Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niewytrzymałem,znowu :/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niewytrzymałem,znowu :/

Kupiłem następne,sam nie wiem co mnie do nich ciągnie.Może to wpływ ostatniej rozmowy z jednym z kolegów?Wciąż mi po łbie tuba chodzi.

Na razie graja w starych skrzynkach.To co wskrzesimy temat?Może mała kopia Nero?

jakie to glosniki ? arz 660x?

Skomentuj

tak to wygląda - jak ta szerokopasmówka Tesli

Skomentuj

Albo,ale nie jestem pewien,ale przypomina mi to troche szerokopasmowce tonsila,25/na coś/na coś wyglądały podobnie....

Skomentuj

Zdjęcia sa stare ale dzis właśnie zakupiłem nowa pare.Ciągle mnie tuba dreczy a tym bardziej jeden z kolegów dość skutecznie mi temat odświerzył na PW.
          Stereofonia jest na bardzo wysokim poziomie,pasmo sugerowane z pomiarów wydaje się wyższe,ogólnie góra sie wydaje w porządku.Jedyna bolączka to dół ale tu ma zadziałać tuba.Zaprzągłem google ale jak narazie nic nie wyniuchałem.Pozostaje sie wziąśc za bary z softem.Gdzies mam takie cudo do hornów.A tak wogóle to 6604 w wykonaniu made by westra.

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic219589-0.html
            http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=301178

chyba o to Ci chodzi... a może coś ala AcuHorn? to polecam też Elektrodę - tam tego sporo jest (sory, za reklamowanie konkurencji)

Skomentuj

w sumie to zadna konkurencja, tu i tak wiecej jest o home audio niz tam

umberto: nie za duze te paczki cos?

Skomentuj

a pod nimi stx????? nawet badziwene wysokie tony stx?????

Skomentuj

aa to te za 12 zł? myslalem ze te za 38 zł ... :>
                  Umberto... jak one graja bo cosik planuje i z wysokotonowymi slabo....a moze to nie twoje kolumny? tylko foto czyjes...

Skomentuj

To pod spodem to duet stx +alfred,stare dzieje.Już ich nie ma bo jak sie okazało to jeden z kolesiów sie w nich zakochał i zmienił altusy na tego dziwoląga.Mnie to na reke,pare pln wpadło.
                    Elektrode przekopałem wzdłuż i wszerz,poza kłótniami nic ciekawego nikt nie powiedział.Odgroda raczej odpada bo nie siegnie tak nisko jak dobra tuba.Słuchałem nero 125 i w porównaniu do np.closed różnica jest powalająca.
                    Te skrzynki na górze miały po usztywnieniach ok.12L.3x22mm przód,środek wyklejony też płytą 22mm i tył podobnie jak przód.Ponadto 2 wzmocnienia wewnątrz.Ktoś powie po co tyle.Ano po to że skrzynki były orginalnie z 5mm sklejki i lepiej grały niż sam głośnik.Z tego co wiem to grają obecnie z jakąś lampą ;]

Skomentuj

hmmm to przekop jeszcze raz Umberto :) w jednym wątku (jak znajdę to podam linka) widziałem parę konstrukcji Tub... ale tam krąży opinia, że Tuba ma sens na głośnikach 12-15-18" .. o ile mówimy o takiej samej Tubie :)

Skomentuj

Chyba widziałem,mówisz zdaje sie o odwrotce.Ja szukam rozwiazania typowego jak Nero 125.Bedzie ciężko ale mam cichą nadzieje że sie uda.

Skomentuj

No a to ?? Nie musi byc sciete, moze byc kwadratowe. Zreszta tam na stronie jest tez projekt z "kwadratowa" obudowa.
                          http://diy-audio.atspace.org/myvgtdwg.htm

Skomentuj

Tato Muminka, wydaje sie to dość ciekawe.Chyba znajde chwile czasu i zawzoruje się,ciekawe jakie będą efekty.

Skomentuj

to chyba jestem ciemny :ooops:. Możesz napisać co to odwrotka a co tuba? albo podać jakiegoś linka, gdzie jest to ładnie opisane?

Skomentuj

umberto,
                                Może tu coś znjdziesz godnego uwagi:

http://www3.ocn.ne.jp/~hanbei/eng-links.html

Jest pare linków do projektów o różniastej tubowej tematyce :)

Skomentuj

MarasK, ja też w tym temacie nie jestem za jasny .Powiem po chłopsku,tam widze projekt w którym głośnik siedzi w closed i promieniuje przez tubę.Mnie chodzi o wykorzystanie obydwóch stron membrany czyli jak coć co podesłał Tato Muminka.Może źle sie wyraziłem ale chyba wiadomo o co mi biega.

Skomentuj

aaaa.... żeby wykorzystać obydwie strony membrany to BR <joke> :) czyli chodzi o to, żeby głośnik był na froncie, a tylko tylnia część membrany pracowała przez Tubę?

Skomentuj

Dokładnie tak.

Skomentuj

acu horn to tuba czy LT?

[ Dodano: 2005-07-25, 09:21 ]
                                        http://www.acuhorn.pl/kolumny.htm

[ Dodano: 2005-07-25, 09:21 ]
                                        a czemu nie chcesz tych nero125? projekty kumpel miał - zrobił klony. A jak grają to mnie nie pytać :) jeszcze nie byłem

[ Dodano: 2005-07-25, 09:24 ]
                                        a wczoraj się mówiło o spadku poziomu na DIYaudio.pl :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X