Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niewytrzymałem,znowu :/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MarasK, dawaj ten projekt nero,noc mam całą wolną,materiał też jest

Skomentuj

jak dorwe kumpla :)

Skomentuj

No to czekam z niecierpliwością i dechy grzeje.Oby tylko wszystko do skutku doszło.

Skomentuj

motywuje was :] bo jak umberto cos zlozy i to zagra dosc miło,to składam to odrazu,tylko oby tych desek niebylo zaduzo bo zaplace wiecej za deski jak za glosniki hehe

Skomentuj

Twoje obawy sa w pełni uzasadnione,buda wyjdzie więcej niż 25zł.Bankowo.

Skomentuj

a ile mkw wiorowki by poszło? bo jak kupowalem an suba i monitorki to dałem 20 zł za wszystko...(bodajze 1.2 mkw)

Skomentuj

Na razie trudno wyczuć ale sadząc po zewnetrznych wymiarach będzie sporo tego.

Skomentuj

z 3mkw musisz liczyć. (na oko)

Skomentuj

3 mkw... a jaka najciensza moze byc decha?(koszta)

Skomentuj

o jaaa chcesz taką konstrukcję a oszczędzać na dechach? :| najcieńsza rozsądnie to 18mm

Skomentuj

oszczedzac... poprostu niewidzi m isie wydac na deski wydac wiecej niz na glosniki ....chyba ze naprawde tego beda warte,noi jak z spl bedzie...

Skomentuj

94dB masz na wstępie.. a że to tuba będzie to bare dB dojdzie.

Skomentuj

Marask,94 db,przy 2 tubkach,noi czy tuba doda mi Spl,tak doda ale czy nie tylko w basie?(bo chyba taka bedzie Umberto robił)

Skomentuj

Tasior, nie potrzebnie się martwisz.Tesla ma 91dB i spokojnie starcza do nagłośnienia sporych pomieszczeń.Tuba jest tylko po to aby "podciągnąć" dolne pasmo.Z wstępnych faz projektu wynika że powinno to to ciągnąć ładnie od 40-50Hz.Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.Narazie czekam na projekt Sound Wave,myślę że niedługo mi go podeśle a wtedy ruszam z pracami.Mam zamysł do wykonania dwóch wersji,tej od SW i od Taty Muminka.W między czasie zobaczymy co podesle Marask.Po cichu myślę że projekt SW i Maraska będą się częściowo pokrywać ponieważ pochodzą od pierwowzoru.No ale poczekajmy troszke.Jesli efekt bedzie podobny do Nero to już będzie wiecej niż sukces.

Skomentuj

Heh...ostatnio rozbawiła mnie dyskusja na lukarze na temat AcuHornów wprowadzonych do sprzedaży w USA :) A właściwie kilka zdań:
                                To nie jest typowy szit. To on jest bardzo nietypowy wręcz. To szit nad szitami. Czyli gówno podniesione do kwadratu. Ujawnia tę prosta prawdę że wszystko może być arcydziełem - wystarczy nasrać do puszki zalutować opisać i mamy dzieło sztuki.
                                Wystarczy głośnik od starego kołchoźnika za 25zł. włożyć w obudowę ze sklejki za 400zł. dodać trochę kabli i złoconych bajerów za 150zł. i wystawić cenę za całość 7.000,zł. A jak jeszcze za mało hi-endu to walnąć 11.500,USD i już mamy piękny dźwięk!
                                Czyż nie pięknie?

A co do samych Tesli to moja wizja jest taka, żeby wsadzić to w jakąś obudowę, kóra wyciągnie jeszcze resztki basu z tego głośnik i...dodać jednak wysokotonowy, cięty bardzo wysoko, ponad 10kHz. Nie wiem co z tego wyjdzie :) Może kiedyś...

Skomentuj

co do polaczenia sopranu z arz to dobry pomysl, ostatnio bawilem sie tonsilem gds 20/10 (jeszcze oryginalne sprzed kilku"nastu" lat) spodziewalem sie kijowego brzmienia ale odziwo zaskoczyl mnie jak na swoj wiek ma ladna srednice i dosc wysoko sciagnie, chyba nawet podobnie jak arz

polaczylem go z GDW 5/40 czy 5/40/5 teraz nie wiem bo zmazany napis jest ale ladnie sie komponowal i uzupelnial pasmo najwyzsze a mozna go kupic u tonsila za 18 zł takze warto sie zainteresowac tym

Skomentuj

esh0, i tak i nie.Sam kiedyś myślałem o dołożeniu kopółki ale jak teraz siedze i słucham to mam mieszane uczucia.No ale złóżmy to najpierw do kupy a dalej sie pomyśli.Co do hi-endu to ja to traktuje jako nowe wyzwanie,doświadczenie.Pewnie bym olał ten głośnik gdyby nie wizyta w wawie i odsłuch.Na lukarze spotyka się dużo różnych dziwnych opini i konstrukcji.Więc nie traktuje serio tak do końca wypowiedzi z tamtego forum,pewnie jakby acuhorn wsadził do kolumn kondy panasonica i zrobił połączenia ze skrętki UTP to by było cool.Moje zdanie,najpierw wypróbuj,przetestuj dopiero gadaj.A tam może jest z jedna osoba co miała styczność z produktem acuhorna.Owszem,cena szaleństwo,ale tu chyba bardziej chodzi o cenę projektu a nie użytych materiałów.Myślę że zrobimy to dużo tanie niż 7 kafli :)

Skomentuj

umberto, racja racja...też mnie to ciągle kusi, pewnie keidyś się skuszę, ale to już jak będzie gotowy projekt hehe

A co do ceny...że niby za projekt, czyli że ktoś to musiał wymyśleć...heh, wolę nie wiedzieć jak powstały te 'kolumny'

Skomentuj

Arz kopie!Powaga!
                                        Odetkałem troszke tył,tzn. uchyliłem doswiadczalnie (jak drzwi od garażu ) i pojawił sie fajny twardy basior.Przydało by się nizej ale nie wszystko naraz.

Skomentuj

Wiedziałem.
                                          Mnie też zawsze kreciły "inne" kostrukcje.
                                          Zobaczymy co wyjdzie z tesli.
                                          Tu na forum zbesztali Monacora SPH-60X. A spora ilość ludzi bardzo go chwali, zwłaszcza w budzie z dwoma wylotami... połaczernie tuby z basrefleksem.
                                          http://www.uibel.net/bauvor/ct193/ct193.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X