zrobilem sobie ostatnio niechcaco przebarwienie glosnikiem na tv takie rozowe w rogu na gorze nie wiecie moze jak to sciagnac?? czy wogole sie da ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak rozmagnesowac tv??
Collapse
X
-
nie wiem jak z tv ale wiekszosc monitorow po resecie odrazu dziala normalnie, kiedys sie zapomnialem i zmascilem caly obraz - caly na rozowo niebiesko :), wylaczylem na 10 sek monit i wlaczylem - jak nowka :), niektore monitory maja tez hot key ktory tak jakby resetuje obraz i tez to pomaga
Skomentuj
-
Najprostsza metoda to ta, którą przedstawiłem. Podobnie zresztą z monitorami, wystarczy go wyłączyć(na przycisku), a po chwili włączyć. Miałem podobne problemy(bratu się nudziło, więc zabrał mi kosz po GDN 20/40 - fajny był z niego głośniczek, później to niebyło nawet sensu regenerować) i pozostawił mi na kineskopie dwa różowe kółka. Wyjąłem wtyczke, odczekałem, aż napięcie z kondów zejdzie(w moim przypadku ok. 10min) i podłączyłem. Obraz wrócił do normy. Funkcja degausing odłącza siatke kineskopu, dzięki czemu rozmagnesowuje ją.
Skomentuj
-
Nie pamiętam dokładnie, gościu w sklepie komputerowym rozmagnesowywał monitor. Zrobił ciekawe urządzenie a mianowicie, nawinął kilkanaście zwoi kabla na kierownicy samochodowej :) Przystawia to ustrojstwo do namagnesowanego ekranu, i okrężnymi ruchami rozmagnesowywuje, a zasila to coś z sieci 230V
Skomentuj
-
widzialem jak moj wujek ktory naprawia telewizory tak robil
w nowszych telewizorach wystarczy wylaczyc zasilanie ale ze starymi trzeba sie bawic bo wylaczenie zasilania nic nie daje
jak bylem maly to bawilem sie z rodzicow telewizorem, mieli takie fajne koleczko na srodku ekranu przez bardzo dlugi czas
Skomentuj
Skomentuj