Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie

Wydaje mi się że mój problem najbardziej pasuje do tego dzialu:)
    No to do rzeczy. Podłączyłem suba do wzmaka który podłączyłem do muzycznej. Mam tez do USB podłączonego boomboxa. Wrzucam Winampa i jakas piosenkę i tu nastepuje problem: jak wlacze najpierw wzmaka a pozniej boomboxa to slysze tylko to co jest podpiete do wzmaka czyli sub, a jak wlacze najpierw boomboxa a pozniej wzmaka to slysze tylko boomboxa. Co zrobić żeby było dobrze? Wydaje mi się że trzeba coś w kompie ustawić albo jakiś program do dzielenia sygnału zastosować.

Skoro boombox jest podłączony przez USB i można na nim odtwarzać dźwięki, to jest on traktowany jak oddzielna karta dźwiękowa. Tak więc masz w kompie teoretycznie dwie karty dźwiękowe. No a da się odtwarzać tylko na jednej. Chyba że zastosujesz jakieś niekonwencjonalne rozwiązanie
    Można natomiast ustawić odtwarzanie tylko na wybranej karcie dźwiękowej (panel sterowania, dźwięki/multimedia, wybierasz daną dźwiękówkę i zaznaczasz "używaj tylko domyślnych urządzeń").

Skomentuj

jeśli dobrze rozumiem to masz tak:

|KOMP|=>[USB]=>[BoomBox]
      |..PC..|=>[Dźwiękówka]=>[Wzmak]=>[Sub]

Czyli jakosik strasznie dziwnie :/

Najlepiej byłoby jakoś sygnał z boomboxa (oczywiście jeszcze nie wzmocniony np. z przedwzmacniacza) podać na wzmak suba (jeśli ten wzmak ma filtr dolnoprzepustowy) i wtedy wszystko byłoby podłączone do jednego źródła dźwięku a do tego pokrętłem volume w BoomBox'ie kontrolował byś także głośność suba (razem z głośnością samego urządzenia).

|KOMP|=>[USB]=>[BoomBox]=>[Wzmak]=>[Sub]
      |..PC..|

Lub drugi sposób: jeśli masz wyjście słuchawkowe to sprawdź czy odłącza głośniki główne gdy wkładasz tam wtyczke - jeśli nie to sygnał dla wzmaka mógłbyś pobierać z wyjścia słuchawkowego :)

[ Dodano: 2005-07-02, 23:37 ]
      Update:

Jeszcze jeden sposób: olać te całe USB -> podłączyć boomboxa poprzez normalne analogowe wejścia 2x chinch do karty dźwiękowej a dzięki rozdzielaczowi z jednego jacka na dwa przy wyjściu sygnału z karty dźwiękowej poprowadzić ten sam sygnał na suba :)

Najlepiej wyjasni to naskrobany na szybko rysunek:

Skomentuj

Wielkie dziękiFPPfan,

Skomentuj

FPPfan , Ty i Twoje rysunki z painta .. podziwiam zdolnosci i sile woli :-)

Skomentuj

bez jaj ze to w paincie bylo robione :o ResTekpA !!! :)

Skomentuj

Szaflik widac jeszcze nie widziales opisu kolumn FPPfana :-) TO dopiero jest dzielo :-)

Skomentuj

FPPfan naskrobal to w jakies 5-10 min a znajac moje zdolności siedizał bym nad tym ok 2h:) Ile czas robiłeś rysunki do opisu suba i kolumn? Boże komu by się chciało tyle rysować i to w paincie na dodatek:)

Skomentuj

Eee nie liczyłem tego - skrobałem kiedy mi sie zachciało w przeciągu około 2 miechów :) Teraz powoli sie zabieram za wstępne publikacje nowego subika (który jest jeszcze sam w bardzo wczesnej fazie produkcji).

Skomentuj

zdradzisz na czym go robisz??

Skomentuj

Na JackuHamerze zrób:)

Skomentuj

Adamus => jak mi go zasponsorujesz :P ale prócz sponsoringu samego głosnika musiał bym też dostać na wzmaka o mocy tak ze 5 - 6kW...aha i ze dwóch ludzi do pomocy bo sam 160kg nie wniose do domu :/

takero => żadna tajemnica - pisałem już o samym projekcie nowego subika na forum (tylko nie wiem czy na tym bo teraz już są trzy :/).
                        W skrócie: 2x CW1202C w 110L closed napedzane mostkiem TDA (gra w pokoju 7m^2 :P)

Skomentuj

Czaruję...
                        X