Zrobiłem niedawno suba składającego się z 2 alfredów SW 807 4 ohm połączonych szeregowo. Wsadziłem je do skrzyni o wymiarach: szer-25cm, dł-52cm, wys-44cm. Skrzynia ma około 50L. Tylna ścianka ma 4cm grubości. Oczywiście skrzynka jest wygłuszona i ma BR o średnicy 9cm. Wszystko ciągnie wzmacniacz DIORA WS 442 który ma tam chyba 4x35W. Problem w tym że bas jest bardzie odczówalny niż słyszalny, ten bas jest po prostu jak dla mnie do dupy, nie wiem dlaczego:((( Do wzmaka jest podłączony korektor graficzny który posłużył mi jako zwrotnica. Pomocy da się coś z tym zrobić??? Może nowa skrzynia??? Mam suba też własnej roboty z alfredem SW 607 i basik jest zajebisty jak na ten głośnik i objętość skrzyni 17L. Kurde nie wiem co z tym zrobić:(( Może wzmacniacz jest za chujowy czy cuś......POMOCY!!! PZDR
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co z tym subem nie tak??? 2xSW807
Collapse
X
-
hm.... no to fajny sprzedawca :). w sklepie wszystko Ci powiedza aby sprzedac :) moze innego BR nie mial to taki powiedial ze bedize ok....
zreszta dla kogos kto nie robil nigdy sam kolumn ani sie tym nie interesowal to bez ronicy jaki BR,aby dziurka byla:).
no i wzmacniacz chyba za slaby..... jak na 2 glosniki.
No i Alphard
[ Dodano: 2005-08-14, 14:44 ]
chociaz mowisz ze jest bradziej "odczÓwalny" niz slyszalny wiec moze takie niskie czestotliwosci tylko rpzepuszczado kina w sam raz
hehe
Skomentuj
-
pierwszym problkeme jest to ze brak ci tu filtra DP korektorem nie mozna odpowiedni i tak nisko obciac czestotliwosci wiec tu moze byc pierwszy prblem
subwofer napozor to dosyc skomplikowane urzadenie i przyczyn takie stanu rzeczy moze byc duzo
popierwsze jak ci napisaeli koledzy wzmak duzo za slaby
po drugie seria cw jest raczej skierowana do bud zamknietych
kanał moze byc troche za nisko zestrojony
kolumny moga grac w przeciwfazie do subwoofera i jedynie nizsze czestotliwosci ktore sa juz poza pasmem przenoszonym przez kolumny i nie znosza sie nawzajem sa slyszalne
Skomentuj
-
Dobra wywaliłem BR i zatkałem dziurę w skrzyni i jest jeszcze gorzej. Podłączyłem tego suba do wzmaka technicsa który na wyjściu na suba ma 180W ciągłej mocy i myślałem że głóśniki wypluje, pierdziały jak złe. Może wywale te SW807, wstawie nową ścianke i zamonuje 2xSW607, one wydaje mi się są o niebo lepsze od tego dziadostwa, a i jeszcze wzmacniacz nie bedzie się tak męczył.....:) Pozdro!
Skomentuj
-
Kobez, a czytales wogole strone glowno tam masz wszystko napisane prosze http://diyaudio.pl/articles.php?id=6...be0902cdfed2aa czy to takie trudn ???
Skomentuj
Skomentuj