Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ZAPALAMY ŚWIECZKI DLA LUDZI KTORZY ZGINELI.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie mam słów...[*]

Skomentuj

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

te dzieci tutaj niczym nie zawinily ,a ty radioaktvi postaw sie na miejscu tych rodzicow co b yc zrobil jak by zginelo twoje dziecko ???? jak bys zareagowal ??byl bys w zalobie czy bys kpisz z tego co sie stalo??

moze i rosjanie robia bardzo ale to bardzo duzo zeczy zle ale to nie znaczy ze wszyscy tacy sa nie bede tu podawal liczb ale akurat te dzieci niczemu nie zawinily .

jak dzis ogladalem tv ogladajac fakty na tvnie to az sie prwie poplakalem ,poniewaz nie chcial bym znalezc sie na miejscu rodzicow tych dzieci ,to jest poprostu straszne

a te wszystkie swieczki sa za wszystkich niewinnych ludzi ktorzy zgineli w nowym jorku zarowno strazakow policjantow sanitariuszy jak i cywilow ,oraz za te dzieci z ostatniego ataku terrorystycznemu

pozdrawiam

ps.:moze i to jest dla ciebie radioactiv glupie ,ale my tu wszyscy prubojemy jakos wspolczuc tym ludziom bo to jest wielka tragedia ,a takie internetowe znicze nie roznia sie prawie niczym od tych prawdziwych tylko tyle ze nie swieca ogniem i nie sa wypelnione woskiem z knotem ,oprocz tego nie ma znej roznicy

Skomentuj

re: Radioactiv mysle ze ma racje ...tylko przesadzil z doborem slow.

nie tlumacze go ale mogl oszczedzic wulgaryzmow.
        Nie bede komentowal tego typu "zniczy" z szacunku dla uczuc innych forumowiczow.
        Tez jestem przeciw przemocy zwlaszcza jezeli chodzi o dzieciaki!

Skomentuj

Witam! Adam napisałeś dokładnie to co ja chciałem napisać. Łukasz ważne są poległe

dusze ale wszystkie i te co giną przed kamerami i te co giną w samotności. Polityki od tych

spraw nie da się oddzielić jak choroby od jej przyczyny. Proponuję artykół

http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki...ecjal_a_7.html

Skomentuj

popieram TatęTurbo...
            pamiętajcie, że każdego dnia na świecie giną setki niewinnych dzieci. Od min, chorób, z głodu, ale o tych się nie mówi, bo to nie jest teraz na topie. A taki łańcuszek to jest właśnie polityka, którą ktoś wyżej skrytykował. Mogę współczuć rodzinom ofiar po cichu w domu, mi też jest żal tych dzieci i wstyd za ludzi, którzy są zdolni do takich rzeczy.

Skomentuj

[*][*][*][*][*]

Skomentuj

adam, dobrze piszesz.
                Rosja musi zrozumieć, że nie jest mocarstwem, że nie każde państwo chce się poddać jej dyktaturze. Po co za wszelką cenę chcą zająć Czeczenie? Nie bardzo się orientuje, ale to chyba Czeczenia kogoś (Inguszetie??) napadła i Rosja ruszyła z pomocą, ale trzeba rozróżnić pomoc od inwazji, przecież oni tam normalne czystki etniczne robią jak Kosowo a może gorzej. Czemu Rosja nie chce niepodległej Czeczeni? Bo to było jest i będzie państwo którym rządzi wojsko a to potrzebuje jakiejś wojny. Rosja to kraj gdzie demokracja jest mitem, ludzkie życie się nie liczy ( na dóbrowce użyto gazów bojowych!!) Postawmy raczej świeczkę nad Rosją, bo jak NATO urośnie w siłę, to pewnie zabierze się za prawdziwych terrorystów - Ruskich!! Po cholerę pchają się zająć Czeczenie, jeśli to pomoc to czemu nie wpuszczą pomocy międzynarodowej. Przecież to śmieszne, kraj który sam potrzebuje pomocy chce "pomagać" innym!! I niech mi nikt antyunijny antyamerykański i antywszsystko mówi, że Kościół, USA czy ktokolwiek inny robi to samo.
                PS i tak nie popieram ataków na ludnośćcywilną, ale pomyślcie co byście robili jak by np. Rosja nas zajęła i mordowała nasze żony, dzieci, bliskich robilibyśmy wszytko, żeby się przeciwstawić. Kiedy Rosja nie skończy ze swoim terrorem w innych krajach to i u niej spokoju nie będzie. Można by powiedzieć, że to nie nasz problem, ale przecież konflikt Palestyński wpływa na cały świat i ciągnie za sobą prawie wszystki mocarstwa - USA, GB a malutkie Kosowo ruszyło całe NATO do wojny. Jak chcemy walczyć z terroryzmem to trzeba walczyć także z Rosją. W Czeczeni pewnie ludzię modlą się, żeby mieć tak dobrze jak Irakijczycy pod wodzą Sadama...
                http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki...ecjal_a_7.html naprawdę dobr artykuł!!!

Skomentuj

mądrze prawisz... fpl na prezydenta !!!

Skomentuj

No robiłbym wszystko żeby się przeciwstawić ale nie wysadziłbym szkoły pełnej dzieci !

Skomentuj

w okolicy mojej miejscowości jest kilka miejsc, w których wymordowano w czasie wojny kilkanaście tysięcy ludzi... czy dla nich też zapalicie wirtualną świeczkę? pewnie nie, bo to nie jest teraz trendy :P

Skomentuj

Ja nie bede zapalał świeczek na tej stroni bo nie uważam ze to dobry pomysł (konstytucja daje mi do tego prawo).
                        Popieram radioaktiva i kolegów.
                        Jako ze sam jestem ojcem krew gotuje sie jak ginie JAKIEKOLWIEK dziecko nie tylko osetyńskie. Nikt tutaj jakoś nie zapalał świeczek dzieciom rumuńskim, irackim, afgańskim.
                        Dlaczego to własnie dzieci z osetti sa tak "uprzywilejowane" ze o nich sie pamieta a o reszcie nie.
                        Wstyd Panowie. Lepiejbyłoby gdyby tego postu wogóle nie było.
                        Bo jesli pamietac to o wszystkich.

Skomentuj

ditomek, spójrz na górę, kto zaczął temat... wszystko się wyjaśni

Skomentuj

Ja także nie popieram takich akcji typu internetowe znicze. One i tak niczego nie zmienią. Jak ktoś chciał porozmawiać o tym wydarzeniu to mógł założyć temat i się wypowiedzieć a nie jakieś znicze. Prawda jest taka, że jak ktoś chce i potrzebuje to się zastanowi i porozmyśla nad losem tych dzieci i uczci w ten sposób ich pamięć. A takie akcje szybko przeradzają się w masówke i po chwili ludzie stawiają znicze sami nie wiedząc po co i komu bo tak jest fajnie i wypada. :(

Skomentuj

Nie wiem jak Wy, ale moim zdaniem takie posty nie mają zbyt wielkiego sensu, zapalanie jakiś wirtualnych świeczek jest dla mnie dziecinadą. Wiadomo jest to dla każdego z nas szok-ostrzeżenie że to może i nas spotkać, ale jakbyśmy mieli zapalać takowe świeczki dla wszystkich ofiar na tej ziemi to nie starczyłoby miejsca na dysku dla tego serwisu na takie rzeczy, spójrzcie ile ludzi ginie rocznie na samych drogach w Polsce, no ile? Ja osobiście wiadomość tą przyjąłem do wiadomości, ale się nad tym nie rozczulam (wiem może uważacie że nie mam serca), ale przynajmniej nie udaję, że tutaj zapalam świeczkę, a później zapominam o tym i przechodzę do normalnych obowiązków. Dla mnie najważniejsze jest moje najbliższe otoczenie i o nie bedę się martwił, nie jestem matką Teresą żeby wszystko i wszystkich zbawić. Komentarz do mojego postu zostawiam dla Was samych, możecie najeżdżać na mnie i innych podobnie myślących (pewnie tacy się znajdą - mam nadzieję), ale odpowiedzcie sobie sam na pytanie czy za rok będziecie o tym pamiętali, czy może jakaś nowa tragedia (oby nie) spowoduje że wasze sumienia się ruszą i zapalicie kolejną wirtualną świeczkę (tylko po co?).

Skomentuj

jeśli nie pomoże takie coś to na pewno nie zaszkodzi:)
                                popieram akcje całym serduszkiem.może i nie chcę aby mnie to dotyczyło ale solidarność to solidarność.
                                podro

Skomentuj

gdzies spotkałem sie z określeniem ze "jak ktoś nie umiera w telewizji to nie umiera wcale".
                                  Po tych postach widac ze to prawda, smutna prawda.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X