Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szczyt głupoty czy da-best-głośnix?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szczyt głupoty czy da-best-głośnix?

http://www.mtx.com/caraudio/products...jackHammer.cfm

6kW rms i 12.000W peak???

lepiej widać na tym foto o co Ci chodzi:
    http://www.mtx.com/caraudio/products...Hammer_img.cfm
    :)
    po co komu takie coś??

Skomentuj

o ja piernicze nie myślałem ze to az takie duże jest:P

Skomentuj

ciekawe z czego jest cewka...

Skomentuj

o tym glosniku pisalismy w topicu "twoj wymarzony glosnik do suba" jesli myslisz ze glosnik za 6000$ jest szczytem glupoty to zostan przy stx'ie, jak zwykle polska mentalnosc- polak nie ma na cos kasy to mowi ze to cos jest do dupy, przyko mi, rozmawialem z firma MTX w sprawie tego glosnika- wole nie mowic jak sie dogadalem bo moze to wzbudzic kontrowersje

Skomentuj

kosz jest chyba po silniku od odrzutowca nieliche ale nieznalazł bym praktycznego zastosowania tego sprzetu... i chyba musiał bym mieć mała elektrownie w domu :P

Skomentuj

chodziło raczej o to że nie ma on praktycznego zastosowania dla szarych ludzi (patrz większość tego forum) - jest po prostu na drogi...
              ponadto po co komu "tyle głośnika" w domu (??) lub w wozie (??)
              o ile oczywiście nie robimy jakieś zabudowy pokazowej czy innego demo cara...
              mając do tego setki kpln....

Skomentuj

wisnia,

nie chce znow wszczynać kłótni ale masz chyba jakis kompleks...

chodziło mi o znikome zastosowanie takiego głosnika w praktyce(potrzebny agregat prądotwórczy za samochodem) i głupote ludzi którzy kupują takie rzeczy do samochodu.

ale nie... kolega musiał zrozumieć inaczej, że jest to pochwała dla stxów i zniewaga wszystkiego co nie jest LO-ENDem.

Poor sucker...

Skomentuj

Ten głośnik, nie ma żadnego praktycznego zastosowania, co z tego że taka moc - imprezy (chodzi mi o te troszkę większe, gdzie się operuje mocami podobnymi do mocy tego głośnika) i tak się nie zrobi na jednym głośniku. To jest typowa pokazówka firmy do wyciskania dB w Caraudio.

Ale fajny jest, nie ma co. Strasznie mnie ciekawi co by było gdyby podać mu te nasze standardowe 100W np. z TDA7294 - chyba by go to nie "poruszyło" :)

Skomentuj

ja widze tylko zastosowanie go w demo car, i nie chcialem nikogo urazic zdankiem o stx'ie.
                    A jak ktos jest ciekawy wzmacniacza to niech zobaczy najmocniejszy wzmak firmy Earthquake z serii Power House.

Skomentuj

wogole sie zastanawiam dlaczego szczyt glupoty? a ja tych kolesi podziwiam ze robia cos takiego, eskperymentuja, cos robia....

i tak jak wisnia mowi ze to nie jest do normalnego urzytku, ani do sprzedazy (no chyba ze na zamowienie) tylko na pokazy, do eksperymentow i wogole zeby pokazac ze mozna cos takiego zbudowac

ciagle sie zastanawiam jaka tam cewka moze siedziec...

Skomentuj

tego glosnika nie mozna kupic, rozmawialem z firma mtx i zamawia go sie i dopiero oni produkuja go dla ciebie, jednak jest cos w tym ze chcialbym go miec i zrobic pokazowe autko ale jak narazie musze sobie jakies lepsiejsze auto kupic i za rok albo 2 mozna myslec o jakim demo car jednak teraz nie zawracam sobie zabardzo glowy glosnikiem wazacym 160kg i kosztujacym 6000dolcow narazie mam inny plan co do audio w samochodziku

Skomentuj

wracając do tematu to http://www.realmofexcursion.com/vide...ckhammer.1.wmv ciekawe kiedys gość ogłuchnie

Skomentuj

to poprostu paranoja wogóle poco komu te demo cary?? szpan dla szpanu i sztuka dla sztuki. na estradzie najmocniejsze głośniki mają po 2kW ale i tak na 100% przy 2 kW były by głośniejsze od tego przy 12. nauczcie się że tak naprawde liczy się SPL a nie moc.... a poza wszystkim innym ten głośnik jest za duzy żeby ładnie grać. Typowa gigantomania i nic więcej.

Skomentuj

Sound Wave, no właśnie sztuka dla sztuki. A czymże jest malarstwo czy rzeźba (aktualna), bo kiedyś jeszcze pełniła funkcję dydaktyczną, kiedy ludzie nie umieli czytać.

BTW Ja sobie takiej mocy nie wyobrażam po prostu :) Dla mnie nadchodzący Hertz ES250 mnie przeraża trochę:)

Skomentuj

yeti, To jest poprostu piękne.. to jest moje zdanie :)

[ Dodano: 2005-08-23, 12:27 ]
                                http://www.realmofexcursion.com/videos/JL/12w4.1.wmv :)

Skomentuj

drag db ... nawet odpada :P to jest tylko wymysl inzynierow i projektantow ale powiem ze nieeeeeeezly :P my to jeszcze pol biedy co o nim myslimy ale co gdyby takie monstrum ukazalo sie na przlowmie 80-90 ?!??!?! wtedy 70 altony to szok mocowy byl :P west coas castons :] mi sie podoba
                                  pozdro dla tych co uwazaja co to scierwo i do niczego sie nie nadaje !! najlepiej robic kolumny na arn i cos tam jeszcze hiendowego :|

Skomentuj

co do instalacji tego mtx'a to moge tylko napisac JA PIE*&^%(*&^ !!!! :))))))
                                    To jest wlasnie usa.
                                    Super :)!!!!!

Skomentuj

cepelia... to moze słuzyc tylko do robienia wiatru nie do muzyki... Przerost formy nad trescią (i tu sie zgadam z TT- to jest wlasnie usa). (kropka)

Skomentuj

ten MTX to szczyt szczytów.Ile bym dał żeby siedzieć w tym aucie :]

nadzik,
                                        Złote słowa :)

Polecam przejrzeć ta stronę gdyż jest tam WIELE naprawdę dobrych filmów.Kobieta siedząca w aucie przy 30Hz i ją wywiewa z auta......

Ehhh zakochałem się w tym rzemiośle :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X