagań co do suba nie mam, mi by wystarczył ES 250 albo większy braciszek ES300 i myśle że kiedyś sobie takiego sprawie:)

Skomentuj

Skoro mowa o marzeniach. To mi sie marzy glosnik wielkosci niewielkiej pocztowki ktory z dostarczonej mocy 100mW potrafi wytworzyc nieograniczone ilosci dzwieku schodzac do 20Hz. I oczywiscie przetwarza do 30kHz z liniowoscia charakterystyki 0,1dB. Obudowa do tego by nie byla potrzebna, tylko przykleic do sciany jako ladny ozdobnik
                                  Pozdro
                                  Dexter

Skomentuj

http://www.mtxaudio.com/caraudio/pro...jackHammer.cfm jack hammer nie wiem czy bylo o nim na tym forum czy innym ale jest konkretny:)

Skomentuj

Dexter mial dzisiaj ladne sny :-)

A ja bym chetnie dostal pod choinke i czy inne urodziny kilka przetworniczkow z serii Seas Excel , modeli nie podaje bo nie pamietam w kazdym razie wszystkie sa ciekawe :)

Skomentuj

Ja chciałbym jeszcze JBL W15 GTI i do tego wzmaka JBL A6000 GTI

Skomentuj

Czaruję...
                                        X