Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x XW165 + vifa TC20SD05-06

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2x XW165 + vifa TC20SD05-06

no wiec splodzilem niedawno taki zestawik co prawda dopiero jedna skrzynka jest zlozona na druga nie mam czasu za bardzo;/ ogolnie to 36litrow - (minus) glosniki i wszystkie duperele. mam teraz dylemat z wykonczeniem. myslalem ze srodek polakieruje na czarno (pol-mat) a boki razem ze skosami oforniruje tylko jaki kolor drewna bedzie pasowal do czerni? mahon? jak macie jakies ciekawe konf. kolorow dajcie znac. jak macie jakies inne pomysly na orginalne wykonczenie tez dajcie znac;]
    pozdrawiam

ps. czekam na wszelkie opinie i sugestie na temat konstrukcji.

No na mahoń to trzeba bejcowac. Może dotych świecącyh Tesli pomaluj ten front na czarno - połysk, a resztę fornir-mahoń i lakier - połysk :) Może i wyjdzie z tego coś ciekawego

Skomentuj

schmeichelsopot, machoń bejcować? Że niby dlaczego, jak, co ?

Skomentuj

Fornir na machoń się bejcuje.

Skomentuj

a nie lepiej odrazu kupić machoniowy ?? bejcowane kiepsko wygląda :P jak moze kudłaty ma aparat to niech podeśle foty swoich monitorków wyszły mu poprostu super :)

Skomentuj

No i ja tutaj mógłbym się kłócic :) Bejce kłaśc trzeba umiec :) Moje kolumny będą bejcowane, a robione są w zakładzie stolarskim, gdzie znają się na rzeczy. Plusem jest to, że można dobrac sobie odcień bejcy, nie każdemu pasuje np. gdy machoń jest aż czerwonawy.

Skomentuj

bejca zawsze będzie wyglądała gorzej niz naturalny machoń. bejca wypala drewno co powoduje że jej kolor niejest tak ładny jak "zwykłego" drewna. mozna powiedzieć żę to taki substytut. ps machoń tez mozna dobrać w takim odcieniu jak się chce - wystarczy troche poszukać

Skomentuj

schmeichelsopot, wolę machoń naturalny, niż jakąkolwiek bejcę

Skomentuj

hehe niedługo zamieszczę konstrukcję to zobaczycie i porównacie co i jak wygląda :)

Skomentuj

ja bym dal jesion albo buk na front a bok na czarno :p
                    albo cala kolumne jednakowo :P
                    albo obszyc to skajem :P

Skomentuj

zalezy mi zeby srodek byl jednak pokryty farba/ lakierem moze jakas kosc sloniowa?:P nie no nie wiem na co sie zdecydowac podoba mi sie machon... jaki kolor do niego pasuje? a co myslicie o samej konstrukcji?:P

Skomentuj

vifa +xw bleee :P
                        trzeba hjakiegos visatona /:P

a jak gra xw?

Skomentuj

Powiedzał co wiedział... nie miał, nie słyszał, a się wypowiada...

Gra poprawnie, średnica jak u każdej tesli - lekko matowa, ale do słuchania. Zasób basu bardzo dobry. Potrafi nisko zejść. Za 35zł dobry towar.

Skomentuj

Czaruję...
                          X