Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

OPONY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

umberto, a ha. calibra mojego kumpla tez ma apetyt na olej...

Skomentuj

calibra oprcz oleju ma jedna wade w nocy trzeba stac przy niej z kijem i rdze odpedzac bo w krzakach siedzi i je samochod zreszta jak kazdy opel z tego czasu

Skomentuj

uno turbo 1,3 ma cos kolo 105KM i z tego co pamietam 1,4 ma niewiele więcej. napewno nie wiecej niz 120.
        Co to jest za skladak i z czego jest ta skrzynia biegów ze tak zestopniowana jest bo seryjna z turbo pozwala rozpedzic go do 200km/h?
        Kolega ma turbo chyba 1,4 i powiem ze niezly potwor z tego jest. niepozorny i to jest najleprze.
        A najleprzy jest ten świst turbiny.

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
          calibra oprcz oleju ma jedna wade w nocy trzeba stac przy niej z kijem i rdze odpedzac bo w krzakach siedzi i je samochod zreszta jak kazdy opel z tego czasu
          no to dobre bylo:) ale cali jest dosc popularnym autkiem i dos duzo tych samochodow przyjechalo do nas po otwarciu granic :)

Skomentuj

z calibra jest tak samo jak z Golfem III VR6 cięzko znajezc w idealnym stanie z malym przebiegiem i nie bita

Skomentuj

Ja to bym chcial Opelka Corse nawet A z 2.0 16V DOHC . Wchodzi niemal od strzała i juz na samym początku mamy 150km i blisko 200Nm. Jak by było mało to zawsze mozna dać sprezarke i osiągnąc 300km i 400Nm a na takie "cuś" juz cięzko znalesc bata.

[ Dodano: 2005-07-17, 20:40 ]
              CRX swoją drogą tez nie jest zły w tej kategorii. Chłopaki z promotora pokazują to na zawodach a czas na 400m ponizej 12s robi wrazenie.

Skomentuj

Ja jednak stane na głowie i zostane przy bmw.Nie zrozumie tego ktos kto nigdy nie miał okazji pilotować tą marke.Na razie męcze sie z astrą ale wiem że docelowo znajde bete dla siebie.I tu nie chodzi o osiągi.Te auta oczarowują.Kiedyś kochałem mercedesa,kiedyś,dopóki nie dosiadłem bmw.Będziesz Mógł Więcej,cos w tym jest.

Skomentuj

Będziesz Miał Wydatek :P:P:P

Skomentuj

umberto, moj kuzyn tez taki twierdzi, mial juz kilka aut i teraz wsiadl do bmw i nastepne auto jakie kupil to bmw i mowi ze juz z tej marki nie wysiadzie. bedziesz mogl wiecej :)- dobre:)

Skomentuj

Lukaszu nie chce cie martwic ale Fiata rudy tez lubi, i to bardzo.. zreszta wiem ze sie o tym tez przekonales. A co do Opla, moi rodzice maja kadeta z 1991 r i pieknie go chrupie

Ja to bym chcial Opelka Corse nawet A z 2.0 16V DOHC . Wchodzi niemal od strzała i juz na samym początku mamy 150km i blisko 200Nm. Jak by było mało to zawsze mozna dać sprezarke i osiągnąc 300km i 400Nm a na takie "cuś" juz cięzko znalesc bata.
                      Hmm ja tylko powiem ze po przejazdzce Astra GSI 2.0 16V 150 KM zadna Corsa nie jest mi otrzebna.... Moj GT przy tej Asterce to pikus... Na nasze drogi i na wszystkich łysoli w koziłkach ze szklanymi dzrzwiami (co by 3 paski bylo widac) ta Asterka jest wystarczajaca... Poprostu juz choruje na GSI!!!!

Skomentuj

a ja chce miec mitshubishi lancer evo 8,jezdzi jeden tu obok mnie,jest zaje*isty to mruczenie... ten spoiler z wlokna szklanego.. te zderzaki i maska.. mmmm

Skomentuj

Tasior to pewnie nie wlokno tylko carbon :)

Skomentuj

evo 8 jest za bardzo naszpikowany elektronika dla mnie to autko stracilo juz swoj urok i surowosc tata mial je jakies 3 msc i sprzedal wrocil do subaru z 98 i teraz zarazony modyfikuje silniczek

co do uniacza to silnik jest jak pisalem 1,4 seryjnie nie mial turbiny obecnie jest juz po wymianie tlokow, korbowodu uklad dolotowy wydech poprstu przerobki silnika prawdopodobnie wylonduje w nim skrzynia od dieasla 1,9 ponoc pasuje ale to jeszcze troche ps kupilem PILOTY

a cha faktem jest ze astra GSI fajnie sie kula ale temu samochodzikowi czegos brakuje moze dlatego ze to jest opel sam nei wiem troche mialem to autko i jak dla mnie nic specjlnego a to ze szybko sie kula hmm pojezdzijcie golfem jedynka GTI a zrozumiecie brak tego czegos

Skomentuj

tak sie sklada ze mam kolege ktory uturbil bravo HGT
                              ...straszne to auto
                              nie do ogarniecia :) jakich opon by nie wlozyl do tego auta to ono i tak jechac nie chce.
                              Ma jedna wade ...paliwo
                              teraz chce pojechac nad nasze morze i paliwo w jedna i druga strone bedzie oksztowalo okolo 400zł z warszawy :(
                              Załączone pliki

Skomentuj

hehe uno uturbione- fakt zabawka fajna - btw w toruniu powstaje maluch z takim silnikiem zobaczymy jak bedzie to smigalo - bedzie nowy chip i troszke podlubany - docelowo ma byc okolo 160km
                                dla mniej zamoznych proponuje fiata CC i do tego wlozyc 1,2 z fiata sieny (85km) i to tez milo lata - kolega ma cos takiego i do 100 ma okolo 7,5sek

Skomentuj

carbon fiber=wlokno szklane... tak przynajmniej m isie wydaje

Skomentuj

carbon to wegiel wiec wlokno weglowe ;

Skomentuj

ok,w kazdym badz razie jest zajebi*ty,a spoiler mial z tego co lusterka ktos z tad(sorki ale zapomnialem kto,tatoturbo chyba? a on robil wlasnie z wlokna szklanego wiec chyba to to samo) bardzo mi sie podoba to mitsubishi i chcialbym je miec lub nissan skyline gtr 34(chyba to ten model)

Skomentuj

nissan skyline gtr 34 to jest tez moje marzenie lecz nei osiagalne mialm mozliwosci prowadzic wlasnie R34 i napisze to tak cos niesamowitego w zakretach pomaga sterowana os tylnia w fotel wciska na kazdym biegu nawet na 6 ozatym z czyms takim spotkalem sie poraz pierwszy nieliniowy uklad kierowniczy
                                        a silnik mozna krecic do 9 tys obrotow hmmm rozmarzylem sie moje marzenie hmmmm

Skomentuj

Kurcze nie mialem netu pare dni a tu sie tyle rzeczy dzieje, wiec jezeli mowa o samochodach to: Przed wyjazdem do anglii sprzedalem swojego Golfa III 2.0GTI DOHC 16V (152KM) teraz mierze sie rowniez na golfa III tyle ze VR6 ale tego wiekszego 2.9L i 192KM + do tego mam dostep do kitu z turbina robiaca z tego silnika 280KM wiec juz bedzie wystarczajaco tyle ze ten kit kosztuje 4000euro ;/

LUKASZ nie wiem czy warto z tak malego silnika wyciagac tyle koni, zdaje mi sie ze dlugo nie pochodzi ten silniczek

Skomentuj

Czaruję...
                                          X