Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak pomalowac pokoik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

fajna lampa (bo ten ksiezyc to lampa?? )

Skomentuj

ta

Skomentuj

Tylko nie kupuj Duluxa Jedynki , lekki pyłek lub kurz i zaraza się złuszcza.

Skomentuj

ja ostatno tez mialem taki problem ... znaczy wiekszy mialem z cekolowaniem niz z pomalwoanem ale ok :P sciany sa tak lajtowo ( jasno zoltawe znaczy takie zolto pomaranczowe trudno to okreslic :P ) pomaranczowe ... czekam teraz tylko na wyplate i kupuje se telewizor robie pa 300 x 2 i kondycjometr i juz spox bede mial pokoik :P

Skomentuj

"kondycjometr" ?? co to takiego??

Skomentuj

chyba te filtry sieciowe.....

Skomentuj

to takie coś do pomiaru kondycji

Skomentuj

Buehhe, Zygmunt dobre:P

Skomentuj

ja jestem w trakcie robienia pokoju odsłuchowego i zamierzam go pomalować na bordowo...sufit także a na podłodze wykładzina dywanowa....chce uzyskać efekt takiego Cube`a. Zmontuje do tego nastrojowe oświetlenie i będzie dym i czad :)

Skomentuj

Także robie sobie pokoik odsłuchowy i mam jedno pytanie związane z elektryką. Czy jeżeli na lampie pisze max. 60 wat to moge do niej wkręcić świetlówke energooszczędna dającą 100 watów?

Skomentuj

Taka swietlowka apobiera cos ok 20-25W. A te 100W to chyba odpowiednik zwyklej zarowki. Wiec nie ma problemu.

Skomentuj

No ja w zwykłej lampce (max 60w) zamontowałem żarówkę 100w i nic złego się nie dzieje... Jedynie nabrała mocy topienia plastików

Skomentuj

Czyli chodzi tylko o to że 100 watowa żarówka oddaje więcej ciepła niż słabsza? Świetlówka się nie grzeje więc myśle, że nie bedzie problemu.

Skomentuj

Nie tylko to. Jeszcze kable sa ciensze. W przypadki zarowek energooszczednych masz podana moc jaka pobiera i porownywalna do zwyklych zarowek. Tobie chyba chodzi o ta druga, a wtedy ta pierwsza bedzie duzo mniejsza. Obawiac sie o nic nie musisz.

Skomentuj

Właśnie o to mi chodziło. Dzięki za odopwiedzi. Jedynym problemem może być chyba to, że im większa moc świetlówki to ma ona większe wymiary. Chyba, że się myle?

Skomentuj

Czaruję...
                                X