Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

autko od zachodnich przyjaciol... czekam na porady :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

autko od zachodnich przyjaciol... czekam na porady :)

witam

zamierzam sprowadzic sobie autko z Niemiec.
    moja kieszen to max 20000PLN (ok.5000Euro)
    co za ta kase najrozsadniej kupic waszym zdaniem?

pewnie zaraz posypia sie golfy3, e-36, B4-k i jakie to nie twarde auta (nie wspomniec o sytym kasku w sam raz na kradziez :/
    kiedys pewnie zadowolily mnie te autka ale teraz szukam czegos ciekawszego... co poradzicie?

ostatnio zaiteresowal mnie wv corrado ale za tkaka kase to kupsz 2 :P

Skomentuj

Po cholere 2 razy ten sam temat załozyłeś?
      Za 20tys to ja bym bral z niemiec jakies audi b4 z silnikiem 1.9 TDI a najlepiej 2.5 :)

Skomentuj

Za te pieniadze to ja sprowadzilbym sobie Honde Prelude Mk4 2.2 Vtec, ale to jest takie moje male mazenie jednak nie kazdy gustuje w takich autach. Natomiast chcac samochod bardziej dostojny wybralbym zadbanego Jaguara XJ 40 :], oczywiscie pod warunkiem ze byloby mnie stac na utrzymanie (silniki minimum 3 litry, ceny czesci zabojcze).

Skomentuj

Eee machnelo mi sie z audi mialo byc A4:P a nie B4:)
          Z silniczkiem jak pisalem 2.5 TDI, najlepiej po lekkim tuningu:) - wizualnym:)

Skomentuj

zadnego golfa, a4, i innego niemieckiego gówna tez nie!!!
            sa zajezdzone :P i powypadkowe; TDi jak niemiec kupuje tylko dlatego ze duzo jezdzi
            fiata i forda nie kupuj
            tylko japonski; patrz na corolle ;carine E ; mazde 323; 626 ale nie TD bo sie psuje; nissan primera 2.0 od 1997

zadnej hondy i mitshubishi bo sa usterkowe; a hondy za ta cene to bedzie ok 98 maja problemy z korozja;

francuskie tez zostaw bo sie psuja ale maja bardzodobre zabezpiexcczenia antykorozyjne;
            nie kupuj auta z angli bo nie mozna ich zarejestrowac nawet po wstawieniu kierownicy na lewa strone

a i tak wiekszosc jest powypadkowa;

jak juz nic nie bedzie do wyboru i bedziesz bral bity to najlatwiejsze do naprawy sa uderzenia z przodu (błotniki i belki sa przykrecane) acha i sprawdz czy wew komory silnika wszystkie sruby mocujace balchy sa takie same; sprawdz czy nie ma sladów wypadku na kolumnach McPersona - to swiadczy o siel zdezenia; po zderzeniu w bok czesta sa 4 slady wiec uwazaj; patrz na progi czy nie ma sladów laczen- to znak wstawienia cwiertki :P

[ Dodano: 2005-07-31, 22:27 ]
            silniczkiem jak pisalem 2.5 TDI, najlepiej po lekkim tuningu:) - wizualnym:)
            patrz bo kupisz za 5 tys euro

[ Dodano: 2005-07-31, 22:30 ]
            wv corrado
            audi b4 z silnikiem 1.9 TDI a najlepiej 2.5 :)
            Honde Prelude Mk4 2.2 Vtec
            heheh pseudo rice fjury tylko dla kul boji :P

tylko jeszcze tłumik Ramus i naklejka na tyl ; zimny łokiec i DISCO POLO
            jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
            joł niger :P

Skomentuj

aryan, co Ty chcesz?
              Cos do audi masz:>?
              Podalem z silnikami tdi bo sa oszczedne:P

A audi to dobra marka, wiem bo tata ma b3:P a ja sobie nia od czasu do czasu smigam:)

Skomentuj

mam duzo do audi :p tez chcialem kupic ale jak zobaczylem jakie sa egzemplarze to nigdy audi uzywanego!!!

PS tdi maja usterki turbinki i zaworu upustowego; to nie te audi;

maxi a przebieg jski masz 350 tys?

Skomentuj

a nie wiem:P ale grobo ponad 300 chyba:P
                  Eee z tego co ja wiem to w A6 i C4 to silniki 2.5 TDI sa jedne z lepszych....
                  Tak przynajmniej uwaza moj tata :P

Skomentuj

Ja na twoim miejscu sprowadził bym sobie opla omege 2.5 tdi. Ludzie, nie ma co porównywać eksploatacji czy szybkości zuzycia pojazdów które jezdzily w polsce do tych które jeździły w niemczech... tam drogi są równe jak stół, lepsza bęzyna itp itd... Takie jest moje zdanie :|

Skomentuj

może opel senator? (nie jestem pewien dokladnej nazwy:P:)

Skomentuj

406 1.9 td i masz wszystko w ...
                        Tanie AC itd.....

Skomentuj

opla omege 2.5 tdi.
                          to juz lepiej kup te audi; dłuzej pozyje niz ta omega !
                          406 1.9 td i masz wszystko w ...
                          Tanie AC itd.....
                          -syf ; od tego to ja juz wole ta omege;
                          1 gówno i 2gówno; zreszta poczytaj sobie raporty usterkowosci TUV to zobaczysz;
                          Ludzie, nie ma co porównywać eksploatacji czy szybkości zuzycia pojazdów które jezdzily w polsce do tych które jeździły w niemczech... tam drogi są równe jak stół, lepsza bęzyna itp itd
                          ja zakładalem przy kupnie ze 300tys w niemczech to 100tys u nas :/
                          może opel senator? (nie jestem pewien dokladnej nazwy:P:)
                          od tego szajsu to wole juz 406 1.9 :/ złom ostatnoi model prod w 1990; wiekszy troche od omegi i bardziej usterkowy

tylko japonski
                          Eee z tego co ja wiem to w A6 i C4 to silniki 2.5 TDI sa jedne z lepszych....
                          5cyl w rzedzie 140 koni- silnik dobry ale masz 2% ze znajdziesz w dobrym stanie :/
                          tak dobrze wiesz ale w C4 nie montowany:P a w a6 do 1997 roku puzniej zamieniony na v6 który jest usterkowy

poszukaj korolii , cariny, 323; 626

Skomentuj

omega 2.5 td - taak ...śmietnik

Skomentuj

aryan, mówisz,że wszystko gówno, a sam pewnie malaczem poginasz, bo to COOL samochód - jak wystawisz łokieć to ludzi z chodnika zamiatasz i możesz się chwalić,że masz najwięcej dB/m^3.
                              A tak na serio... dałbyś sobie spokój z jechaniem innych. Trzymasz się swoich typów, a innych możliwości nie dopuszczasz. Daj se luz.

Skomentuj

hm... kazdy samochod jest usterkowy jak sie o niego nie dba, ja kupilemrok temu Rovera 200Vi i tez sporo osob mowilo ze usterkowy, ze trudnmo o czesci, drogie czesci, duzo pali eh.... a to ludzie taly jak Aryan (?) mowia co uslysza od innych ludzi ktorzy nigdy nie mieli takich smaochodow (jesli sie myle to przerpaszam:) ) Moim zdaniem Niemieckie auta sa najlepsze, i najladniejsze. Japonczyki to takie gowna wykonczone tanimi platikami.

a tak po za tym to osatatnio moj wujek kupil Opla Astre 2.0 TDi `01 i zaplacic niecale 20 k zł. Opel jak to Opel, ale jezdzi, malo pali :).

Skomentuj

Sluchajcie ale tez nie mozna porownywac samochodow sprowadzony ze wschodnich niemiec , a z zachodnich. Przeciez co starsze i gorsze (bardziej zajezdzone) auta jezdza na wschodzie, a glownie z tamtad sprowadzane sa do Polski. Przejedzcie sie przez ten kraj a zobaczycie jaka jest roznica w stanie samochodow - na zachodzie bedziecie mieli same elegancko utrzymane fury mimo ze nie zawsze najnowsze. Natomiast na wschodzie sytuacja z autami jest nieraz podobna jak u nas, co z tego ze maja tam dobre drogi, jesli biedniejsza czesc spoleczenstwa ktora tam mieszka nie ma pieniedzy na pozadne serwisowanie i utrzyamnie furki caly czas w idealnym stanie.

Skomentuj

Ja od czasu do czasu jeżdżę Mercedesem E220 124W, 2200 cm3 benzyna, 150 KM, przebieg 450 tys, 1993 r, do kraju sprowadzony z Niemiec przez poprzedniego właściciela ładnych parę lat temu. Ale bryczka nie do zajechania, dla niej taki przebieg to jest tyle co nic. Dosyć ciężka (około 1500 kg z tego co pamiętam), ale już przy prędkościach 100-130 nawet na 5 biegu ma jako takiego kopa i można wyprzedzać bez zmiany na niższy bieg. Klima, abs, airbag, wspomaganie, elektr. szyby i lusterka, podgrz. lusterek, inne pierdoły. Blachy - żadnej rdzy, dziur, ani "purchawek", no ale na zachodzie stosuje się lepsze blachy. Co innego polskie wozy, gdzie karoserię robi się z blach do czołgów. A na codzień - pomykam malaczem w kolorze ciemnozielony metallic. I proszę nie krytykować maluszków, bo to kultowe samochody :)

Skomentuj

Ja bym sobie przytargał jakieś nietypowe BMW - takie co u nas jest mało - np serii 6 lub 8.

Skomentuj

witam ponownie

bardziej szukam czegos w dieslu
                                        ma to byc samochodzik raczej na miasto (wiec zadna wielka krowa)
                                        nie bede robil nim wielkich przelotow (nie wiecej niz 10.000 km rocznie)

podoba mi sie audi A3 ale za ta kase raczej nie znajde nic ciekawego...

chcialbym jakis samochodzik do 5-ciu lat z nieduzym przebiegiem a nie jakiegos 'starego srupa'

Aryan wez idz sie powymadrzaj gdzies indziej bo juz niejeden ma Cie tu dosc ):P
                                        corolla (jescze bym przezyl..) ale carina?? jak to w ogole wyglada buahaha!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X