No to chyba są podłączone szeregowo przecież napisałem to na początku, to są głośniki 4ohm więc jak podłącze je równoregle pod wzmaka 8ohm wszystko piardnie!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co z tym subem nie tak??? 2xSW807
Collapse
X
-
a jak bedzie cykał se na tych cztero omowych połączonych szeregowo to może coś się stać z głośnikami jak będą w tej przeciwfazie??? podłączaczem go w samochodzie, głośniki były równoregle połączone żeby było 4ohm i grał ładnym naprawdę fajnym basikiem. niedługo kupię ośmio omowe i bedzie grał w domu......
PZDR
Skomentuj
-
Mialem te glosniki z nimi nic nierobisz poprostu sa tragiczne po wielu meczarniach rozwalilem wszystko w pyl i znudy zbilem nowe pudlo pod 1 glosnik byl to szescian jak pamietam o bokach 24cm i hyba w tej konfiguracji zagralo to najlepiej oczywiscie closed,te glosniki sa raczej na kolumny niez na suba. pozdro
Skomentuj
-
to co proponujecie zamiast nich tak do 50zeta za jeden? lw800 lepiej beda sie sprawowac? nie musza byc alphardy
[ Dodano: 2005-10-16, 20:15 ]
juz wiem co zrobie - kupie zwrotnice do tego niskie-2x alphard LW 80H82 8ohm, moze ktos wie czy one beda lepiej sie sprawowac od SW807??? do tego srednie za bardzo nie wiem jakie moze 2x Alphard ETP 165 (beda w skrzynkach ok.8L Tonsila) i jakies gwizdki. Wszystko podlaczone rownoregle do zwrotnicy. Wydaje mi sie ze bedzie to gralo calkiem calkiem mam nazieje ze lepiej niz teraz(2xSW807 4ohm podlaczone szeregowo, zwrotnica trojdrozna tonsila, srednie (jakies zwykle tonsile nie chce mi sie ich wyjmowac) i gwizdeczki(tonsil ale tez nie bede ich sprawdzal). W tej konfiguracji jaka jest teraz bass jest beznadziejny, srednich prawie wogole nie ma a gwizdki daja az uszy bola:///
Skomentuj
Skomentuj