Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

autko od zachodnich przyjaciol... czekam na porady :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja obstaje przy 2 samochodach ,,,,, a mianowicie :::: Hnda Civic Coupe/Sport <---- ladna jest jak sie troszke pobawisz przy wygl. zewnetrznym... Opel Omega MV6 -- 3 l silnik,benzyna 220 Km,, jechalem takim sprzetem 220 km/h i powiem wam ze jak sie wlaczylo ta cala elektronike to moglby nia moj brat pojechac ktory ma 13 lat :P WAda:: nie pokreci baczkow, nie wejdziesz bokiem w zakret, choc naped tylko poniewaz ?: poniewaz ma katrole trakcji ktora po wylaczeniu i tak wyprowadza auto :-/ pasowaloby jak co odpiac bezpieczniki :) ahhh i bym byl zapomnial,,, najmniejsze spalanie srednie na 100 km wyszlo mi max- 34 l i Min- 8-9 Gazu!! CPn za soba mozna wozic :]

Skomentuj

Scenic i laguna hmmm jak przez rok 4 razy cholowałem je do serwisu
      ja w lagunie naprawialem tylko bendiks; szukuje sie wymiana łozyska od klimy;
      a co 120 tys trzeba wymieniac pompe cieczy chlodzacej :P
      były kiedyś teraz to totalna masówka (zresztą niestety z coraz większą ilością marek czy to japońskich czy europejskich tak się dzieje....) podstawowa wada japońców to to że pada zawieszenie które jest piekielnie drogie (w autoryzowanym serwisie 1/4 wartości samochodu....) i elektronika która tez do tanich nie nalezy
      a miales japonca? jakis znajomy mial? przytaczasz nie swoje i niczym nie poparte wypowiedzi :P
      znajomy ma mazde 626 z 98 na gazie 1 wlasciciel tylko skatowana :/ jezdzi jak szaleniec i nie wazne po jakiej nawierzchni to to zawieszenie siadlo po 140 tysiacach;
      koszt naprawy w ASO mazdy wyniósl 3900 lub 3800 łacznie z wym amortyzatorów; sprezyn i wachaczy; gum ) tjaaaaaaa 1/4 ceny:p
      ma silnik 1.8 90km z gazem silnik elektronika nie poszla ani razu :p
      ciotka ma 626 z 94 alektronika nie zepsula sie :P
      sasiad ma 323 taka jak ja z 98 elektronika nie zepsuta
      moja 323 nic sie nie psuje :P
      Widziales kiedys jak sa naprawiane drogie auta powypadkowe?
      sam chyba nie widziales; skoro taki dobry to zapytaj czy da sie poznac samochud po prostowaiu ramy; uderzeniu w tył lub bok :p
      widzialem :P ale tak sie naprawia tansze samochody tez :P i głownie na swój uzytek bo koszt takiej naprawy jest wysoki i trzeba miec dobrego fachowca :P a co do handlarzy to klepia samochud jak najtaniej;

a co do tego audi musialo byc słabo uderzene i to w przud :p
      w tyl to sie wstawia cwiartki i wyciaga na ramie prostowniczej - slady pozostana i nie da sie ich zamaskowac :) nawet jaby to był blacharz supermen to i tak sie nie ukryje prostowania :p a pozatym w miejscach wstawianej cwiartki tam gdzie biegnie spaw po wielokrotnym szpachlowaniu i szlifowaniu pozostaje rózna grubosc powloki lakierniczej i do tego słuzy przyrzad ciamajdo;
      przy uderzeniu w przód jak zostaja uszkodzone kolumny McPErsona to nic nie zamaskuje uszkodzen:P pozostaje tylko wymiana karoseri albo wstawienie cwiartjki która bardzo łatwo sie wykrywa :p
      uderzenie w bok uszkodzenie podłogi i słupka i dachy który sie szpachluje; słupek i podłoge wyciaga sie na ramie a slady pozostaja wystrczy lampka i kanał :P
      z firmy zajmujacej sie ocena aut. Okazalo sie ze gosciu z firmy powiedzial ze auto prawdopodobnie bylo robione ale on nie jest w stanie powiedziec co bylo w nim naprawiane
      słaba to firma :P trzeba pojechac na sciezke :P i sprawdzic koszt takiego badania od 250 zł zalezmnie od ilosci badanych punktów i samej firmy w której sie robi badanie :P
      Wiec sie zastanow co jest warty twoj biedny mierniczek, mozesz sobie nim wykrywac naprawy w polonezach bo tam i tak nikt tego specjalnie nie ukrywa
      łojezuuuu jaki super pomysł wymysliles pewnie masz sama 3 coo nieee?
      wykrywac naprawy w polonezach bo tam i tak nikt tego specjalnie nie ukrywa
      naprawa poloneza polega na wymianie blachy na nowa bo kosszt klepania starej jest duzo wiekszy niz zakup nowej :P np blotnik przedni kosztuje 25zł a próg 13 zł :)
      Widziales kiedys jak sa naprawiane drogie auta powypadkowe
      po lekkim wgnieceniu? zadrapaniu?
      sprawdza sie numery reflektorów i szyb cooo nieee?
      Zamiast sie madrowac i prawic moraly nie tylko w tym poscie moze poczytaj slownik ortograficzny to bedziesz wiedzial jak sie pisze "homologacja" czy "samochod
      LOL moze ty najpierw poczytaj :)
      madrowac
      co to znaczy? co to za wyraz bo w słowniku nie ma!
      japończyki mi obrzydły dobre były kiedyś teraz to totalna masówka (zresztą niestety z coraz większą ilością ma
      mówisz o hondzie i mitsubischi

[ Dodano: 2005-08-04, 17:14 ]
      Co do tego raportu TUV to mysle, ze trzeba do niego podchodzic z wiekszym dystansem
      LOL dystans to masz pomiedzy połkulami mozgu odpowiedzilanymi za myslenie :P
      jak ktos nie wie to przypominam ze TUV to instytucja panstwowa zajmujaca sie badanie i ocena produktów, badaniem usterkowosci :P. jak cos nie ma certyfikatu TUV to nie jest dopuszczone do sprzedazy:p
      co do samochodów kazda powazna naprawa samochodu jest zapisywana przez TUV i potem powstaje raport ustrkowosci :P

[ Dodano: 2005-08-04, 17:20 ]
      zapomnialem powiedziec ze bardziej usterkowe od zwyklych benzyniaków sa turbo diesle i to one napakowane sa elektronika ze wzgelu na wyzyłowane moce i normy cxystosci spalin które wymagaja zasosowaniu wielu czujników i sond :P
      w turbo dislach siadaja zawory upustoswe turbiny i sama turbina
      na awarie wplywa takze mizerna jakosc polskich paliw ://

Skomentuj

aryan ----- fiat cc też ma ocynkowane blachy.

Ps. Aryan wymień prosze jakie auta masz. albo jak łatwiej bedzie jakiego nie masz. Laguny, mazdy to po kiego ci polonez?
        Brak mi słów na Ciebie ( pewnie nie tylko mi)

Skomentuj

oczekiwalem odpowiedzi na kazde moje zdanie aryan, racje to ty moze miales tylko co do tego audi, bo przod mialo rozbity. Czemu swoje opinie opierasz caly czas na jakis stereotypach? Z ortografia ci dalej nie wychodzi, bo juz nawet nie licze ile razy napisales "samochud" (a nie samochód). To slowo tak czesto mozna spotkac jak zdanie "Ala ma kota" w elementarzu pierwszoklasisty.

A co do aut jakie posiadasz to tez jestem ciekawy jak kolega adam. Tyle ze bardziej mnie interesuje czy one wisza u ciebie na scianie? A moze ustawiasz je codziennie na jakims parkingu strzeżonym w ktorym pracojesz, a pozniej nazywasz swoimi (to taka choroba podobna do kleptomanii? ).

Ps. Jest taka strona www.onet.pl, a na niej ladny odnosnik chat - tam mozesz czarowac ile tylko chcesz, moze nawet zostaniesz guru jakiegos 12-latka. Tam moze wyleczysz wszystkie swoje kompleksy.

Skomentuj

Ps. Aryan wymień prosze jakie auta masz. albo jak łatwiej bedzie jakiego nie masz. Laguny, mazdy to po kiego ci polonez?
            z sentymentu trzymam poldiego
            jeszcze sie pochwale mam 2 traktory w tym 1 LAMBORGHINI D :P
            A co do aut jakie posiadasz to tez jestem ciekawy jak kolega adam. Tyle ze bardziej mnie interesuje czy one wisza u ciebie na scianie? A moze ustawiasz je codziennie na jakims parkingu strzeżonym w ktorym pracojesz, a pozniej nazywasz swoimi (to taka choroba podobna do kleptomanii? ).
            hhaaha przemawia przez Ciebie zazdrosc:P obecnoie posiadam 4 samochody:P po wakacjach bedzie 5 :P a mam tylko 3 garaze :/
            racje to ty moze miales tylko co do tego audi
            mialem bo wiem ze tylko przód mozna łatwo zrobic :P bo kazdy element mozna odkrecic i wstawic nowy; a pozatym wystarczy zebym zmierzył grubosc powloki lakierniczej w takim samochodzie bo recznie z pistolecikiem polozenie powloki o grubosci zblizonej do fabrycznej jest NIEMOZLIWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Tyle ze bardziej mnie interesuje czy one wisza u ciebie na scianie?
            na scianie nie mam zadnego SAMOCHODU! tylko plakat SUZUKI GSX-R 1000 K5 w kolorze czarnym :)))
            Czemu swoje opinie opierasz caly czas na jakis jastereotypach?
            a na jakich?? LOL to Wy opieracie na stereotypach :P
            np japonskie zawieszenie drogie i tak dalej; elektronika w japoncach :P jak sie psuje to na amen :P czesci drogie (niektóre tak ;ale np lampa do bmw e36 sprawdzcie ile kosztuje)
            Z ortografia ci dalej nie wychodzi, bo juz nawet nie licze ile razy napisales "samochud" (a nie samochód). To slowo tak czesto mozna spotkac jak zdanie "Ala ma kota" w elementarzu pierwszoklasisty
            czepiasz sie ortografi bo brak Ci argumentów :P
            co do elementarza wytłumacz mi znaczenie wyrazu
            madrowac
            ???
            w zadnym słowniku nie ma! :P

Ps. Jest taka strona www.onet.pl, a na niej ladny odnosnik chat - tam mozesz czarowac ile tylko chcesz, moze nawet zostaniesz guru jakiegos 12-latka. Tam moze wyleczysz wszystkie swoje kompleksy.
            niestety nie orzystam z czatów ; znasz czat bo sam z niego korzystales aby sie dowartosciowac i wyleczyc swoje kompleksy:P

moim jedynym i chwilowym kompleksem jest brak motocykla suzuki gsx-r 1000 :/// ale za jakis czas posiadam jeszcze rozebranego JUNAKA M10 ale jakos nie mam czasu zeby go wyremontowac i złozyc do kupy

chudy podaj jeszce przyklad jakiegs samochodu albo naprawy którymi sie tak podpierasz? sadzac po tym co piszesz to o motoryzacji to nie masz pojecia, jak reszta równiez;

co do TUV to poszukaj w google dowiesz sie co to jest

Skomentuj

Panowie-- nasz znawca Arayan pomylil chyba Fora :] zamiast na Car kopsnal sie na Audio <lol> Bez obrazy :P

Skomentuj

Super znawca motoryzacji moze nie jestem, ale ty tez z pewnoscia nim nie jestes. Jak chcesz sie gdzies wyplakac to idz do psychologa, bo ja nie mam zamiarow leczyc twojego chorego ego. Zawsze na jedno zdanie opowiadasz dziesiecioma? Na centralnym cie tego nauczyli? Nie bede sie znizal do twojego poziomu, wiec wybacz ze juz nie skomentuje twoich glupich tekstow.

Skomentuj

Super znawca motoryzacji moze nie jestem, ale ty tez z pewnoscia nim nie jestes
                  oaaa :P ehhehe znam sie bardziej niz ty :P
                  Jak chcesz sie gdzies wyplakac to idz do psychologa, bo ja nie mam zamiarow leczyc twojego chorego ego
                  buahahaha skad takia diagnoze wyciagnałes? buahahah
                  Zawsze na jedno zdanie opowiadasz dziesiecioma
                  bo mam argumenty :P np z twoim rzykladem naprawy a6 :P
                  Na centralnym cie tego nauczyli?
                  na wschodnim peron 3 :P
                  hehehhee
                  Nie bede sie znizal do twojego poziomu, wiec wybacz ze juz nie skomentuje twoich glupich tekstow
                  jakos wczesniej sie znizyles!!

i dlaczego sie nieczepiasz ort??

Panowie-- nasz znawca Arayan pomylil chyba Fora :] zamiast na Car kopsnal sie na Audio <lol> Bez obrazy :
                  sory tak naprawde to chcialem na FORUM WWW.KATOLIK.PL hehehehehe :P

[ Dodano: 2005-08-05, 18:43 ]
                  SORY PRZEPRASZAM WSZYSTKICH:P ZMINILEM ZDANIE NIEBIESKI DIODKI LED SA ZAJEFAJNE iprzepraszam kogos za to ze wlasciciela takiego 'upiekszenia ' nazwalem wiesnikiem; :P LED jest taki COOL ; zajefajny; laski na niego leca; dla spox ziomóW!!!!
                  TEZ CHCE TAKIE MIEC W WErsji GANGSTERSKIEJ tylko dla KOZAKÓW najsilniejszych we wsi; niestety wersja dla kozaków z powiatu jest zadroga:P ale wzamian doczepie sobie niebieski ledy na spryskiwacz :P

a tak sie przejołewm WASZA opinia ze wlasnie kocze nagrywanc najnowsze disco POLO i jade gibac sie pomiescie z zimnym łokciem (pada dzisiaj ale co tam dla kozaka :P) brakuj mi tylko nalepexa niewiecie gdzie moge dostac jakies dobre?

co prawda dziurawa pytke mam wiec nie musze kupowac DD a koncówka tak zardxzewiala ze jak sie dotknie to sie kruszy wiec nadalem jej wyglada DTM :P
                  buahahahaha

Skomentuj

aryan: Zapewne walisz te niebieskie diody do tego nieszczesnego poloneza :) hah wreszcie sie przyznales. Taka cała prawda!
                    Procz tych 2 ciagnikow masz moze kombajn jeszcze? (tak pytam z ciekawosci).
                    Dysortografie trzeba leczyc od najmlodszych lat :P
                    A wlasnie widzial ktos tuning Lady 2107 w Top Gear? cool

Skomentuj

Zapewne walisz te niebieskie diody do tego nieszczesnego poloneza :) hah wreszcie sie przyznales. Taka cała prawda!
                      NIEEEEEEE
                      w poldim tlumik dobry :/
                      wale diody do sc !! :P
                      Procz tych 2 ciagnikow masz moze kombajn jeszcze? (tak pytam z ciekawosci).
                      heheh nie MAM; nie jestem rolnikiem :/ zyje w miesci :P
                      mam tylko brone i plug, dostalem przy kupnie ciagnika :P
                      Dysortografie trzeba leczyc od najmlodszych lat :P
                      klawiatura mi nawala :/

kto sie złozy na nowa!!!! bo pieniadze poszły na LED :P buahaha

Skomentuj

W poldim przerdzewialy tlumik, albo jego pozostalosc. Skoro oleju nie zmieniasz to moze i tlumika tez nie :))) swojski wydech!
                        SC musi slicznie wygladac gratuluje pomyslowosci. Jeszcze wentyle swiecace i neon w zeby proponuje!
                        Klawiatura? sprzedaj poldiego i kupisz klawiature w miare. Na logitecha nie starczy:(
                        pozdro

Skomentuj

ciekawy topic :) ---- by byl gdyby nie posty aryan'a, sa dlugie, nudne i hamskie ;/. eh... ja juz bym zakonczyl ten temat. Mysle ze nie tylko ja zmeinilem zadnie co do uzytkownika Aryana :).
                          P.S
                          nie chwal sie co masz i ile masz bo dlugo nie pozyjesz w spokoju!

[ Dodano: 2005-08-06, 01:18 ]
                          szkoda ze nie podales skad jestes

Skomentuj

mi tez topic sie podobal. sam chcialbym jakies autko z zachodu. niestety niczego nie mozna sie dowiedziec. moze powiecie jakie macie bryki co w nich wam nie pasuje, jaka maja awaryjnosc i jakie sa koszta czesci.
                            pozdrawiam

Skomentuj

LOL wielki LOL dla ciebie aryan tyle pierdol to ja sie dawno nie naczytalem buahahahaha, siedzimy z kumplem i naprawde co kazdy post wpadamy w podziw jak ktos moze tak bardzo bronic swojej glupoty WILKIE LOL dla ciebie bracie hahahaha, wiesz powiem ci tyle kumpel od 20lat specializuje sie w mechanice i lakiernictwie samochodo europejskich i japonskichmial 50x wiecej samochodow niz ty 100x wiecej samochodow przegrzebal 1000X wiecej samochodow przez niego przeszlo i jestesmy zgodni calokowicie w jednym WSPOLCZUJE tym ludzia co im doradzaszw kupnie samochodow !!! BRAWO !!

Skomentuj

mIKI - duzo mozna poczytac na www.autocentrum.pl sa tam opinie uzytkownikow danych samochodow :).
                                Ja mam obecnie Rovera 200Vi i jest jako taki :). ja nie narzekam, ma niezlego kopa, ale krotka skrzynei biegow no i jest dosyc ciasny, ale dla 2 osob wystarczajacy :). Zalezy co kto szuka i potrzebuje. Ja akurat chcialem maly samochod z silnym silnikiem :)

Skomentuj

no coz zakaldajac ten temat mialem nadzieje ze utwierdze sie w wyborze autka...
                                  jakos nie wyszlo... co mi sie spodoba i bedzie w niezlym stanie to kupie i juz...

dzieX dla aryana za zamet na forum >:P (skad sie tacy biora??)

Skomentuj

Bogus: Urwał sie z choinki!
                                    Ja mam Peugeota 206 i tez nie narzekam. Wyglad ma fajny, tylko ze zawieszenie slabe jak na nasze drogi.
                                    pozdrawiam

Skomentuj

50x wiecej samochodow niz ty 100x wiecej samochodow przegrzebal 1000X wiecej samochodow przez niego przeszlo i jestesmy zgodni calokowicie w jednym WSPOLCZUJE tym ludzia co im doradzaszw kupnie samochodow !!! BRAWO !!
                                      podaj 1 przyklad :P bo z tego co powiedziales nic nie mozna sie dowiedziec :p

a ja tez mam znajomego blacharza który ma duzy zaklad blacharski i mechaniczny i sie zajmuje sciaganiem samochodów :p
                                      mam 2 znajomego co zajmuje sie sprowadzaniem i naprawa aut z USA :P
                                      nie chwal sie co masz i ile masz bo dlugo nie pozyjesz w spokoju!

[ Dodano: 2005-08-06, 01:18 ]
                                      szkoda ze nie podales skad jestes
                                      buahah pozyje dlugo :P niedalewko ciebie :P

Skomentuj

roman tyk moj kuzaj ma 206 1.4 - jemu tez zawieszenie siadlo ale on mieszka pod lasem wiec nie ma sie co dziwic :), poza tym bryczka ok ale odstrasza mnie jej wnetrze - typowo francuskie :P
                                        silnik w miare jak na 1.4 - o ile sie nie myle 75 koni daje rade :)
                                        ale nie skusze sie na to autko...

aryan mam pytanie poniewaz wiesz wszystko z pewnoscia odpowiesz mi na to pytanie :)
                                        przegladajac ogloszenia w internecie (mobile.de, allegro.pl) oraz w prasie zauwazylem ze audi A3 z silnikiem 1.9TDI jest srednio drozszy nawet o jakies 5patykow w porownaniu do wiekszej i lepiej wyposazonej A4-ki. porownywalem modele z podobnym przebiegiem w roczniku 95-98. skad ta moim zdaniem anomalia??
                                        a moze po prostu zadaje glupie pytania? :P

Skomentuj

Bogus: Wjechalem kiedys w taka dziure ze zarylem sankami pod silnikiem o asfalt!! mimo tego ze zdazylem maksymalnie zwolnic. LOL jedziesz sobie a tu nagle wyrwa!
                                          Niezly silnik to 2.0 HDi 8 to setki a pali 6-8l oleju napedowego. Ja mam niestety 1.1 bez szalenst ale 175km/h pojdzie.pozdrawiam
                                          Jesli chodzi o A4 to fajna fura.Sasiad sprowadzial w niezlym stanie za 16tys. Ale nei wiem co ona tam ma dokladnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X