Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłumiki samochodowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tłumiki samochodowe

Witam. Być może będę chciał zakupić basowy tłumik do samochodu. Co sądzicie o firmie Ulter lub KM Malon. Na allegro na każdej aukcji napisane jest "SUPER EXTRA BASOWY DŹWIĘK !!!!!!!!!!" i nie ważne że jeden kosztuje 200zł a drugi 350. Może ktoś z Was posiada któryś z modeli tych firm ( lub inne ) i napisze w skrócie jak to chodzi (gra ) Pzdr.

ja za 50 zł zrobie Ci tlunmik basowy; daj stary i wiertarke :)

Skomentuj

Kup i się przekonaj ;-)) W zależnosci czy zostawisz tłumik środkowy i katalizator lub coś wywalisz jub jedno zostawisz, różny będzie poziom "basu" a jego barwa w zależności od konkretnego modelu auta, pojemności silnika i rodzaju wydechu. Jeżeli tłumik nie jest do tego samochodu i tego silnika to totolotek. kup lub nie - wybór jest twój.

Skomentuj

Powierć dziury w starym to będziesz miał "bassowy" dźwięk rodem z allegro. Ja od zawsze myślałem, że tu chodzi o WYCISZENIE samochodu, a nie jakieś upierdliwe buczenie z tyłu. Wkurza mnie, bo zrobiła mi się dziura w tłumiku, w dodatku zahaczyłem nim gdzieś o krawężnik i strasznie basuje teraz.
        aryan dobrze powiedział w innym poście dot. sprowadzania aut:
        "tylko jeszcze tłumik Ramus i naklejka na tyl ; zimny łokiec i DISCO POLO
        jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        joł niger :P"

Skomentuj

100% "basowym" tlumikiem bedzie remus chociaz i z ulterem jak i K&M tez mialem do czynienia

Skomentuj

Ulter ma wyrobioną opinię i ludzie nie narzekają , producent ma swoją stronę int. możesz ich zapytać a oni ci z pewnością doradzą co i jak.
            PZDR

Skomentuj

a po co tłumik basowy????

kup lepiej mustanga 427 =v8 7 litrów i nie bedzie potrzebny tłumik

Skomentuj

tylko nie licz na to że tłumik doda Ci mocy, bo to bzdura

Skomentuj

Co najwyżej trochę koników może dać przelotowy wydech. Jak dla mnie ulter jest w sam raz, jeżeli kupisz tłumik dedykowany do twojego auta, to poprostu nie będzie "szumu" takiego jak przy seryjnym wydechu tylko taki basowy pomruk, może trochę męczący przy średnich obrotach, ale nie aż tak głośny- Mi się takie rozwiązanie podoba, jeżeli chcesz dużo hałasu to tylko Remus, ale no wiadomo dla kogo to tłumiki - dużo hałasu żeby wszyscy się oglądali.

Skomentuj

kolega jezdzil na ulterze 4lata i naprawde dobre wydechy tylko pod koniec swojego zywota robia sie naprawde glosne, jego akorat mial koncowke w stylu DTM

Skomentuj

na stronie Sebringa i Remusa można posłuchac tłumików ...

Skomentuj

ja tam bym w to nie wierzyl bo 60% brzmienia zalezy od silnika wyobraz sobie jak zalozysz remusa do 2.0L a do 1.3L roznica chyba wiadoma

Skomentuj

Racja ale tam są poszczególne samochody z opisanymi silnikami (pojemnośc i chyba moc).

Skomentuj

jesli tak to fajnie

mozesz podac te stronki ??

Skomentuj

a jak chcesz głosny tłumik to zdejmij ostatni puszke i bedziesz miał ryk zadarmo :P

Skomentuj

http://www.remus.at/remus.php?ln=2 i dalej trzeba się dokopac --> sportivity/multimedia i na dole po lewej soundcheck.
                                http://www.sebring.at/sebring.php?ln=2 tutaj na dole po lewej sounds.

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan

święta racja. kiedyś słyszalem corvettę. te wszystkie tłumiki przy V8 to kant tyłka rozbić.

Skomentuj

ooo tak to prawda. Ostatnio na zlocie Harleya w Sopocie były 2 stare, porządne amerykańskie samochody. Silnik 6,7L i pożerał wszystkie "sportowe tłumiki".

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan

święta racja. kiedyś słyszalem corvettę. te wszystkie tłumiki przy V8 to kant tyłka rozbić.

Skomentuj

a jak ktos nie wieazy to niech sobie sciagnie mp3 z dziekiem silnika v8 mustang cobry albo corvetty :P

Skomentuj

Czaruję...