Ten przyrząd to se można co najwyżej w tyłek wsadzić.To jest dobre na lakier w stodole kładziony.Widze że sie czepiasz różnych marek a doświadczenia masz tyle co w internecie wyczytałeś.Dla ciebie bardziej rozwalone auto przy stłuczce jest gorsze.Weź sie w łeb chuknij i nie pisz więcej takich bzdur bo tylko w głowach mieszasz.Nawet nie wiesz co to kontrolowana strefa zgniotu i pochłanianie energii uderzenia.
Co do japońców to idź lepiej do lepszego elektromechanika i popytaj.Powyżej 95 roku robi sie masakra,nawet centralne zamki są sterowane cyfrowo i to właśnie w maździe.Dowiedz się ile kosztuje reflektor.wachacz czy przegub.Dopiero przejżysz na oczy że to właśnie niemieckie są cool bo części śmiesznie tanie.Mam teraz astre i się śmieje z gostków co sie rzędem ustawiają do elektromechanika.I wkoło tylko komputerki do naprawy bo nowy kupa szmalu.A ja do szwaba kupiłem za 6 stówek,do japońca przynajmniej 4 x tyle i dostać ciężko.Miałem lancera,niech go drzwi ścisną,drogo wszystko jak diabli.Jeśli japoniec to tylko nówka albo z bardzo pewnych rąk i nie za stary.Bo sie wkopać na amen można.Carina E też nie jest różowa,przypadłość to mechanizmy podnoszenia drzwi i skrzynie biegów,szczególnie w okolicach 150 tyś km.
Co do bmw to życze ci abyś kiedyś wszedł w posiadanie,może wtedy rozjaśni ci sie definicja samochód.
:/ postow Aryana to juz sie nie chce nawet czytac. Mam rovera 200Vi od 1,5 roku, przejechalem prawie 30 kkm, i praktycznie nic sie nie zepsulo, czesci nie sa drozsze jak do Hondy! Moze masz pecha do europejskich samochodow i kazdym co jezdziles mial jakies wady fabryczne.
po za tym pisales ze model 407 jest wzywany do servisu z powodu samozaplonu, pmylilo Ci sie chyba z 307!
EUROPEJSIE SAMOCHODY SA NAJLEPSZE!! :) ( OPROCZ FIATOW I INNYCH PARU WYJATKOW :) )
dziewczyny chcesz rwac? zimny łokiec i davaj davaj .... noo gdzie te dzievchonki dumala dumala :P
Co miales na mysli piszac to zdanie??
Zadnego samochodu rdza nie bierze, a Nexie produkowali do konca 1998 (na wystawach w salonach samochodowych staly jeszcze do jesieni '99), a moja to jest tak na dobra sprawe produkcja bodajze pazdziernik '98 a rejestracja w 1999 (przedostatnia wzieta z parkingu).
Ten przyrząd to se można co najwyżej w tyłek wsadzić.To jest dobre na lakier w stodole kładziony
LOL znasz sie jak cholera :P mize na głosnikach to sie znasz :P jasnee....
przyrzad ma homologacje :) poprzyczony od kumpla gazownika co sprawdza powloke laki gazociagu zeby nuie przerdzewiala :)
przyrzad ma dokładnosc do 1 mikrmetra :P nawet automat malrski nie polozyrówno farby i lakieru róznice w niebitym samochodzie wynoszo do 40 mikrometrów i niewazne jaki o jest samochud :P
Widze że sie czepiasz różnych marek a doświadczenia masz tyle co w internecie wyczytałeś
LOL samochodów mialem wiecej niz 10 osób wzietych razem z tego forum :P
Dla ciebie bardziej rozwalone auto przy stłuczce jest gorsze
a nie jest? w stoodle klepane jest lepsze? zapytaj sie faachowca; pzoatym auto bite traci na wartosci jak pózniej bedziesz chiał sprzedac :P
Nawet nie wiesz co to kontrolowana strefa zgniotu i pochłanianie energii uderzenia
LOL
Co do japońców to idź lepiej do lepszego elektromechanika i popytaj.Powyżej 95 roku robi sie masakra,nawet centralne zamki są sterowane cyfrowo i to właśnie w maździe
kolejny ID... co nic nie wie :P mazde mam z 01roku i wiesz co w niej wyminialem ?? ...NIC orócz oleju, filtró i opon- nawet zawieszenie jest dobre :)
kolega ma toyote corolle 1.6 na gazie z 95 wersja wypasiona:p klima, poduszki pełna elektryka i nic sie nie zepsuło oprócz ogrzewania tylnej szyby i wymiany weza od klimatyzacji :P
Dowiedz się ile kosztuje reflektor.wachacz czy przegub
przed kupnem sprawdzilem:P kolega w tej toyocie mial pobita przednia szybe bo z ciezarówki spadł kawaklek lodu-- i wiecie ile kosztowala przednia szyba 300zł za uzywana :P
a reflektor kosztuje
do rover 200 967zl
corolii 873
bmw e 36 1482 zł LOL
właśnie niemieckie są cool bo części śmiesznie tanie
idz do sklepu i popytaj to zmadrzejez;
zreszta sam móiles miales dresiarska bmw 2.5 coupe i bralo tyle oleju co benzyny i moze powiesz ze to dobry samochud?
Mam teraz astre i się śmieje z gostków co sie rzędem ustawiają do elektromechanika
dziwi mi fakt bo głowne userki astry to obluzowanie zlaczy przewodów elektrycvznych; uszkodzony wlacznik termiczny wentylatora; awarie pompy cieczy chlodzacej; nieszcczelnosci przew paliwowych :P a gdzie tych gostków widziales co sie rzedem ustawiaja ??? i z jakim
i samochodami
co do tojej astry masz wersje produkowana w polsce czy nie?
bo te wpolsce szybko rdzewiej szczególnie wokół okien :P pod uszczelkami sprawdz sobie!!!!
I wkoło tylko komputerki do naprawy bo nowy kupa szmalu
sasiad ma mazde tez 323f 1.8 z 98 ma 160 tys przejechane i nic sie nie psuje !!!
moja ciotka ma mazde 626 2.0 automat z 94 i dojezdz do praay codzienie 70 km w jedna strone i tez sie nic nie psuje!!! wyyjasnijcie mi to, znawcy mottoryzacji!! a jak nie potraficie to spójrzcie na raport TUV !!!
.A ja do szwaba kupiłem za 6 stówek
a ja do zadnego nie kupowalem:P
mam według TUV usterkowa lagune 1.6 i wiecie co sie psuje tez nic! chociaz profilaktycznie wiedziec trzeba co wymieniac !!
czesci sa dosyc drogie :/ ale jak wymienialem pasek rozrzadu to wyminilem pompe cieczy chladzacej chopc byla sprawna i mogla jeszce 10 tys zrobic to oplacalo sie wyminic bo otwarcie silnika kosztuje 250 zł a sama pompa 150zl to od razu zmienilem:)
w lagunie siada elektronika i immobilaser a u mnie nic sie z tych rzeczy nie psuje!! mam lagune i sie ciesze ale jak mailbym komus polecac to bum laguny nie polecił :P
do japońca przynajmniej 4 x tyle
przynajmniej LOL pierniczysz głupoty a nawet nie sprawdziles !!!
Miałem lancera,niech go drzwi ścisną,drogo wszystko jak diabli.Jeśli japoniec to tylko nówka albo z bardzo pewnych rąk i nie za stary
MITSUBISHI to gówniana marka!!! wiec sie nie dziw!!
nówka albo z pewnych rak to tez do NIEMCA SIE TYCZY!!!!!!
zreszta kazdy samochud trzeba serwisowac !!!!!
Carina E też nie jest różowa,przypadłość to mechanizmy podnoszenia drzwi i skrzynie biegów,szczególnie w okolicach 150 tyś km.
przy 200 tys :P corolaa tez mówie z wlasnego doswiadczenia:P i co z tego???? do 200tys w twojej astrze ile sie rzeczy zepsuje?? vw?
Co do bmw to życze ci abyś kiedyś wszedł w posiadanie,może wtedy rozjaśni ci sie definicja samochód
w zyciu!!! chyba ze na czas gwarancji :P dziwi mnie twoja ocenaBMW skoro sam miles i sie pozbyles bo olej brala :P to juz wole audi!!!!!
:/ postow Aryana to juz sie nie chce nawet czytac. Mam rovera 200Vi od 1,5 roku, przejechalem prawie 30 kkm, i praktycznie nic sie nie zepsulo, czesci nie sa drozsze jak do Hondy! Moze masz pecha do europejskich samochodow i kazdym co jezdziles mial jakies wady fabryczne
sa w cenie podobnej wbo ten model byl robiony razem z chonda i sporo czesci pasuje od hondy civic :P a teraz rovera ma bmw i zobaczcie sobie na ceny czewsci zamiennych:P
umberto do kazdego samochodu czesci wraz z wiekiem staja sie tansze!
zobacz soebi czesci do astry 3! a nie do samochody sprzed 2 generacji temu!!
Moze masz pecha do europejskich samochodow i kazdym co jezdziles mial jakies wady fabryczne
niekadzy:P mialem audi b3;b3 2.0 115 km zabezpieczenia antykorozyjne swietne chyba ze bity; praktycznie nic sie nie psuje oprucz wymiany uszczelniaczy pod gowica inacej beize olej i wtedy olej pojawia sie w cieczy chlodzacej - dobry sposób na zbadanie stanu silnika!!! bzdur nie pleccie bo kazdy AUDI i VW , SKODA z tym silnikiem ma TA WADE:P
passata diesla tez mialem wersja w miare bogata jezdzilem na opale silnik nic tylko korozja brac zaczela ! to sie pozbylem :P
mam seicento i oprócz wymiany lusterka wew bo sie polamalo; wymiany wentylatora od ogrzewania i mechanizmu zwijajcego pasy nic nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale nie polecam tego samochodu:P seicento jest cynkowane !
po za tym pisales ze model 407 jest wzywany do servisu z powodu samozaplonu, pmylilo Ci sie chyba z 307!
nie nie pomulilo mi sie !!!!! :P wlasnie peugeot jakies 2 tyg lub 3 zaczelo wzywac wlascicieli 407!!!!!
EUROPEJSIE SAMOCHODY SA NAJLEPSZE!! :) ( OPROCZ FIATOW I INNYCH PARU WYJATKOW :) )
ja powiem ze fiaty sa OK ale nie polecam; wysuwasz taka opinie na temat fiatów bo miales wlasne doswiadczenie zfiatem czy przeczytales w internecie??? ja mam 3 pod rzad :P
Cytat:
dziewczyny chcesz rwac? zimny łokiec i davaj davaj .... noo gdzie te dzievchonki dumala dumala :P
Co miales na mysli piszac to zdanie??
Zadnego samochodu rdza nie bierze, a Nexie produkowali do konca 1998 (na wystawach w salonach samochodowych staly jeszcze do jesieni '99), a moja to jest tak na dobra sprawe produkcja bodajze pazdziernik '98 a rejestracja w 1999 (przedostatnia wzieta z parkingu
nierozumiem po co taki samochód?? pseudo rice boj skatowany przez jakiegos wiesniaka albo wiesniaków !!!
widziales jakiegos starszego faceta w takim? czy drecha? w 90% takimi fjurami jezdza drechy chyba ze sam nosisz?
mialem okazje kupic E 32 kombi z 93 czarna perla zadbana w swietnym stanie alenie kupilem bo to samochud dla drecha ! chociaz sam nosze dresy nie potrzebuje szpanowac samochodem GTI
dziwi mnie umbert i jego 325- moze to dresss!!!
co do nexii tosie pomylilem produkowali ja do 2000r sory za pomylke :P
tylko ze DAEWOO nie daje gwarancje na powloke lakiernicza tam gdzie w zimie ulice posyoywabne sa sola!!!
mój kolega ma nexie 97 1.5 sedan i sie nie psuje alejej nie polecam!!
CO do samochodu to jak ma bbyc maly to toyota yaris; corolla ; mazda 323f moge polcic i 626 mam w rodzinie i nic sie nie psuje!!!! jak nie wierzysz to ise zapytaj kogos kto ma mazde!!!!!
micra 1 pod koniec produkcj byla wyposazona w diesala bez turbo który cieszył sie dobra opinia i niwielka usterkowoscia!!!
almera tez moze byc ale 1 lub 2 od roku 2002 bo od okolo 2000r do 2002 zdarzaly sie egzemplarze korodyjace omimo ocynkowanego nadwozia
mitshubishi to badziewie!
jakos nic nie wspomina o tdi VW czy sa takie dobre :>???????????????????
[ Dodano: 2005-08-02, 12:35 ]
a pozatym BMW E 36 318z 94 mial mój kuzyn swego czasu gwiadza DISCO POLO buhahah 1 wlaxsciciel i nic sie nie psulow niej;
arayan a moze masz autohandel co ?? ja mialem jeden samochod w zyciu i bardzo bylem z niego zadowolony ( Golf III GTI 2.0 16V DOHC ), sprzedalem go z powodu wyjazdu do anglii, teraz zamierzam sie przezucic na Golfa III VR6 albo na E36 Coupe ale widze ze cokolwiek ktos wymieni to jest auto do dupy... a moze to BMW co miales bralo olej z powodu nieprawidlowej ekspatacji ?? Chociaz watpie zebys sie przyznal, a moze mialo przejechane 300 000 km i juz wymiana uszczelek nie pomagala ?? Moze juz byl czas na splanowanie glowicy?? oraz ustawienie zaworow ktore pewnie bylo slychac z 20m od samochu...
aryan,ty mnie tu od dresów nie wyzywaj bo możesz miec przykrą niespodzianke.Z samochodami obcuje dłużej niż ty po świecie chodzisz.Zresztą twoje opinie są czysto teoretyczne żywcem wydarte z kolorowych pisemek dla niedzielnych kierowców i z sieci.Czyli sa nic nie warte.Sory,gówno warte.Ten twój mierniczek nadaje sie do mierzenia grubości skórki,wiesz gdzie.
Żebyś nowy nawet mierzył to i tak ci gówno wyjdzie,zresztą sam żeś to potwierdził.
Ogólnie widze że obrazony jestes na caly świat,wszystko krytykujesz a siebie masz za ideał wszechwiedzący.Dla mnie jesteś poprostu zarozumiałym szczylem i nie mam zamiaru zniżać sie do twojego poziomu.Pisz se dalej te bzdury.
Mierniki grubosci lakieru maja sie nijak do sprawdzania czy samochod byl bity!!! Mam znajomego pracujacego u dystrybutora pewnej marki samochodow (nie powiem ktorej, ale jest sa to bardzo popularne, szczegolnie ostatnio samochody), on mowi tak: wszystkie nowe samochody ktore przyjezdzaja maja jakas wade, ktora zazwyczaj powstaje podczas transportu. Importer ma wlasna lakiernie, warsztat i naprawia wszystko we wlasnym zakresie. Zazwyczaj sa to zarysowania lakieru, wgniecenia w blacharce. Tak dzieje sie nie tylko w Polsce i nie tylko w tej jednej marce samochodow, ale na calym swiecie. Podobno kupujac samochod jest bardzo, bardzo, bardzo ciezko trafic na taki w ktorym nic nie bylo robione, a juz pomine to ze chlopaki na placu parkingowym tez sobie lubia poszalec nowymi samochodami :].
ja mialem jeden samochod w zyciu i bardzo bylem z niego zadowolony ( Golf III GTI 2.0 16V DOHC )
to sie ciesze z tego powodu; pierwszy wlasciciel?
a moze to BMW co miales bralo olej z powodu nieprawidlowej ekspatacji ?? Chociaz watpie zebys sie przyznal, a moze mialo przejechane 300 000 km i juz wymiana uszczelek nie pomagala ?? Moze juz byl czas na splanowanie glowicy?? oraz ustawienie zaworow ktore pewnie bylo slychac z 20m od samochu...
LOL mówisz o BMW umberto!!!
BMW było w automacie i nie bralo oleju :P zreszta przy 300 stówkach brac nie powinien !!!! chyba ze dorwał sie do niego jakis burak!
Z samochodami obcuje dłużej niż ty po świecie chodzisz
tak ... przechodzisz codziennie obok parkingu :P moze i dłuzej ale wiecej samochodóww nie miałas niz ja :P wiec nie mów :P
z kolrowych pisemek i z netu to pochodzi raport TUV chyba kazdy wie co to jest.
skoro tak chwalicie niemieckie samochody to powinniscie wierzyc takze niemieckim instytucjomtakim jak TUV :P
Czyli sa nic nie warte
TUV tez nic nie warty :P
Ten twój mierniczek nadaje sie do mierzenia grubości skórki,wiesz gdzie.
brak ci argumentów to sie znizasz do poziomy nie powiem kogo ....
mój miernik jest wart ponad 1/3 ceny twej asterki :P chomologacje tez ma wymagan przez polskie wladz e :P mierzylem nowe samochody i maja warstew lakiernicz o grubosci 140-160 mikometrów! przypomimnam 1000 mikrometrów =1mm nie istnieje taka technologia na swiecie która polozy warstwe lakiernicza z dokladnoscioa do 1 mikrometra :P
Ogólnie widze że obrazony jestes na caly świat,wszystko krytykujesz a siebie masz za ideał wszechwiedzący.Dla mnie jesteś poprostu zarozumiałym szczylem i nie mam zamiaru zniżać sie do twojego poziomu.Pisz dse dalej te bzdury.
dowartosicowales sie?
Mierniki grubosci lakieru maja sie nijak do sprawdzania czy samochod byl bity!!
oj jest
np nagminie stosowane przez wszytkich jest to jeli samochud byl bity i doszlo do uszkodzenia drzwi najczesciej przy zamku i i zawiasach handlarze klepia drzwi iszpachluja uszkodzona czesc:P musza pomalowac caly element zeby nie bylo plamy!!!
za pomoca miernika spraewdzalem co zostalo szpachlowane i malowane;
co innego uderzenie w tylny blotnik nad kolem- wtedy wstawia sie cwiertke a wycina uszkodzony element! jesli nawet samochud jest cynkowany i wstawiony element tez tow miejscu spawania starego i nowego elemntu podzcas spawania ocynk s=zostaje uszkodzony!!! ocynk wrazliwy jest na temperature!! wiem bo ojciec zajmuje sie cunkowaniem :P elementy wstawione wykrywamy :P przy uderzeniach bocznych w srodkowy słupek opróccz tego ze samochud zostawia 4 slady pogieta jest podłoga i dach!! hanfdlarze klepia dachy i szpachluja je!!! mairnik tez to wykrywa :P
najllatwiejsze do zrobiena sa uderzenia w prrzud- błotniki i belki odkreca sie wstawia nowy elemnt i przykreca sie z powrotem :P chyba ze zostanie uszkodzona kolumna MCPersona wtedy tylko prostowanie ramy :)
Mam znajomego pracujacego u dystrybutora pewnej marki samochodow (nie powiem ktorej, ale jest sa to bardzo popularne, szczegolnie ostatnio samochody), on mowi tak: wszystkie nowe samochody ktore przyjezdzaja maja jakas wade, ktora zazwyczaj powstaje podczas transportu.
SWIETA PRAWDA i to najczescie przy wjezdzaniu i zjezdzaniu z lawety :P
pewnie NISSAN :>???
znajomy ojca prowadzi salon fiata :p i przyjechal koles nissanem almera nowiutkim miesciac wczesniej go odebrał z salonu ; a na hali serwisowej mieli miernika taki to go pomiezyli bo chieli sprawdzic przyrzad hehehe to koles malo co nie pobil jednego mechanika :) hehehehehehehehdebn
dlatego przy kupnie nowego samochody wybiore sie z miernikiem :P zazadam albo nowego egzemlarza albo wysokiego rabatu !!!! a jak nie to pujde do konkurencji :P
a juz pomine to ze chlopaki na placu parkingowym tez sobie lubia poszalec nowymi samochodami :].
i nie tylko na placu; równiez w serwisie jak oddajesz albo w u blacharz; zreszta jak dostalem samochud zastepczy bo mój poszedł do serwisu to tez go skatowalem - co tam nie mój :)
Ej umberto dlaczego nie kontynujesz watka z drogimi cenami czesci do japonców i niemieckich????? zobacz sobie cenny czesci do mercedesa!!!!
[ Dodano: 2005-08-02, 17:31 ]
a co do gazetek to nie kupuje ich bo zbieram na motor :P :))))
[ Dodano: 2005-08-02, 17:37 ]
a zreszta jak chodzielm po gieldzie i kupujacy widzieli ze mam miernik to blagali zeby pomiezyc samochud ! niektórzy dawali 10 lub 20 zł za pomierzenie; tylko chandlarze patrzyli krzywo i to bardzo
Nie potrzebuje żadnych mierników ani innych bzdur.Kompa kupiłem bo było podejrzenie ale sie co inne okazało (czujnik temp.od kompa).
Przykładowa cena końcówki drazka kierowniczego do e36-127 zł kpl.
Sprzęgło kompletne-490 zł
termostat-90zł
Cos jeszcze?Prosze
tarcze i klocki przód do w 124 ok.380 zł
I tylko mi tu nie pisz że to z taniochy jakiejś bo to sa sprawdzone części które na codzień są montowane w wielu samochodach.I nie pisz mi nic na PW bo to strata czasu,nie mam zamiaru dyskutować.Przcierz dres jestem,nie?Tylko troche podstarzały.
Hahahahaha. Jakim cudem, jednak co by tu dużo nie gadać metal trze o metal i po 100 000-150 000 już trochę podbiera oleju. Dawniejsze samochody przy 120 tys konczyły swój żywot ( wszystkie autka PRLu :) jak ktoś przejechał 200tys to był rekord. a silnik na max wyeksploatowany.
Nie uwierzę w to, chyba, że albo co chwilę remontujesz silnik, albo cop chwilę lejesz doktorka. Max daje 150tys potem nawet BMW zaczyna podbierać co jest rzeczą normalną - tylko trzeba pilnować. Z pewnością jak sam piszesz nie jesteś burakiem i nie katowałeś tego silnika, ale w to że potrafiłbyś zrobić 300 000 jakimkolwiek autem bez dolewania oleju nie uwierzę.
peters zle mnie zrozumiales :P brac tyle co paliwa :P 1l na 1000km :P hehe
moja laguna nie bierzze zminilem w lutym i praktycznie nie zmienil sie poziom oleju :P a ma 150 tys :P
Dawniejsze samochody przy 120 tys konczyły swój żywot ( wszystkie autka PRLu :) jak ktoś przejechał 200tys to był rekord. a silnik na max wyeksploatowany.
w poldim z 92 to ja od dawna nie sprawdzalem poziomu oleju:P ehheh i jezdzi nadal :P
ale w to że potrafiłbyś zrobić 300 000 jakimkolwiek autem bez dolewania oleju nie uwierzę.
nie stety magikiem nie jestem :P
a swoich samochodów nie katuje ze wzgledu na paliwo :P w sc V przy 55 tak zeby sie nie dusil :)
[ Dodano: 2005-08-02, 21:54 ]
a jak jestesmy przy samochodach to zobaczcie te :P
najchetniej kupilbym sobie BMW E-30 coupe (www.e30.de) i moglbym je naprawiac do bolu bo swoje autko trzeba kochac (a predzej czy pozniej cos sie popsuje - na naszych drogach jest to nieuchronne i jeszcze tak dlugo bedzie)
moi rodzice maja lagune z 97 1.8 96KM - francuz ale naprawde fajna i wygodna bryczka, jedynie co poszlo to silnik od klimy (normalka) i powoli trzeba zabierac sie za przednie zawieszenie., ale tak to ZADNYCH problemow!
kazdy ma rozne doswiadczenie z roznymi modelami i markami - komus trafi sie ferelna beta albo merkol i juz nie tknie tej marki
wiem jedno kupie autko min 100KM na 16' alusach, jakies mile naglosnienie JBL i bede sobie jezdzil :)
ja powiem tak ostatnio przewineły się przez moje i ojca ręce następujące samochody
Reno:
Clio 1.4 75Hp
Scenic 2.0 16V
Laguna 2,2 150Hp TDI
VW Passat B3 115Hp automat
Ford Mondeo (to okrągłe) 1.8 coś koło 120Hp
Seat cordoba
powem tak reno clio, thalia ok ale tam gdzie jest mniej elektroniki. Scenic i laguna hmmm jak przez rok 4 razy cholowałem je do serwisu 13letnim passatem co przez ten czas ani razu nie odmówił współpracy to chyba jest coś nie tak....
mondeo po pierwsze odpada bo kiepsko się tym jeździ rdzewieje kiepskie plastiki i tandetne wykończenie
seat - kiepskie łożyska w tylnych piastach koszt 50zł jedyna naprawa przez 5 lat....
japończyki mi obrzydły dobre były kiedyś teraz to totalna masówka (zresztą niestety z coraz większą ilością marek czy to japońskich czy europejskich tak się dzieje....) podstawowa wada japońców to to że pada zawieszenie które jest piekielnie drogie (w autoryzowanym serwisie 1/4 wartości samochodu....) i elektronika która tez do tanich nie nalezy. nie mówie że jak samochód to tylko gaźnik ale im mniej elektroniki w uzywanym aucie tym lepiej!!
Aryan co do twojego magicznego mierniczka to jak ktos juz powiedzial mozesz nim co najwyzej zmierzyc skorke (wiesz gdzie) panu blacharzowi. Widziales kiedys jak sa naprawiane drogie auta powypadkowe? Pewnie nie, bo takim mierniczkiem mozesz wykryc tylko fuszerke. Slyszalem kiedys z pewnych zrodel o gosciu ktory rozbil nowa a6 i dal do remontu, zeby sprzedac po normalnej cenie. Znalazl sobie klienta, ktory przyszedl ogladac autko z gosciem z firmy zajmujacej sie ocena aut. Okazalo sie ze gosciu z firmy powiedzial ze auto prawdopodobnie bylo robione ale on nie jest w stanie powiedziec co bylo w nim naprawiane. Wiec sie zastanow co jest warty twoj biedny mierniczek, mozesz sobie nim wykrywac naprawy w polonezach bo tam i tak nikt tego specjalnie nie ukrywa.
Co do tego raportu TUV to mysle, ze trzeba do niego podchodzic z wiekszym dystansem.
Zamiast sie madrowac i prawic moraly nie tylko w tym poscie moze poczytaj slownik ortograficzny to bedziesz wiedzial jak sie pisze "homologacja" czy "samochod".
aryan silniki TDI 1,9 maja ponad 100KM a montuje sie je do takich aut jak 206, ibiza czy clio a 16' alumki tez wejda (a jak nie to 15' z jakims rancikiem)
a o audio nie wspomne :P
Skomentuj