Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Speaker Workshop

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Speaker Workshop

Mam pytanie do was mam kompa z zintergrowaną kartą Realtek-a AC97 czy na takiej karcie można bez obaw robic pomiary za pomoca tego programu .Czy wydoli ona z mocą bo szukałem w necie parametry tej karty ale nie moge odszukać

nie,nieda rady na 100%

Skomentuj

a to jest zwykle ac czy soundstorm ? jak to 2 to raczej spokojnie mozna, jakosciowo jest to porownywalne z sb live

Skomentuj

Dużej mocy to nie potrzeba, więc w tym względzie Realtek jeszcze nie jest zły. Ale wszystkie układy typu C-media, Realtek, Via - mają FATALNE parametry i nie nadają się absolutnie do pomiarów. Wiem bo mam C-media na Epoxie RDA3+. Niestety pomiary wychodziły mi za każdym razem inne. Zwykły sygnał testowy niby sinusoidalny, ale po przetworzeniu w ogóle nie przypominał sinusa, a co najważniejsze - miał nierównomierną amplitudę. W dodatku dosyć długie opóźnienie. W końcu rzuciłem 60 zł i kupiłem SB Live. Może być.

Skomentuj

A ja mam pytanie mam zintergrowaną karte AC97 na płycie epox 8RDAEI nForce2 mam procka AMD Duron 1600 i teraz moje pytanie chciałbym kupic karte
          CREATIVE SOUNDBLASTER LIVE 5.1 OEM by móc robic pomiary na SW
          ale w sklepie internetowym tam gdzie są podane wmiare pełne parametry pisze tak
          Wymagania systemowe
          Oryginalny procesor klasy IntelŽ PentiumŽ 166 MHz lub szybszy
          Zestaw układów (chipset) Intela lub w pełni z nim zgodny na płycie głównej
          32 MB pamięci RAM (zalecane 64 MB)
          WindowsŽ 95, WindowsŽ 98, WindowsŽ NT 4.0, WindowsŽ 2000 lub WindowsŽ Millennium Edition
          Wolne gniazdo do karty zgodnej z PCI 2.1 o długości połówkowej
          Słuchawki lub zestaw głośnikowy ze wzmacniaczem (do nabycia osobno)
          Do instalacji oprogramowania niezbędny jest napęd CD-ROM
          to znaczy co ze ja nie moge zainstalować tej karty bo mam innego procka czy co
          karta jestv pod adresem www.den.pl jak ktos moze to niech napisze jak w końcu mam być

Skomentuj

To wymagania minimalne ;D spokojnie i bez problemów zainstalujesz tą karte.

Skomentuj

Czaruję...
            X