Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie macie Cyfrówki??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie macie Cyfrówki??

Przyszła pora żeby zaopatrzyć się w aparat cyfrowy, ale....... gdzie nie popatrzę tyle tego jest, że kompletnie nie wiem co wybrać, każda firma ma taki wachlarz tych aparatów....

Ostatnio kuzyn mi pokazywał, jego cyfróweczkę - Fuji FinePix A330, jakość zdjęć i obsługa nawet mi się spodobały - ostrość była spoko, można takie cudo za 400pare zł kupić. Ja mogę przeznaczyć do 500zł tylko niewiem czy się na to porywać bo w konct to fuji... ale co innego wybrać, doradzcie coś ??

Mam Minoltę Z1, ale nie polecam, zbyt słaby flash i duże szumy na zdjęciach. Ponadto ma notoryczne problemy z ustawieniem ostrości chociażby w lekko przyciemnionych pomieszczeniach. Ale za to ma zoom 10x, czyli to co tygrysy lubią najbardziej. Ogólnie polecam aparaty z dużym zoomem. Nie patrz na jakość zdjęć pokazywanych przez producentów czy sprzedawców, bo zwykłe ładne zdjęcie to można zrobić gównianym aparatem, wystarczy się tylko postarać. Gorzej już z wyrazistością w makro, stabilnością z dużym zoomem i ustawianiem ostrości w ciemnych pomieszczeniach. Z ustawianiem focusu bywa fatalnie w większości sprzętu low-end. Tu nie chodzi o to, że aparat chwilowo nie może ustawić poprawnie ostrości - on będzie notorycznie źle ustawiał i trzeba się będzie przerzucić na ustawienia manualne, co jest dość męczące.
    Polecam stronkę http://www.steves-digicams.com/

Skomentuj

ja mam Fuji S5500 i polecam :) 10x zoom optyczny, dobry podgląd LCD, ogólnie super sprzęcik za 1300zł...

Skomentuj

Ja mam Hp Photosmart M307 (3,27 Mpix, 3xzoom optyczny). Ten aparat jest dosyc dobry. Robi zadowalajace zdjecia w kazdych warunkach, ale jakosc nie jest powalajaca. Nie patrz na duzy zoom, chyba, ze lubisz robic zdjecia ze statywu. Rozdzialka 3Mpix wystarczy do zrobienia duzych zdjec w dobrej jakosci. Jesli bedziesz robic zdjecia wieksze niz A4 to zaopatrz sie w wieksza matryce. Jak bedziesz kupowal aparat to popros o to, zebys mogl wplacic kaucje i w razie czego oddac. Wtedy go wyprobuj w roznych warunkach (szczegolnie slabe oswietlenie w domu) i zadecyduj. Jak nie poprosisz o to wtedy Ci podbija gwarancje i mozesz zapomniec o wymianie lub zwrocie pieniedzy.

Skomentuj

Ja mam Sony Cyber-shot P93. najwiekszym minusem wg mnie to brak programu sport i by zrobic w miare dobre zdjecie w ruchu trzeba pobawic sie ustawieniami. Pomimo tego jestem z niego zadowolony i ma dobre akku(sony dostalem z aparatem)

Skomentuj

Fujifilm Finepix S3500 nawet git nie nazekam jedno jest do dupy tylko ze nie robi filmow z dzwiekiem ;/

Skomentuj

Ja posiadam OLYMPUS C4000.Za te pieniadze aparat ma świetne możliwości i zaskakująca jakość zdjęć.Masę ustawień i funkcji.Lampa błyskowa ma BARDZO duży zasięg.Optyka na wysokim poziomie.Jedyne jego minusy to to że jest wolny.Włącza sie około 4 sekundy i zdjęcia można robic w odstępach około 2s.Pozatym polecam.

Skomentuj

Konica Minolta A2 Ale, żeby zrobić dobre zdjęcie, to trzeba znać się trochę na fotografii i przeczytać niemałą instrukcję... No i niestety cena ;/

Skomentuj

A ja mam trusta czy jakos tak.Dałem tyle za niego co za lepszy film małoobrazkowy i na słońcu kładzie te wszystkie minolty i inne cuda Wypas sprzęcior,jak dla mnie spoko starcza.Nie kasa nie sprzęt.

Skomentuj

Hehe a ja miałem "Yakumo Mega Image VI" buheheh....
                    Ale sprzedałem i nie mam nic ;/
                    Aparat średni, w dobrym oświetleniu, czyli na dworzu robi dobre zdjecia, natomiast w pomieszczeniach juz sobie nie radzi... a w nocy to juz wychodzi kompletna kiszka....

Skomentuj

Ja mam canona powershot a200. Troche stare ale nie narzekam. Największą wadą jest to że nie kręci filmów z dźwiękiem

Skomentuj

nikon 5900 - fajny mały, supe zdjęcia, ustawień nie za dużo, ale te co ma w normalnym użytkowaniu wystarczają w zupełności,

jest mały, robi b.fajne zdjęcia (aż mnie zadziwił - kiedyś zajmowałem się fotografią, dawno temu) polecił mi go szwagier i znajomi z fotojokera, którzy na codzień bawią się dużo lepszymi sprzętami u siebie w studiach

Skomentuj

A ja mam SOny Cyber-shot DSC-S60, 4.1 M, LCD 2" nawet fajny sprzęt.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dj SMS
                            ja mam Fuji S5500 i polecam :) 10x zoom optyczny, dobry podgląd LCD, ogólnie super sprzęcik za 1300zł...
                            popieram

Skomentuj

Też mam Fuji 5500, za tą cene nie ma lepszego sprzętu.

Skomentuj

mam Canona PowerShot A60 i nie narzekam jak na moje potrzeba to mi wystaracza...

pozdr

Skomentuj

gdybym kupował teraz aparat do 1000zł, to też bym pewnie zainwestował w canona... pod względem możliwości canony biją na głowę konkurencję, moim zdaniem oczywiście

Skomentuj

też mam canona A60 ma tylko 2miliony ale zdjecia są super, jakbym teraz zmienial na nowszy to tylko canon np 510

Skomentuj

Ja mam sonz dsc-s60 opcji ma mnogo naprawde obsluga praktycznie banalna duzo gotowych ustawien, ilosc opcji... tak duzo ze przeczytalem instrukcje i doszedlem do wniosku ze narazie dam sobie spokoj :) bo aparat mam od 5 dni(dostalem za zdana mature) musze dokupic akumulatorki i niestety (co w sonkach najdrozsze) karte pamieci memory stick co jest minusem ale za to nie ma co sie martwic o jakos 4.1 m pix wystarcza w zupelnosci 3x zoom optyczny, celownik, funkca makro, 2 calowy przejrzysty wyswietlacz, i duzo duzo bajerow to sa jego zalety a minusty? oprocz kart memory stic nie znam :) mialem brac s40 ale s60 bije go na glowe ale cena 899zl w avansie raty 10/20/30 3x0% :) jedynie ubezpieczenie kredytu :) ale do 500zl to ponoc hp costam 407 jest dobry

Skomentuj

Powiem wam tak meczycie się o aparaty a tylko niektórzy maja dobre zobaczcie na na Olympusy ultra zoom np c 720 c 760 itp.. Manula jaki chcecie zoom 8x 10x optyczny i wszystko co potrzeba to samo maja minolty z2 z3 i te nowe fuji. A sony dsc to szroty jakich mało.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X