Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

moj malutki "potworek" ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moj malutki "potworek" ;)

siema, spory kawalek mnie tutaj nie bylo ale to moze dobrze zaowocowalo to nowym "dzielem" z czysto nudnych porankow wakacyjnych powstal subik na stx 22/120/8sc :)

na temat subika krotko i na temat, zostalem poprostu pozytywnie zaskoczony :) glosniczek zrobil na mnie mile wrazenie, poprostu nie spodziewalem sie ze glosnik za tak mala cene zagra tak hmm... jak to powiedziec?? przyzwoicie? bedzie chyba odpowiednim okresleniem jego gry,

przetworniczek ma do przepompowania 27L przez wylocik 35Hz i bardzo dobrze mu to wychodzi

za "pysk trzymie" go STK 4050, o tym chyba nie musze sie rozpisywac,

jest to subik przejsciowy w niedlugim czasie przyjdzie czas na testy 27/300, a w niedalekiej przyszlosci po zminie wzmka, ES250 mi w glowie lezy... :)

dwie fotki zeby ladnie podkreslic topic
    Załączone pliki

Bardzo "schludnie" wykonany , pokazales jak za nie wielkie pieniadze zrobic cos z niczego :)

Skomentuj

No co tu pisać. Średniej jakości głośnik w prawidłowej aplikacji :). Niech ten projekt słuzy jako przykład dla nowicjuszy. Mogłes go troche bardziej opisać nowicjusze są spragnieni szczegułów :) Ogólnie bardzo mi sie podoba.

Skomentuj

Co do wyglądu to wyszedł ładnie

Skomentuj

Konstrukcja bardzo ładna według Mnie :)

Skomentuj

a niech bedzie wyloze gotowca,
            obudowa 30L po odliczeniu glosnika mniej wiecej 27L, brak wzmocnien gdyz boczne scianki sa 36mm wyszlo tak bo zachcialo mi sie scietych krawedzi na przodzie,
            br mam w tej chwili o sr. wew 5,7mm i jest on zdecydowanie za maly tzn przy spokojnym sluchaniu nie daje o sobie znac ale jak podkrecimy galeczke np przy 50 Cent - Candy Shop doslownie dlawi glosnik swist jest tak duzy ze nic pozanim nie slychac i glosnik wpada w dziwne wychylenia ale wciagu dnia sie to zmieni na pcv-ke

co jeszcze moge napisac wytlumienie to juz indywidualna sprawa kazdego, osobiscie mam na tylnej scianec gabke 2cm i to wystarcza,

co do objetosci hmm to raczej wiecj jak 30L nie ma co dawac i tak wiecej juz z niego nie wycisniemy,

a strojenie jak kto woli ja mam 35Hz o kontrole raczej nie mam sie co martwic bo jak wiadomo jest to maly glosnik do tego jest mocny wzmak ok 200W wiec trzyma go bardzo dobrze,

wydaje mi sie ze tyle wystarczy, co sie bede rozpisywal :) pozdro

Skomentuj

mmm bardzo piekny,podoba m isie ten ornir(to fornir czy okleina? ) jaki to ?

Skomentuj

No cudowny normalnie !

Skomentuj

gratuluje ladnej kontrukcji...
                  ...jedno pytanko... czy br jest z obu stron zaokraglony? ...no i jaka ma dlugosc?

Skomentuj

tani,ladnie,dobra aplikacja taniego glosnika:)i powiem tez ze mile mnie zaskoczyl ten glosniczek:]
                    GRATULACJE

Skomentuj

Chyba okleina, na stxa szkoda forniru - nie ta kalasa.

Ale naprawdę ładnie Ci to wyszło, ten skos robi swoje :)

Skomentuj

no oczywiscie ze okleina nie bede forniru na stx marnowal a co do forniru to bedzie na tej budzie ale dobpiero wtedy jak es250 bedzie jej "krolestwem" :)

Skomentuj

nie no obudowa bardzo ladna szkoda tylko ze glosnik beznadziejny....

Pozdrawiam

Skomentuj

A tak będąc nie w temacie to co mixujesz bo widzę pudło od numarka...??

Skomentuj

a na pudle badzewny mega power chyba AIWA :P
                              i obudoqwa przekroczyła koszt głosnika :P

WISANIA nie kazdego stac aby do pierwsze konstriukcji kupował głosnika za pare stów :P

Skomentuj

nie koniecznie pare stow ale szkoda bylo by mi kasy na taka ladna obudwe i wlasnego czasu na wykonywanie jej dla glosnika za 40zl

Skomentuj

bardzo ladna dopracowana konstrukcja i pokazce mi rywala dla tej jednostki?

Skomentuj

a moglbysnapisac jak kladles okleine i jaka to ? bardzo ładna........aha i ile ksoztuje :p

Skomentuj

niestety nic nie mi :/ gramofonik tylko na sprzedarz mialem mam zamiara sie zaopatrzyc w taki sprzet ale jak zobaczylem ile kosztuje takie cos co mi by odpowiadalo to narazie podziekowalem i odlozylem ten wydatek na pozniej :)

aryan niestety musze cie zdziwic Daewoo wypasny sprzet

kurde i dalej wszyscy o ten glosnik, coz medykujcie sobie ja napisalem jak to z tym bylo dlaczego akurat stx22, jak go zmienie to odrazu dam znac :)

Skomentuj

Mógłbyś podać wymiary tego suba? Spodobał mi się, a pomysł na użycie tego głośnika chodzi mi po głowie od dłuższego czasu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X