Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy fornir zawsze się tak "świeci"?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy fornir zawsze się tak "świeci"?

Większość osób bardzo chwali konstrukcje wykończone fornirem. Sam zamierzam go zastosować. Niestety na prawie każdym zdjęciu lakier na fornirze strasznie się błyszczy. Może to tylko na zdjęciu tak wygląda. Nigdy nie widziałem domowej konstrukcji wykończonej fornirem. Mi to błyszczenie strasznie przeszkadza bo świeci się to jak mebel z czasów prlu :). Jeżeli to błyszczenie się, występuje nie tylko na zdjęciach to czy można to zrobić ale bez tego błyszczącego lakieru i czy ktoś może posiada jakieś fotki tak wykończonej konstrukcji.

yyyyy chlopie.... zastosuj lakier matowy, bez polysku... moze byc nawet w kolorze forniru i nie ma problemu....

Skomentuj

No tak ale czy ten mat to naprawde będzie matowy. Co prawda nie wiem czy ktoś tutaj robił matowe wykończenie ale większość konstrukcji jak nie wszystkie jednak się błyszczy. Ja bym wolał żeby kolumna byla neutralna w pomieszczeniu i nie świciła się.

Skomentuj

no to przeciez mowie matowy lakier nie bedzie odbijal swiatla i nie vedzie sie swiecilo. tak jak matowe meble.

Skomentuj

Skoro tak piszesz to spoko bo troche martwiło mnie to świecenie. Może znasz jakiś lakier godny polecenia? Najlepiej niezbyt drogi. A może być nitro? Bo taki jeszcze mam tylko że on jakoś tak strasznie szybko wsiąka i trzeba chyba sporo warstw nałożyć.

Skomentuj

niedawno lakierowalem lawke duluxem matowym i polecam. nie odbija swiatla. a innych nie znam uzywalem wczesniej tylko z polyskiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Konsul
              Skoro tak piszesz to spoko bo troche martwiło mnie to świecenie. Może znasz jakiś lakier godny polecenia? Najlepiej niezbyt drogi. A może być nitro? Bo taki jeszcze mam tylko że on jakoś tak strasznie szybko wsiąka i trzeba chyba sporo warstw nałożyć.
              HardLack - bardzo wydajny, wydobywa strukture (slojow)drewna, neutralny kolorystycznie, nie czuc w czasie malowania, jednosladnikowy a wysokiej twardosci po wyschnieciu, cena ok. 40/0,9l.

Krx

Skomentuj

mozecie mi podac linka z artykulem jak sie montyje fornir na obudowie??? z gory wielkie daieki!!!!

Skomentuj

Masz: http://audiomania.info/articles.php?id=31

Skomentuj

nitro to nie przypadkiem rozpuszczalnik?? ja lakieruje polmatem i powiem ze nieswieci sie to za to nadaje glosnikom zywotu... a jak chcesz miec bardzo naturalnie to poprostu nielakieruj...tylko wtedy tez nie przycieraj i bedzie to takze mialo swoj urok jednak bedzie podatne bardziej na uszkodzenia i niszczace dzialanie czasu

Skomentuj

Nie zawsze :-)

Wszystko zależy od lakieru.
                      Załączone pliki

Skomentuj

js - kozak :P vifa i focal :P

Skomentuj

chyba peerless i focal

Skomentuj

vifless i scan spocal

Skomentuj

Czaruję...